How To Buy Cryptocurrency

Cum să cumpărați criptomonede – consilier Forbes

Notă editorială: câștigăm comision din linkurile partenerilor de pe Forbes Advisor. Panourile nu influențează opiniile sau evaluările editorilor.

Dacă sunteți nou în lumea cripto, a ști cum să cumpărați Bitcoin, Dogecoin, Ethereum și alte criptomonede poate fi confuz la început. Din fericire, frânghiile sunt foarte ușor de învățat. Puteți începe să investiți în criptomonede urmând acești 5 pași simpli.

1. Alegeți un broker criptografic sau un schimb

Pentru a cumpăra criptomonede, trebuie mai întâi să alegeți un broker sau un schimb de criptomonede. În timp ce oricare dintre ele vă permite să cumpărați criptomonede, există câteva diferențe cheie între ele pe care ar trebui să le aveți în vedere.

Ce este schimbul de criptomonede?

Schimbul de criptomonede este o platformă în care cumpărătorii și vânzătorii se întâlnesc pentru a tranzacționa criptomonede. Taxele de schimb sunt adesea relativ mici, dar tind să aibă interfețe mai complexe cu mai multe tipuri de tranzacționare și diagrame de performanță avansate, toate acestea putând face acest lucru intimidant pentru noii investitori cripto.

Printre cele mai populare schimburi de criptomonede se numără Coinbase, Gemini și Binance.US. În timp ce interfețele standard de tranzacționare ale acestor companii îi pot copleși pe începători, în special pe cei fără un fundal de tranzacționare cu acțiuni, ele oferă, de asemenea, opțiuni de cumpărare ușor de utilizat.

Comoditatea are un cost, deoarece opțiunile prietenoase pentru începători costă mult mai mult decât ar costa achiziționarea aceleiași criptomonede prin interfața standard de tranzacționare a fiecărei platforme. Pentru a economisi costuri, ați putea încerca să învățați suficient pentru a utiliza platformele standard de tranzacționare înainte de a cumpăra prima criptomonedă – sau la scurt timp după aceea.

Notă importantă: Ca cineva nou în spațiul cripto, veți dori să vă asigurați că schimbul sau brokerajul pe care îl alegeți permite conversia valutară fiat și achizițiile în dolari americani. Unele schimburi vă permit să cumpărați criptomonede doar cu o altă criptomonedă, ceea ce înseamnă că va trebui să găsiți un alt schimb pentru a cumpăra jetoane pe care schimbul dvs. favorit le acceptă înainte de a putea începe să tranzacționați criptomonede pe platforma respectivă.

Ce este un broker de criptomonede?

Brokerii de criptomonede scapă de complexitatea cumpărării de criptomonede și oferă interfețe ușor de utilizat care interacționează cu schimburile pentru dvs. Unele percep comisioane mai mari decât schimburile. Alții pretind că sunt „liberi” în timp ce câștigă bani vânzând informații despre ceea ce tu și alți comercianți cumpărați și vindeți către firme de brokeraj sau fonduri mari sau nu vă executați tranzacțiile la cel mai bun preț posibil de piață. Robinhood și SoFi sunt doi dintre cei mai populari brokeri cripto.

Deși este incontestabil convenabil, ar trebui să fii atent cu brokerii, deoarece s-ar putea să te confrunți cu restricții privind mutarea deținerii de criptomonede în afara platformei. La Robinhood și SoFi, de exemplu, nu vă puteți transfera deținerile criptografice din contul dvs. Acest lucru poate să nu sune a fi o afacere uriașă, dar investitorii avansați în criptomonede preferă să-și păstreze monedele în portofelele criptomonede pentru un plus de securitate. Unii chiar aleg criptomonede pentru dispozitive offline pentru un plus de securitate.

2. Creați și verificați contul

Odată ce v-ați decis asupra unui broker sau schimb de criptomonede, vă puteți înregistra pentru a deschide un cont. În funcție de platformă și de cât de mult intenționați să cumpărați, poate fi necesar să vă verificați identitatea. Acesta este un pas esențial pentru a preveni frauda și pentru a îndeplini cerințele de reglementare federale.

