Criptomonedă trecută prin Wringer în 2022: ce acum?

Criptomonedele, sau activele digitale, au cunoscut multe tulburări până acum în 2022. De când au atins maximele istorice la sfârșitul anului 2021, active majore precum Bitcoin și Ethereum au cunoscut scăderi semnificative ale prețurilor. Aceste recesiuni au declanșat o reacție în lanț în alte zone ale pieței activelor digitale, ducând în cele din urmă la falimentul multor platforme cripto – și prăbușiri care au șters valoarea câtorva criptomonede mari.

Multe valute au înregistrat scăderi masive de preț de la maximele istorice și încă nu și-au revenit. Ca investitor, cum ar trebui să te ocupi acum de criptomonede?

Bazele criptografice și picăturile recente

În primul rând, un scurt rezumat al criptomonedelor și al evenimentelor majore recente:

Tehnologia blockchain utilizată în tranzacționarea cu criptomonede a fost salutată ca un schimbător de joc pentru viitorul monedei. Utilizatorii pot „confirma tranzacțiile fără a fi nevoie de o autoritate centrală de compensare”, democratizând accesul la economie, în special pentru cei care nu au avut în trecut acces la instituțiile financiare. Criptomonede precum Bitcoin, Ethereum și alte monede sau jetoane sunt pur și simplu o metodă alternativă de plată cunoscută sub numele de monede digitale. În timp ce potențialul determină atracția criptomonedei, la fel și speculațiile. Și în timp ce criptomonedele au fost lăudate ca fiind „rezistente la inflație”, declinul lor recent le afectează rapid valoarea de piață.

Unul dintre evenimentele majore care au avut loc recent a fost prăbușirea dramatică a valorii TerraUSD, o monedă stabilă aritmetică, care trebuia să se comporte ca numerar. Algoritmul TerraUSD a fost conceput pentru a-l menține strâns legat de dolarul american, dar peg-ul a eșuat, ceea ce a dus la vânzări în panică și, în același timp, a prăbușit un alt simbol popular, LUNA, care a fost legat de TerraUSD. Ambele simboluri au pierdut zeci de miliarde de dolari din capitalizarea totală a pieței.

Un alt eveniment major care a zguduit lumea activelor digitale a fost prăbușirea Three Arrows Capital (3AC), un fond speculativ pentru criptomonede. Acest lucru a avut un efect secundar, deoarece alte schimburi de criptomonede care erau contrapărți la 3AC au fost forțate să înghețe retragerile pentru clienții lor.

Propoziții de valoare de bază vs. „pompare și descărcare”

Nu spun toate acestea pentru a te speria să investești în criptomonede. Dar cred că abordarea înțeleaptă pentru această clasă de active este să se concentreze pe afișarea valorii de bază a unui activ digital – împreună cu înțelegerea pe deplin a utilității acestuia – înainte de a investi în el.

Există o mulțime de site-uri web care promovează monede noi și viitoare pe baza creșterilor recente ale performanței; Nu se poate scăpa de afirmațiile roz despre potențialul pe termen lung al acestor monede. O mare parte din acest lucru se folosește, deoarece investitorii de bază în active digitale vor încerca să-și promoveze proiectele pentru a menține prețurile ridicate, ceea ce le permite, la rândul său, să alimenteze prețuri mai mari și un impuls suplimentar pentru monedă.

Așa cum am văzut cu volatilitatea acțiunilor „meme”, proprietarii anumitor active vor folosi internetul și rețelele sociale pentru a promova activele pe care le dețin în prezent, în speranța că le pot injecta și scufunda. Recomand să evitați tentația de a urmări profiturile pe altcoins noi și mai puțin cunoscute. Unii investitori au avut succes în a câștiga bani cu această strategie, dar implică un risc foarte mare – și poate fi devastator financiar pentru investitorii care se concentrează excesiv pe aceste tipuri de active.

