Crypto Traders Eye ATOM, APE, CHZ și QNT în timp ce Bitcoin clipește sub semnale

Bursele din SUA au crescut brusc săptămâna trecută, punând capăt unei înfrângeri consecutive de trei săptămâni. S&P 500 a crescut cu 3,65% săptămâna trecută, în timp ce Nasdaq Composite a crescut cu 4,14%. Continuând asocierea strânsă cu piețele bursiere din SUA, Bitcoin (BTC) revine și el în vigoare și încearcă să încheie săptămâna cu câștiguri de peste 7%.

Creșterea bruscă a piețelor bursiere și a criptomonedei dă semne de atingere, dar poate fi prea devreme pentru a prezice începutul unei noi mișcări ascendente. Piețele bursiere ar putea rămâne la margini înaintea datelor privind inflația din SUA din 13 septembrie și a reuniunii Rezervei Federale din 20-21 septembrie.

Vedeți datele zilnice ale pieței cripto. sursă: 360 . monedă

Pe lângă faptul că ia indicii de la piețele de valori, spațiul criptomonedei are propriile evenimente semnificative de așteptat. Ethereum Merge și hard fork-ul Vasil al lui Cardano, programate pentru următoarele zile, ar putea crește volatilitatea în multe criptomonede.

Deși piețele volatile cresc riscul, acestea pot oferi oportunități de tranzacționare pe termen scurt pentru comercianții pricepuți. Să studiem graficele a cinci criptomonede care par interesante pe termen scurt.

BTC / USDT

Bitcoin a crescut peste media mobilă exponențială (EMA) pe 20 de zile de 20.662 USD pe 9 septembrie, primul indiciu că presiunea de vânzare s-ar putea reduce. Urșii încearcă să oprească recuperarea la media mobilă simplă (SMA) de 50 de zile de 21.946 USD, dar semnul pozitiv este că taurii nu au cedat mult teren.

Graficul zilnic BTC/USDT. Sursa: TradingView

EMA de 20 de zile a început să scadă treptat, iar indicele de forță relativă (RSI) este în teritoriu pozitiv, indicând că calea celei mai puține rezistențe este în sus. Dacă taurii împing prețul peste SMA de 50 de zile, perechea BTC/Tether (USDT) ar putea crește spre rezistența superioară severă la 25211 USD. Urșii sunt așteptați să apere acest nivel în mod agresiv.

O altă posibilitate este ca prețul să scadă de la media mobilă simplă de 50 de zile. Dacă se întâmplă acest lucru, perechea poate scădea la media mobilă de 20 de zile. Acesta este un nivel important de urmărit, deoarece o erupție și o închidere sub acesta ar putea deschide ușa către o scădere la 18.626 USD. În mod alternativ, dacă prețul ajunge la media mobilă de 20 de zile, va crește probabilitatea unei erupții peste media mobilă simplă de 50 de zile.

Grafic BTC/USDT pe 4 ore. Sursa: TradingView

Perechea a câștigat avânt după ce a crescut peste nivelul de defalcare de 19.520 USD. Creșterea bruscă a împins RSI-ul în teritoriul supracumparat, ceea ce indică o mică mișcare de consolidare sau corecție. Cumpărătorii se confruntă cu o provocare grea de aproape 22.000 de dolari, dar nu au cedat teren urșilor. Acest lucru indică faptul că fiecare scufundare ușoară este cumpărată.

Dacă taurii împing prețul peste 22.000 USD, perechea ar putea crește rapid spre 23.500 USD, deoarece ursii ar putea încerca din nou să oprească mișcarea ascendentă.

Spre deosebire de această ipoteză, dacă prețul se defectează și scade sub 20-EMA, perechea ar putea scădea la 20.576 USD. O pauză sub acest nivel ar indica faptul că perechea se poate consolida într-un interval mare între 22.000 USD și 18626 USD pentru o perioadă de timp.