Este posibil să nu puteți cumpăra sau vinde criptomonede până când nu finalizați procesul de verificare. Platforma vă poate solicita să furnizați o copie a permisului de conducere sau a pașaportului și chiar vi se poate cere să încărcați o fotografie personală pentru a dovedi că aspectul dvs. se potrivește cu documentele pe care le furnizați.

3. Depozit în numerar pentru investiții

Pentru a cumpăra criptomonede, va trebui să vă asigurați că aveți fonduri în cont. Puteți depune bani în contul dvs. cripto prin conectarea contului dvs. bancar, autorizarea unui transfer bancar sau chiar efectuând o plată cu cardul de debit sau de credit. În funcție de bursă sau de broker și de metoda dvs. de finanțare, poate fi necesar să așteptați câteva zile înainte de a putea folosi fondurile pe care le depuneți pentru a cumpăra criptomonede.

Iată un mare cumpărător, atenție: în timp ce unele burse sau brokeri vă permit să depuneți bani de pe un card de credit, a face acest lucru este riscant – și costisitor. Companiile de carduri de credit procesează achizițiile de criptomonede folosind cărți de credit ca avansuri de numerar. Aceasta înseamnă că acestea sunt supuse unor rate ale dobânzii mai mari decât achizițiile obișnuite și, de asemenea, va trebui să plătiți o taxă suplimentară de avans în numerar. De exemplu, este posibil să trebuiască să plătiți 5% din suma tranzacției atunci când faceți un avans în numerar. Aceasta se adaugă oricăror taxe pe care schimbul sau brokerajul dvs. cripto le-ar putea percepe; Acest lucru poate ajunge chiar și la 5%, ceea ce înseamnă că ați putea pierde 10% din achizițiile dvs. de criptomonede în schimbul taxelor.

4. Plasați comanda de criptomonede

Odată ce aveți fonduri în cont, sunteți gata să plasați prima comandă de criptomonede. Există sute de criptomonede din care să alegeți, de la nume binecunoscute precum Bitcoin și Ethereum până la criptomonede mai obscure precum Theta Fuel sau Holo.

Când decideți ce criptomonedă doriți să cumpărați, puteți introduce simbolul ticker – Bitcoin, de exemplu BTC – și numărul de monede pe care doriți să le cumpărați. Cu majoritatea schimburilor și brokerilor, puteți cumpăra acțiuni divizate de criptomonede, permițându-vă să cumpărați o mică bucată de jetoane cu preț ridicat, cum ar fi Bitcoin sau Ethereum, care necesită mii de deținut.

Iată primele 10 simboluri criptomonede bazate pe capitalizarea pieței*:

 1. Bitcoin (BTC)
 2. Ethereum (ETH)
 3. frânghie (USDT)
 4. Binance Coin (BNB)
 5. Cardana (ADA)
 6. Dogecoin (DOGE)
 7. XRP (XRP)
 8. Moneda USD (USDC)
 9. Polkadot (DOT)
 10. Uniswap (UNI)

*Pe baza valorii de piață din 28 iunie 2021

5. Selectați metoda de stocare

Schimburile de criptomonede nu sunt susținute de garanții precum Federal Deposit Insurance Corp. (FDIC), care este expusă riscului de furt sau hacking. Puteți chiar să vă pierdeți investiția dacă uitați sau pierdeți jetoanele pentru a vă accesa contul, deoarece milioane de Bitcoin au fost deja făcute. De aceea este atât de important să aveți un loc de stocare sigur pentru criptomoneda dvs.