Bitcoin și Ethereum – Cei mai populari jucători

Reglementarea federală a activelor digitale este încă în așteptare – deși poate căpăta o prioritate reînnoită după consecințele recente. Între timp, o strategie mai conservatoare ar fi să investești în active digitale mai consacrate, inclusiv Bitcoin și Ethereum. Ambele au început să crească în valoare de la minimele de la mijlocul lunii iunie, coincid cu randamentele pozitive ale altor active riscante în aceeași perioadă.

Bitcoin este cel mai mare și mai cunoscut activ digital după capitalizarea bursieră. Este, de asemenea, activul digital cu cea mai mare adoptare în rândul investitorilor instituționali. BlackRock, unul dintre cei mai mari administratori de active din SUA, a anunțat recent un parteneriat cu Coinbase pentru a oferi clienților săi tranzacționare cu active digitale. Cererea instituțională pentru Bitcoin poate oferi o creștere constantă a prețului său datorită cererii crescute de portofele. De asemenea, Bitcoin continuă să fie folosit pentru a trimite și a primi plăți globale.

Ethereum este al doilea activ digital ca mărime după capitalizarea bursieră. Ceea ce face valoarea Ethereum unică este faptul că este folosit ca o rețea pentru multe, multe alte active și proiecte digitale – inclusiv „DeFi” sau aplicații financiare descentralizate. Pe măsură ce mai multe proiecte se construiesc pe rețeaua Ethereum, cererea pentru tokenul său, ether, crește. Ethereum lucrează și la o actualizare majoră în următorul trimestru, care va reduce semnificativ consumul de energie al blockchain-ului, teoretic, reducând emisiile de carbon cu 99%! Interesul și prețul eterului au crescut vertiginos de la începutul lunii iulie.

Te gândești la criptare? Luați în considerare personalizarea conservatoare

Având în vedere cele de mai sus, nu este surprinzător că de obicei recomand o alocare conservatoare a activelor digitale. Activele digitale, în comparație cu acțiunile, sunt foarte volatile – așa cum am văzut deja în 2022. Nasdaq Composite, care reprezintă acțiunile tehnologice, a scăzut cu aproximativ 33% până în prezent la cel mai scăzut punct, în timp ce mai popularul S&P 500 (un pentru acțiunile mari corporative din SUA) a scăzut cu aproximativ 24% la cel mai scăzut punct al anului. În comparație, Bitcoin a scăzut cu peste 60% din valoarea sa la sfârșitul anului 2021, la cel mai scăzut punct.

Pentru un portofoliu bine diversificat, criptomonedele pot oferi o creștere a rentabilității potențiale și unele beneficii de diversificare atunci când sunt combinate corespunzător. Activele digitale au, în general, un grad scăzut de corelare cu stocurile. În crearea modernă a portofoliului, activele cu corelație scăzută tind să fie de dorit, deoarece aceasta înseamnă că atunci când un activ crește sau scade, prețul activului cu corelație scăzută nu se mișcă odată cu acesta. Cu alte cuvinte, dacă piața intră în panică și activele sunt vândute, nu doriți ca toate activele din portofoliul dvs. să scadă în același timp.

Activele digitale pot oferi, de asemenea, un pic de creștere potențială a rentabilității pentru perioadele în care stocurile sunt stabile sau sunt tranzacționate în interval.

Cu orice portofoliu de investiții, este, de asemenea, important să se reevalueze periodic strategia și să se determine dacă sunt necesare sau nu schimbări strategice sau tactice.

Wealth Advisor și CTO/Cyber ​​​​Security, Halbert Hargrove

Shane W. Cummings are sediul în biroul lui Halbert Hargrove din Denver și deține mai multe roluri cu Halbert Hargrove. În calitate de director de tehnologie/securitate cibernetică, obiectivul general al lui Shane este de a permite partenerilor Halbert Hargrove să opereze eficient și eficient, protejând în același timp datele clienților. În calitate de consilier de avere, lucrează cu clienții ajutându-i să-și stabilească obiective, să identifice riscurile financiare și să creeze o strategie de alocare pentru investițiile lor.

Leave a Comment

Your email address will not be published.