ATOM / USDT

Cosmos (ATOM) a spart rezistența superioară la 13,45 USD pe 8 septembrie, indicând cererea la niveluri mai ridicate. Următoarea rezistență extremă este la 20,30 USD, ceea ce lasă loc să crească.

Graficul zilnic ATOM/USDT. Sursa: TradingView

Cu toate acestea, înainte de asta, urșii vor încerca să tragă prețul sub nivelul de breakout la 13,45 USD. Acesta este un nivel important de urmărit, deoarece o erupție și o închidere sub acesta ar indica că erupția recentă ar fi putut fi o capcană pentru tauri.

Pe de altă parte, dacă prețul crește de la nivelul actual sau revine de la nivelul de 13,45 USD, va indica faptul că taurii dețin controlul și cumpără la fiecare scădere. Dacă taurii împing prețul peste 17,20 USD, mișcarea optimistă ar putea câștiga avânt și ajunge la 20,30 USD.

Graficul de 4 ore ATOM/USDT. Sursa: TradingView

Graficul de 4 ore arată că perechea ATOM/USDT a crescut după ce a depășit rezistența superioară la 13,45 USD. Acest lucru a împins RSI adânc în teritoriul supracumparat și a început o corecție, dar semnul pozitiv este că taurii nu au cedat mult teren.

Dacă prețul revine de nivelul actual, probabilitatea unei ruperi peste 17,20 USD crește. Dacă se întâmplă acest lucru, mișcarea ascendentă poate continua și perechea poate crește spre 20,30 USD.

Această perspectivă pozitivă poate fi anulată pe termen scurt dacă prețul continuă să scadă și scade sub 20-EMA. Dacă se întâmplă acest lucru, perechea ar putea scădea la nivelul de retragere Fib de 50% la 14,36 USD.

APE / USDT

ApeCoin (APE) a revenit puternic departe de suport la 4,17 USD, indicând cumpărături puternice la niveluri inferioare. Acest lucru indică faptul că faza corectivă s-ar putea termina, ceea ce îl face un candidat interesant pe termen scurt.

Graficul zilnic APE/USDT. Sursa: TradingView

Cumpărătorii au împins prețul peste media mobilă pe 20 de zile de 5,00 USD pe 9 septembrie, iar perechea APE/USDT a format un model de lumânare doji pe 10 septembrie. Media mobilă simplă pe 50 de zile este de 5,85 USD. Urșii pot încerca să oprească recuperarea la acest nivel.

Dacă prețul scade sub nivelul actual, dar revine la EMA de 20 de zile, acest lucru va indica că sentimentul a devenit pozitiv și comercianții cumpără în scădere. Taurii vor încerca din nou să împingă prețul peste media mobilă simplă de 50 de zile. Dacă o vor face, perechea ar putea crește spre rezistența generală la 7,80 USD.

Această perspectivă pozitivă poate fi anulată pe termen scurt dacă prețul scade și scade sub EMA de 20 de zile. În acest caz, perechea poate scădea la 4,17 USD.

Grafic pe 4 ore APE/USDT. Sursa: TradingView

EMA 20 de pe graficul de 4 ore a început să crească, iar RSI a crescut în teritoriul supracumparat. Acest lucru indică faptul că taurii au avantajul, dar este posibilă o retragere pe termen scurt.

Dacă prețul scade de la nivelul actual, dar revine de la 5,30 USD, aceasta va indica o cerere puternică la nivelurile inferioare. Taurii vor face apoi o altă încercare de a împinge prețul peste 5,83 USD și de a extinde recuperarea la 6,44 USD.

Alternativ, dacă prețul scade și scade sub 20-EMA, avantajul poate fi denaturat în favoarea urșilor.

Legate de: Tera s-a întors din morți? Prețul LUNA crește cu 300% în septembrie

CHZ / USDT

Chiliz (CHZ) a depășit media mobilă pe 20 de zile la 0,20 USD pe 9 septembrie, ceea ce a fost primul indiciu că faza de corecție ar putea fi încheiată. Prin urmare, acest simbol a ajuns pe listă.

