Criptomoneda mai aliniată cu acțiunile din Asia, evidențiind nevoia de reglementare – Blogul FMI

Scris de Nada Choueiri, Annemarie Gold Wolf și Tara Air

中文, 日本語

Volumul tranzacționării cu criptomonede și mișcarea combinată cu piețele de valori au crescut în regiune.

Puține părți ale lumii au îmbrățișat cripto active precum Asia, cu adoptatori majori, inclusiv investitori retail și instituționali din India până în Vietnam și Thailanda. Acest lucru ridică o problemă importantă cu privire la măsura în care criptomoneda este integrată în sistemul financiar din Asia.

În timp ce digitalizarea poate ajuta la tranziția către un sistem de plată ecologic și, de asemenea, poate spori incluziunea financiară, criptomoneda poate prezenta riscuri pentru stabilitatea financiară.

Înainte de pandemie, criptomoneda părea să fie izolată de sistemul financiar. Bitcoin și alte active au prezentat o corelație redusă cu piețele bursiere asiatice, contribuind la eliminarea preocupărilor privind stabilitatea financiară.

Cu toate acestea, tranzacționarea cu criptomonede a crescut, milioane de oameni rămânând acasă și primind ajutor guvernamental, în timp ce ratele scăzute ale dobânzilor și condițiile de finanțare ușoare au jucat, de asemenea, un rol. Capitalizarea totală de piață a cripto-activelor din lume a crescut de 20 de ori în doar un an și jumătate pentru a ajunge la 3 trilioane de dolari în decembrie. Apoi a scăzut sub 1 trilion de dolari în iunie, deoarece o majorare a ratei băncii centrale pentru a limita inflația a pus capăt accesului ușor la împrumuturi ieftine.

În timp ce sectorul financiar pare să fie izolat de aceste mișcări brusce, este posibil să nu fie în viitoarele cicluri de boom și declin. Infecția se poate răspândi prin investitori individuali sau instituționali care pot deține atât active sau pasive financiare tradiționale. Pierderile semnificative ale criptomonedelor ar putea determina acești investitori să-și reechilibreze portofoliile, ceea ce ar putea cauza volatilitatea pieței financiare sau chiar neîndeplinirea obligațiilor tradiționale.

Pe măsură ce investitorii asiatici se acumulează în criptomonede, corelația dintre performanța piețelor de valori din regiune și activele cripto precum Bitcoin și Ethereum a crescut. În timp ce randamentele și corelațiile de volatilitate dintre Bitcoin și piețele bursiere asiatice erau scăzute înainte de pandemie, acestea au crescut semnificativ din 2020.

De exemplu, corelația dintre bitcoin și bursele indiene a crescut de 10 ori față de pandemie, indicând beneficiile limitate ale diversificării riscului pentru criptomonede. Corelațiile de volatilitate s-au triplat, indicând potențiale efecte de propagare ale sentimentului de risc între criptomoneda și piețele de valori.

Factorii cheie ai interdependenței tot mai mari dintre criptomoneda și piețele bursiere din Asia ar putea include acceptarea tot mai mare a platformelor legate de cripto și a instrumentelor de investiții pe piața de valori și pe piața over-the-counter sau, în general, adoptarea tot mai mare a criptomonedelor de către persoane și persoane. investitori instituționali. În Asia, mulți dintre ei dețin poziții pe piețele bursiere și pe piețele criptomonedei.

Folosind metodologia indirectă dezvoltată în Nota de stabilitate financiară globală din ianuarie, am constatat, de asemenea, că creșterea corelațiilor cripto-acțiuni în Asia a fost însoțită de o creștere bruscă a consecințelor volatilității cripto-acțiunilor în India, Vietnam și Thailanda. Acest lucru indică creșterea interdependenței dintre cele două clase de active care permite transmiterea șocurilor care pot afecta piețele financiare.

În consecință, autoritățile din Asia devin din ce în ce mai sensibile la riscurile tot mai mari prezentate de criptomoneda, pe măsură ce adopția continuă să se răspândească. Prin urmare, și-au sporit atenția pe reglementarea criptomonedelor și există cadre de reglementare în vigoare în mai multe țări, inclusiv India, Vietnam și Thailanda.

De asemenea, este necesar un efort major pentru a aborda lacunele critice de date care încă împiedică autoritățile de reglementare naționale și internaționale să înțeleagă pe deplin proprietatea și utilizarea criptomonedelor și intersecția acestora cu sectorul financiar tradițional.

Cadrele de reglementare pentru criptomonedele din Asia ar trebui concepute pentru principalele utilizări ale acestor active în țări. Aceștia ar trebui să stabilească orientări clare cu privire la instituțiile financiare reglementate și să se străduiască să informeze și să protejeze investitorii individuali. În cele din urmă, pentru ca legislația cripto să fie pe deplin eficientă, aceasta trebuie să fie strâns coordonată între jurisdicții.

Leave a Comment

Your email address will not be published.