După cum s-a menționat mai sus, dacă cumpărați criptomonede printr-un broker, este posibil să aveți puțină sau deloc de ales în ceea ce privește modul în care vă stocați criptomoneda. Dacă cumpărați criptomonede printr-un schimb, aveți mai multe opțiuni:

 • Lăsați criptomoneda pe schimb. Când cumpărați criptomonede, aceasta este de obicei stocată într-un așa-numit portofel criptografic legat de un schimb. Dacă nu vă place furnizorul cu care lucrează partenerii dvs. de schimb sau dacă doriți să îl mutați într-o locație mai sigură, îl puteți muta din schimb într-un portofel separat, cald sau rece. În funcție de schimb și de mărimea transferului, este posibil să trebuiască să plătiți o mică taxă pentru a face acest lucru.
 • Portofele fierbinți. Acestea sunt portofele cripto care sunt stocate online și rulează pe dispozitive conectate la internet, cum ar fi tablete, computere sau telefoane. Portofelele fierbinți sunt convenabile, dar există un risc mai mare de furt, deoarece sunt încă conectate la Internet.
 • Portofele cool. Portofelele cu criptomonede sunt offline, ceea ce le face cea mai sigură opțiune pentru deținerea criptomonedei. Acestea iau forma unor dispozitive externe, cum ar fi o unitate USB sau un hard disk. Trebuie să fii atent la portofelele reci – dacă pierzi jetonul cheie asociat acestora sau dispozitivul se blochează sau eșuează, s-ar putea să nu-ți mai poți recupera cripto-ul. Deși același lucru se poate întâmpla cu unele portofele fierbinți, unele sunt gestionate de custozi, care vă pot ajuta să reveniți în contul dvs. dacă acesta este blocat.

Modalități alternative de a cumpăra criptomonede

Deși cumpărarea de criptomonede este o tendință majoră în acest moment, este o opțiune de investiție volatilă și riscantă. Dacă investiția în criptomonede pe o bursă sau prin intermediul unui broker nu pare a fi alegerea potrivită pentru dvs., iată câteva opțiuni pentru investiții indirecte în Bitcoin și alte criptomonede:

1. Așteptați ETF-urile

ETF-urile sunt vehicule de investiții foarte populare care vă permit să cumpărați expunere la sute de investiții individuale dintr-o singură lovitură. Aceasta înseamnă că oferă o diversificare imediată și este mai puțin riscant decât investiția în investiții individuale.

ETF-urile criptomonede sunt foarte populare, permițându-vă să investiți în mai multe criptomonede simultan. ETF-urile cripto nu sunt disponibile pentru investitorii obișnuiți, dar ar putea exista unele în curând. Din iunie 2021, Comisia pentru Valori Mobiliare și Schimb (SEC) din SUA examinează trei aplicații cripto ETF de la Kryptcoin, VanEck și WisdomTree.

2. Investiția în companii legate de cripto

Dacă preferați să investiți în companii cu produse sau servicii tangibile și reglementate – dar doriți totuși expunerea pe piața criptomonedei – puteți cumpăra acțiuni ale companiilor care folosesc sau dețin criptomoneda și blockchain-ul pe care îl operează. Veți avea nevoie de un cont de brokeraj online pentru a cumpăra acțiuni ale companiilor publice, cum ar fi:

 • Nvidia (NVDA). Această companie de tehnologie proiectează și vinde unități de procesare grafică, care sunt în centrul sistemelor utilizate pentru extragerea criptomonedei.
 • PayPal (PYPL). Deja o alegere populară pentru persoanele care cumpără articole online sau transferă bani către familie și prieteni, această platformă de plată s-a extins recent pentru a permite clienților să cumpere și să vândă anumite monede digitale folosind conturile lor PayPal și Venmo.
 • pătrat (SQ). Acest furnizor de servicii de plată pentru întreprinderi mici a achiziționat Bitcoin în valoare de peste 220 de milioane de dolari din octombrie 2020. În februarie 2021, compania a dezvăluit că Bitcoin a reprezentat aproximativ 5% din numerarul din bilanțul său. În plus, aplicația Square Cash permite oamenilor să cumpere, să vândă și să stocheze criptomonede.

Ca și în cazul oricărei investiții, asigurați-vă că țineți cont de obiectivele dvs. de investiții și de situația financiară actuală înainte de a investi în criptomonede sau companii individuale în care au o participație semnificativă. Criptomoneda poate fi extrem de volatilă – un tweet poate face ca prețul său să scadă – și este totuși o investiție foarte speculativă. Aceasta înseamnă că ar trebui să investești cu atenție și precauție.

Leave a Comment

Your email address will not be published.