Graficul zilnic CHZ/USDT. Sursa: TradingView

Urșii au încercat să tragă prețul sub media mobilă pe 20 de zile pe 10 septembrie, dar taurii s-au păstrat. Cumpărătorii încearcă să împingă prețul către rezistența superioară la 0,26 USD, dar mișcarea ascendentă s-ar putea confrunta cu vânturi puternice în contra, aproape de 0,23 USD.

Dacă prețul scade, dar nu scade sub media mobilă pe 20 de zile, va crește posibilitatea unui rally la 0,26 USD. Contrar acestei presupuneri, dacă prețul scade și scade sub 0,20 USD, va indica faptul că ursii sunt activi la niveluri mai înalte. Acest lucru ar putea trage prețul înapoi la media mobilă simplă de 50 de zile la 0,18 USD.

Graficul de 4 ore CHZ/USDT. Sursa: TradingView

Graficul de 4 ore arată că ursii apără linia de tendință descendentă. Dacă prețul scade sub nivelul actual, dar se ridică de mediile mobile, acest lucru va indica că taurii încearcă să revină.

Cumpărătorii vor încerca din nou să împingă prețul deasupra liniei de trend descendent. Dacă reușesc, perechea își poate începe marșul spre nord către 0,23 USD și mai târziu la 0,26 USD.

Alternativ, dacă prețul scade sub 0,20 USD, va indica faptul că perechea poate rămâne în modelul de scădere. Acest lucru ar putea reduce prețul la 0,18 USD.

QNT / USDT

Cantitatea (QNT) nu a scăzut sub nivelul de suport puternic de la 87,60 USD, indicând că sentimentul este pozitiv și că taurii cumpără în scădere. Acesta este motivul alegerii ei.

Graficul zilnic QNT/USDT. Sursa: TradingView

Recuperarea bruscă de la 87,60 USD a trecut peste media mobilă pe 20 de zile de 100 USD pe 8 septembrie, ceea ce a fost primul semn că faza corectivă s-ar putea termina. Urșii au reprezentat o provocare puternică în apropierea mediei mobile simple de 50 de zile la 105 USD, dar nu au putut să scadă prețul sub media mobilă de 20 de zile.

Acest lucru indică faptul că sentimentul a devenit pozitiv și că taurii cumpără în scădere. Cumpărătorii au împins QNT/USDT peste media mobilă simplă de 50 de zile pe 11 septembrie. Dacă taurii mențin nivelurile mai ridicate, perechea ar putea crește la 117 USD și apoi la 124 USD. O pauză peste acest nivel ar putea deschide ușa către o creștere la 130 USD.

Această tendință ascendentă poate fi anulată dacă prețul scade și scade sub media mobilă pe 20 de zile. Dacă se întâmplă acest lucru, perechea ar putea scădea la nivelul de suport puternic la 87,60 USD.

Diagramă QNT/USDT pe 4 ore. Sursa: TradingView

Graficul de 4 ore arată că perechea a revenit brusc departe de nivelul de suport la 87,60 USD. Urșii au reprezentat o provocare puternică în apropiere de 108 USD, dar semnul pozitiv este că taurii au cumpărat scăderea la 20-EMA. Acest lucru indică faptul că comercianții văd scăderile ca pe o oportunitate de cumpărare.

Cumpărătorii au reluat recuperarea împingând prețul peste rezistența generală la 108 USD. Perechea ar putea crește la 113 USD și mai târziu la 117 USD. În schimb, dacă prețul scade sub 20-EMA, perechea poate scădea la 50-SMA.

Părerile și opiniile exprimate aici sunt exclusiv ale autorului și nu reflectă neapărat opiniile Cointelegraph. Fiecare mișcare de investiție și tranzacționare implică riscuri, ar trebui să faci propriile cercetări atunci când iei o decizie.