Cum să alegi cel mai bun schimb criptografic pentru tine

Tranzacționarea cu criptomonede este complicată. Îți poți face viața mult mai ușoară folosind schimbul de criptomonede. Dar cu atât de multe opțiuni disponibile – inclusiv multe care există doar de câțiva ani – alegerea celei potrivite este crucială.

Când au apărut pentru prima dată criptomonedele, primii utilizatori au obținut monede prin minerit sau schimbându-le pe forumuri online. Dar dacă nu aveți mult timp (și expertiză tehnică), probabil că doriți ceva mai potrivit.

Introduceți schimburi de criptomonede: companii care stochează active cripto și vă potrivesc cu alți cumpărători și vânzători, făcând posibilă tranzacționarea criptomonedelor la fel ca și cum ați tranzacționa acțiuni într-un cont de brokeraj. (Majoritatea burselor de valori importante precum Merrill Lynch și Schwab încă nu acceptă tranzacții cu criptomonede.)

Dar, în timp ce schimburile au făcut tranzacționarea cu criptomonede mai ușoară, au existat și unele probleme mari Titluri pentru încălcări de securitate Pentru comisioane de tranzacționare care depășesc ceea ce ar putea plăti investitorii pentru a tranzacționa alte active.

Concluzia este că nu poți merge cu niciun schimb în care se întâmplă să te împiedici când navighezi pe web. Iată șapte factori cheie de care trebuie să luați în considerare înainte de a alege un schimb de criptomonede:

1. Verificați câte valute puteți tranzacționa

Odată cu popularitatea tot mai mare a criptomonedelor, acum există până la 10.000 de monede diferite din care să alegeți. Niciun schimb nu oferă toate activele digitale, așa că asigurați-vă că al dvs. oferă activele dorite. Luați în considerare dacă sunteți mai interesat de bitcoin, ether și câteva jetoane DeFi care ajută la generarea de contracte inteligente sau doriți o listă mai simplă sau mai complexă.

Un loc de plecare excelent îl reprezintă schimburile mari și binecunoscute precum Coinbase și Kraken, care oferă o gamă largă de monede și jetoane care pot găzdui majoritatea investitorilor, de la începători la comercianți activi. Coinbase vă permite să tranzacționați peste 450 de monede, iar Kraken oferă peste 160 de monede, inclusiv așa-numitele monede meme, cum ar fi dogecoin și Shiba Inu.

Pentru cripto-tocilari, există schimburi, adesea staționate în străinătate, care vă permit să tranzacționați zeci de monede obscure. O notă de avertizare: acestea nu respectă întotdeauna legile SUA și nu oferă același nivel de reglementare pentru investitori la care v-ați aștepta de la, de exemplu, o platformă de tranzacționare cu acțiuni din SUA.

Dacă doriți să tranzacționați în principal acțiuni împreună cu câteva valute notabile, cum ar fi bitcoin cash, ether și dogecoin, luați în considerare Robinhood, o aplicație binecunoscută de tranzacționare cu acțiuni, care vă permite să tranzacționați o mână de valute fără comision.

2. Asigurați-vă că există suficientă lichiditate

Este important să găsești un schimb cu lichiditate – capacitatea de a-ți converti cu ușurință banii în monede, sau invers – fără a plăti o marjă mare de profit. Acest lucru este valabil mai ales pentru că prețurile se mișcă rapid în lumea activelor digitale. Când prețul monedei pe care doriți să o cumpărați urcă până la lună, doriți să știți că ordinul dvs. de cumpărare este completat rapid și la un preț apropiat de prețul pe care îl vedeți cotat pe ecran. (La fel și dacă încercați să vindeți în timp ce unul se scufundă la pământ.)

Cea mai rapidă modalitate de a rezolva acest lucru este să te uiți la volumul de tranzacționare al bursei: cu cât este mai mare, cu atât mai bine. Resurse precum site-ul de informații cripto CoinMarketCap oferă volum de tranzacționare de 24 de ore pentru sute de schimburi. Coinbase și Kraken au prezentat recent cel mai mare volum de tranzacționare.

În plus, veți dori să căutați un schimb bine stabilit, cu un istoric de cel puțin cinci ani și unul care, de asemenea, ia măsuri pentru a demonstra că deține cu adevărat activele pe care pretinde că le deține în numele dvs. Alexander Enser, fondatorul companiei de cripto-educație MyCryptoAdvisor. El observă că Kraken are un buton „Verifică-mă” care le informează utilizatorilor când un audit independent a verificat ultima dată monedele din contul lor.

