7 Tips for how to create our Newsletter Email Popup that works

Cum a transformat AI tranzacționarea valutară?

Fotografie de Austin Distille pe Unsplash

Notă: aceasta este o postare pentru invitați scrisă de Jamee Andrews

Inteligența artificială este o parte importantă a realității noastre de astăzi. Această tehnologie de ultimă oră a măturat și a transformat fiecare industrie din lume. În mod inevitabil, robotica și învățarea automată au avut un impact uriaș și asupra pieței valutare.

Astăzi, piața valutară valorează 1,93 miliarde de dolari. Potrivit unor studii recente, piața valorează 5,3 trilioane de dolari pe zi! Perechile de tranzacționare valutară sunt diverse; Comisioanele mici, lichiditatea excelentă, intrarea simplă și nici un regulator central îi fac pe comercianți să vrea să se alăture. Dar există și riscuri asociate cu mecanismul de stabilire a prețurilor de pe piață și există și o mare volatilitate.

Studiile arată că aproape 90% din toate tranzacțiile valutare se fac cu roboți de tranzacționare, datorită inteligenței artificiale. Cu această tehnologie, aceștia pot analiza datele de tranzacționare în timp real, pot evalua performanța live și pot tranzacționa mai rapid. De fapt, există multe moduri profunde prin care inteligența artificială a revoluționat piața valutară.

Inteligență artificială și analiză predictivă

Modelul de analiză predictivă prezice mișcările pieței pe baza datelor și algoritmilor existenți. Analiza predictivă permite ca cantități mari de date să fie analizate rapid și cu mai puține erori decât atunci când sunt făcute manual. Comercianții se pot concentra mai mult pe dezvoltarea strategiilor de tranzacționare bazate pe date, folosind tehnici de inteligență artificială. Deși multe procese sunt automatizate, luarea deciziilor umane joacă încă un rol esențial în majoritatea cazurilor. Investitorii trebuie, de asemenea, să fie familiarizați cu elementele de bază ale tranzacționării valutare pentru a beneficia de beneficiile inteligenței artificiale.

Utilizarea analizei predictive pe piața valutară a fost demonstrată excelent de corporația japoneză Nikkei. Folosind inteligența artificială, participanții au încercat să prezică cursul de schimb al lunii următoare în derby-ul trimestrial dolar-yen. Software-ul AI are acces la diverse surse de date, inclusiv publicațiile companiei, tendințele industriei, mișcarea pieței și prețurile mărfurilor.

Potrivit sondajelor recente, mai mult de jumătate dintre comercianții de valută sunt mileniali. După ce au crescut într-o societate avansată din punct de vedere tehnologic, ei sunt o situație anormală când vine vorba de utilizarea tehnologiei. O treime dintre comercianții de valută localizează și compară brokerii folosind telefoanele lor mobile. Având în vedere aceste rezultate uimitoare, nu ar trebui să fie surprinzător faptul că platformele de tranzacționare mobile sunt omniprezente în industria valutară (FX).

Mai puține șanse de eșec

Potrivit comercianților de valută, a avea o mulțime de date îi va ajuta să tranzacționeze mai bine și să câștige mai mulți bani.

La prima vedere, nu are sens, dar este mai mult decât se vede. Este una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă comercianții atunci când colectează date și își dau seama de cele mai relevante date. Una dintre cele mai mari probleme ale lor este că nu știu ce să facă cu informațiile pe care le primesc.

Acest lucru îi face să se bazeze pe informații inadecvate sau incorecte, ceea ce le afectează negativ strategia de tranzacționare.

Puteți descoperi probleme mai rapid cu analiza în timp real, le puteți rezolva mai rapid și puteți analiza mai bine mișcările prețurilor atunci când utilizați analiza în timp real. În timp real, învățarea automată poate oferi mai multe informații despre piață și vă permite să vă adaptați strategiile de tranzacționare în consecință.

Nicio strategie de tranzacționare valutară nu ar fi completă fără utilizarea ordinelor stop loss. Ordinele stop-loss sunt una dintre strategiile pe care comercianții Forex le folosesc pentru a reduce pierderile în timp ce își vând titlurile la cel mai mare preț posibil. Efectuarea corectă a acestei funcții pe piața valutară adesea volatilă vă poate scuti de multe probleme în viitor.

Există un viitor pentru inteligența artificială în tranzacționarea valutară. Inteligența artificială este extrem de utilă pentru comercianții de valută pe mai multe niveluri. Analizând cantități mari de date pentru dvs., se utilizează statisticile și tendințele actuale pentru a face previziuni mai bune ale pieței. Prin utilizarea tehnologiei inovatoare, utilizatorii tuturor dispozitivelor se pot bucura de o experiență lină și atractivă de tranzacționare în valută și CFD, indiferent de tipul lor de dispozitiv.

Potrivit JPMorgan, 60% din toate tranzacțiile valutare în valoare totală de 10 milioane USD au fost gestionate de algoritmi sau roboți valutar în 2020. Volumul total al tranzacțiilor automate este de așteptat să crească la 19 miliarde USD până în 2024, de la 4 miliarde USD în prezent.

Există o tendință puternică către tehnologiile de tranzacționare compatibile cu algoritmii pe bursele din SUA, iar algoritmii facilitează mai mult de 80% din activitățile de tranzacționare.

Folosind inteligența artificială și tehnologia de învățare automată, investitorii și comercianții din întreaga lume își pot simplifica opțiunile de tranzacționare, își pot atinge obiectivele de tranzacționare mai eficient și își pot reduce expunerea la diferite riscuri.

Ați putea dori, de asemenea

IswickRaportați acest anunț

Leave a Comment

Your email address will not be published.