Comerț limitat cu Rising Mom

Agățandu-se de singura dobândă de politică negativă din lume, atitudinea pesimistă a Băncii Japoniei poate împinge yenul aflat în conflict să alunece din nou.

  • Timp de patru sesiuni de tranzacționare consecutive, prețul perechii valutare USD/JPY se mișcă într-un interval de tranzacționare îngust.
  • Cu toate acestea, tendința rămâne în sus și s-a stabilit în jurul nivelului de rezistență 143.35 la momentul scrierii analizei.
  • Acest lucru a venit după câștiguri puternice săptămâna trecută, atingând nivelul de rezistență de 144,95, cel mai ridicat din ultimii 24 de ani. Perechea valutară poate rămâne în acest interval până la anunțarea deciziilor de politică monetară ale Băncii Centrale a SUA și ale Băncii Japoniei.
  • Primul, pe măsură ce piețele îi stabilesc prețul, va crește ratele dobânzilor din SUA într-un ritm record pentru a limita inflația record. Acesta din urmă se bazează pe o mulțime de intervenții pentru a preveni prăbușirea în continuare a yenului japonez.
Reclame

Se așteaptă ca anomalia de la Banca Japoniei să devină mai acută săptămâna aceasta, deoarece băncile centrale de la Rezerva Federală până la Banca Națională Elvețiană vor crește costurile împrumuturilor. Guvernatorul Băncii Japoniei, Haruhiko Kuroda, și colegii membrilor consiliului de administrație au fost văzuți joi la sfârșitul unei întâlniri de două zile, care vine la doar câteva ore după ce Rezerva Federală a lansat ceea ce ar putea fi a treia sa majorare consecutivă a ratei de 75 de puncte de bază.

Agățandu-se de singura dobândă de politică negativă din lume, atitudinea pesimistă a Băncii Japoniei poate împinge yenul aflat în conflict să alunece din nou. Autoritățile din Tokyo și-au intensificat avertismentele cu privire la mișcările rapide ale yenului japonez, după ce săptămâna trecută acesta a depășit cel mai scăzut nivel din ultimii 24 de ani. Ministrul Finanțelor de Stat a indicat că între opțiunile prezentate se numără și intervenția directă, iar dacă va fi necesar, se va face rapid și fără avertisment.

Kuroda este încă neafectat

Guvernatorul Băncii Japoniei a spus că o slăbire rapidă a yenului nu este de dorit. Dar chiar și după ce yenul a atins 144,99 la începutul acestei luni, banca continuă să susțină opinia că un yen slab este pozitiv pentru economie în general dacă este stabil, potrivit unor persoane familiare cu problema.

„Yenul poate trece peste bariera 145, dar doar a-l stivui pentru a vinde moneda poate fi ca și cum ai juca cu focul”, a comentat Kiyohe Morita, economist șef la Nomura Securities. Calmează situația în schimbul unor avertismente puternice din partea oficialilor valutar din Japonia.

Kuroda a remarcat că, chiar dacă BoJ ar încerca să ajusteze politica ca răspuns la yenul japonez, ar fi în mare măsură inutil. El a spus în iulie anul trecut că ar fi necesare creșteri masive pentru a opri declinul yenului și că acest lucru va sfârși prin a distruge economia pe fondul pandemiei. El a adăugat că creșterea ratelor dobânzilor pentru a normaliza politica poate veni doar cu o inflație durabilă și de aceea Japonia are nevoie de o creștere puternică a salariilor.

Cu toate acestea, poziția BOJ are un cost crescut. În timp ce își menține rata dobânzii pe termen scurt la -0,1%, plafonul de 0,25% pentru datoria guvernamentală pe 10 ani este sub presiune din nou. Vânzarea globală de obligațiuni a împins randamentul mai sus săptămâna trecută, pentru prima dată din iunie. Banca centrală a trebuit să cheltuiască 1,4 trilioane de yeni (9,8 miliarde de dolari) cumpărând obligațiuni pentru a apăra randamentele numai miercuri și joi.

Oficialii BoJ au spus deja că creșterea plafonului de randament ar fi egală cu creșterea ratelor dobânzilor, excluzând astfel opțiunea până la atingerea unei inflații sustenabile. Și dacă vine ca o surpriză, o ajustare a orientărilor privind prețurile viitoare ar fi cea mai ușoară opțiune. Banca se așteaptă acum ca prețurile să rămână „la niveluri actuale sau scăzute”.

Economiștii sunt așteptați să urmărească îndrumările BoJ în această săptămână și aproape 80% dintre ei se așteaptă ca BoJ să termine restul programului său de finanțare Covid așa cum a fost programat. Banca centrală leagă în prezent o parte din ghidul de politică de pandemie, astfel încât sfârșitul programului semnalează o posibilă schimbare a formulării. Cu toate acestea, analiștii sunt de părere că expresia cheie referitoare la ratele dobânzilor rămâne deocamdată neschimbată în favoarea unor rate mai mici sau mai mici.

Pe altă notă. Randamentele de referință din SUA au crescut cu 5,7 puncte de bază, până la 3,506%. Acest lucru s-a întâmplat pe măsură ce comercianții au pariat că încă o creștere de trei sferturi de punct în revizuirea Fed de săptămâna aceasta este în mare parte o afacere încheiată. S-a vorbit despre o mișcare de 100 pb pentru a reduce presiunile prețurilor, care a dat puține semne de scădere chiar și după ultima rundă de creșteri ale ratelor. Investitorii își ridică, de asemenea, așteptările cu privire la cât de mare ar putea banca centrală a SUA să împingă în cele din urmă ratele dobânzilor încă din 2023. Însă se tem că economia SUA ar putea intra în recesiune și va determina factorii de decizie să reducă ratele dobânzilor anul viitor.

Prognoza USD/JPY

Nu există nicio schimbare în viziunea mea tehnică asupra performanței perechii valutare USD/JPY. Tendința generală este în continuare optimistă, iar câștigurile sale continuă să mute indicatorii tehnici către niveluri de supracumpărare, dar investitorii preferă să aștepte până când reacţionează la deciziile de politică monetară atât ale Rezervei Federale, cât şi ale BoJ pentru a determina direcţia viitoare. Conform mișcării curente, cele mai apropiate niveluri de rezistență pentru perechea valutară sunt 143,85, 144,60 și, respectiv, 145,80.

Pe de altă parte, conform performanței graficului zilnic, o spargere a perechii dolar-yen va fi importantă pentru nivelurile de suport 142.20 și 141.00, pentru ca taurii să controleze tendința.

dolarul american / yenul japonez

Sunteți gata să tranzacționați predicțiile noastre de tranzacționare valutară? Iată câțiva brokeri forex excelenți din care puteți alege.

Leave a Comment

Your email address will not be published.