3. Comparați taxele

Spre deosebire de conturile dvs. de brokeraj Schwab sau Fidelity, unde acum puteți tranzacționa gratuit acțiuni, obligațiuni și ETF-uri, nu există un prânz gratuit cu schimburile de criptomonede. De fapt, schimburile de criptomonede percep de obicei o taxă de fiecare dată când depuneți, tranzacționați sau retrageți. Taxele variază de la 0% la 5% pe tranzacție, în funcție de metoda de plată și tipul tranzacției. Nivelurile comisiilor se bazează de obicei pe volumul total de tranzacționare pe o perioadă de tranzacționare de 30 de zile, iar procentul pe care îl plătiți scade în general pe măsură ce volumul de tranzacționare crește. De exemplu, dacă tranzacționați jetoane în valoare de 1.000 USD de 15 ori pe lună pe Bitstamp, taxa va fi de 75 USD. Dar dacă faceți o tranzacție de 20.000 USD, taxa este de numai 50 USD.

Taxe la unele dintre principalele burse din SUA:

  • US FTX – 0% până la 0,4%
  • Coinbase – 0,5% până la 4,5%; Acesta variază în funcție de tipul tranzacției
  • Kraken – 0,9% până la 2%; Acesta variază în funcție de tipul tranzacției
  • Crypto.com — 0% până la 2,99%; Acesta variază în funcție de tipul tranzacției
  • BlockFi – 0%; 1% spread
  • Binance.US- 0,1% până la 5%; Conform modului de plata
  • Bitstamp – 0% până la 0,5%

4. Asigurați-vă că există suficientă securitate

Schimburile secrete de criptomonede nu sunt vulnerabile la hacking: Mt.Gox, unul dintre cele mai importante schimburi timpurii, S-a prăbușit după ce a furat 460 de milioane de dolari în active ale clienților În 2014. Și mai recent ca în decembrie trecut, schimbul BitMart a fost lovit pentru 150 de milioane de dolari. (BitMart a spus că va compensa investitorii.) Prin urmare, este logic să evitați plasarea de fonduri pe un schimb criptografic care are un istoric semnificativ de atacuri cibernetice sau furt.

Majoritatea schimburilor de criptomonede oferă protecție de bază, cum ar fi autentificarea cu doi factori și, de obicei, folosesc aplicații precum Google Authenticator sau Authy pentru a construi o linie de apărare împotriva phishing-ului sau a altor furturi cripto. Dar puteți căuta și măsuri suplimentare. De exemplu, aplicația mobilă Exchange a Crypto.com acceptă autentificarea biometrică, care utilizează recunoașterea facială și amprentele digitale pe smartphone-ul dvs. pentru a vă verifica identitatea.

Pentru a spori și mai mult securitatea și pentru a îndepărta fraudatorii, bursele majore precum Kraken și Gemini vă solicită să prezentați un act de identitate emis de guvernul SUA, cum ar fi un pașaport sau un permis de conducere, atunci când deschideți un cont nou. Au, de asemenea, straturi suplimentare de coduri care trebuie autentificate atunci când cumpără sau vând, când nivelurile de finanțare se schimbă sau dacă faci modificări majore în cont, cum ar fi blocarea contului, care necesită o parolă principală.

5. Luați în considerare controalele

Bursele de valori precum Bursa de Valori din New York sunt puternic reglementate. În comparație, schimburile de criptomonede sunt Vestul Sălbatic. Unul dintre motive este că, deși Bursa de Valori din New York există de sute de ani, criptomonedele au abia mai mult de un deceniu. O alta este că Washingtonul încă se ceartă despre modul corect de a supraveghea lumea cripto, cu Agenții precum Securities and Exchange Commission și Commodity Futures Trading Commission încă concurează pentru primul loc.

Până când praful se așează la Washington, cel mai bine este să cauți o bursă care are deja controale de securitate și revizuiri financiare. Cel puțin, orice schimb cu care te angajezi ar trebui să poată demonstra că a auditat rapoartele de monitorizare ale organizației de servicii. SOC 1 asigură că operațiunile financiare ale bursei și controalele de raportare sunt bine concepute și funcționează bine, în timp ce SOC 2 certifică că sistemele tehnologice care conduc la controlul securității, integrității procesării, disponibilității rețelei și confidențialității bursei funcționează corespunzător.

Din păcate, nu este întotdeauna ușor să găsești astfel de rapoarte pe site-urile de schimburi. Bursele pot trimite comunicate de presă la finalizarea examenelor SOC 1 și 2, ca Coinbase lucrează cu auditorul Grant Thornton în 2020 Si Gemeni Act cu Deloitte în 2021. Dar dacă nu puteți găsi dovezi ale acestor rapoarte online, merită să contactați departamentul de asistență pentru clienți.

Unele state din SUA au fost proactive pe frontul de reglementare, sperând să protejeze consumatorii. De exemplu, schimburile precum Gemini, Coinbase și Bitstamp au Bitlicecense emise de Departamentul pentru Servicii Financiare de Stat din New York, care verifică controale stricte pentru companii.

6. Examinarea politei de asigurare

Securitatea digitală care îi va împiedica pe hackeri să fure activele clienților ar trebui să fie întotdeauna prioritatea numărul 1 într-un schimb de criptomonede. Dar oamenii buni vor avea în continuare o poliță de asigurare de sănătate în cazul în care se întâmplă acest lucru.

Multe burse au acum asigurare de crimă comercială care acoperă de obicei acte de minciună, furt, efracție, distrugere sau fraudă online. De exemplu, Gemeni o spune Deține 290 de milioane de dolari în asigurări de active digitale pentru pierderi specifice. Cu toate acestea, asigurarea variază foarte mult de la bursă, așa că este important să verificați ce acoperă. Puteți face acest lucru în acordul de utilizare pe care îl obțineți atunci când vă înscrieți, precum și frecvent în secțiunile de întrebări frecvente de pe site-urile de schimb.

O altă întrebare importantă: Asigurați-vă că orice schimb oferă protecție Federal Deposit Insurance Corp. pentru banii tăi. Sunt șanse ca contul dvs. de tranzacționare cu criptomonede să nu conțină numai monede. De asemenea, va trebui să păstrați unele depozite în dolari americani, în timp ce mutați fonduri către și dinspre piețele cripto. Bursele trebuie să păstreze acești bani într-un cont de custode la o bancă asigurată de FDIC, care vă va proteja pe depozite de până la 250.000 USD în cazul improbabil al unui eșec al unei bănci. Majoritatea schimburilor majore oferă acest nivel de protecție, dar nu toate.

7. Obțineți un control asupra rapoartelor fiscale

Dacă faci bani tranzacționând criptomonede, IRS vrea să știe. De fapt, profiturile tranzacționării cu criptomonede sunt impozitate la fel ca profiturile pe care le-ați putea câștiga din tranzacționarea acțiunilor și obligațiunilor. Din păcate, raportarea acestor informații către IRS este mai complicată.

Este momentul taxelor, ar trebui să căutați declarații K-1, 1099-MISC sau IRS Form 8949 Schedule D de la furnizorii de active digitale. Acesta detaliază profiturile și pierderile dvs. pentru anul și este echivalent cu Formularul 1099 pe care l-a trimis agentul de bursă. Problema este că unele schimburi de criptomonede (în special cele din jurisdicții străine) nu trimit aceste formulare. Iar când sosesc formularele, ele pot apărea numai după termenul limită de impozitare din aprilie. (În acest caz, fiți pregătit să solicitați o prelungire.)

Dacă raportarea taxelor este importantă pentru dvs. atunci când faceți cumpărături pentru o nouă bursă, căutați „taxe criptografice” pe site-ul lor sau contactați serviciul pentru clienți pentru a întreba când și dacă vi se vor trimite formularele fiscale. De exemplu, dacă ați câștigat peste 600 USD din criptomonede în timpul anului, Gemini vă va emite un Formular 1099-MISC. De asemenea, puteți descărca formularul 1099-MISC (sau confirmați că nu ați primit unul) din secțiunea Date și istoric a paginii Cont de pe site-ul web Gemini sau aplicația mobilă.

„Trebuie să știi cum și când îți vor fi trimise informațiile fiscale. Nu poți doar să ceri CPA să le urmărească”, spune Joseph Beszkur, un planificator financiar din Canonsburg, Pennsylvania.

Sfaturile, recomandările sau evaluările din acest articol sunt pentru Buy Side de la echipa editorială WSJ și nu au fost revizuite sau aprobate de partenerii noștri de afaceri.

Leave a Comment

Your email address will not be published.