Comercianții de criptomonede suferă de depresie și dependență

Când Joanna Garzilli a fost în Venice, California, pentru o petrecere de sărbători în 2017, dansatorii îmbrăcați în bikini erau pe picior, băuturile curgeau și conversația se învârtea în jurul unui singur lucru: criptomoneda. Suna atât de interesant, mi-am amintit că m-am gândit. Atrasă de mulțimea plină de farmec, ea a investit ulterior și a avut un succes uriaș: câștigând 85.000 de dolari într-o criptomonedă numită GRT, făcând ca visele vieții să devină realitate la Ritz-Carlton Residences.

Dar meșteșugul ei a devenit curând nesăbuit, a spus ea. Garzilli a colectat 90 la sută din economiile ei într-o monedă care i-a pierdut zeci de mii de profituri nerealizate în câteva zile. Ea a făcut investiții riscante în moneda cu meme virale și și-a verificat constant aplicațiile de tranzacționare pentru a vedea câți bani a câștigat sau a pierdut. Nopțile ei au devenit nedormite, dar Garzilli a continuat să urmărească următoarea mare zi de plată.

„Criptografia este ca și cum ai merge în Hades”, a spus ea. Criptomonedele pot scoate la iveală cele mai întunecate părți ale noastre dacă avem o personalitate care creează dependență; Și am o personalitate foarte dependentă.”

Palma lui Will Smith a devenit o criptomonedă. În lumea sălbatică a memecoin-urilor.

Pe măsură ce boom-ul criptomonedelor a crescut rândurile investitorilor ocazionali care urmăresc viețile de conace și iahturi, Experții în sănătate mintală spun că aceasta provoacă o creștere a dependenței. Creșterile și scăderile prețurilor oferă un nivel de entuziasm greu de reprodus cu cele mai volatile acțiuni și obligațiuni. Experții în dependență au spus că natura extrem de instabilă a criptomonedelor poate reduce profiturile la zero într-o clipă, lăsând investitorii cu grămezi de datorii, relații fracturate și gânduri de sinucidere.

Terapeuții precum Aaron Sternlicht din New York spun că văd un aflux de oameni care caută ajutor pentru dependența de cripto, chiar dacă tratamentul este disponibil doar pentru câțiva selectați.

„Nu mulți oameni vor ajunge să primească tratament care au nevoie de tratament”, a spus el.

În ultimul deceniu, criptomoneda a trecut de la a fi o parte exotică la o parte esențială a piețelor financiare și a culturii populare, iar capitalizarea sa de piață a crescut de la 5,4 miliarde de dolari la 1,8 trilioane de dolari, potrivit Coin Market Cap, un site web care urmărește statisticile criptomonedei. Între timp, aprobările celebrităților creează un panou publicitar generos pentru stilul de viață pe care îl poate oferi criptomoneda.

În ultimele luni, Matt Damon a promovat Crypto.com, o aplicație care vă poate ajuta să tranzacționați criptomonede. Quarterbackul Tampa Bay Buccaneers, Tom Brady, și soția sa, Gisele Bündchen, fac publicitate pentru schimbul de criptomonede FTX. Influenții de pe YouTube, TikTok, Instagram și Twitter prezintă o viață plină de zboruri de primă clasă și piscine luxoase pe acoperiș, arătând că cripto-ul este cel mai bun mod de a o îmbogăți.

Criptomonedele au proprietăți care le fac mai susceptibile la dependență decât pariurile sportive, jocurile de noroc și investițiile financiare tradiționale, potrivit oamenilor de știință în dependență. Criptomonedele pot fi tranzacționate non-stop, spre deosebire de majoritatea acțiunilor. Oamenii nu trebuie să meargă cu mașina la cazinou pentru a investi într-o monedă. Volatilitatea prețurilor criptomonedelor, în special altcoin-urile precum monedele meme, poate fi rapidă și poate oferi creierului un sentiment rapid de recompensă. Având în vedere natura descentralizată a criptomonedelor, ar putea fi mai ușor să ascundem implicațiile financiare ale dependenței.

Lea Noir, director de studii de jocuri de noroc la Universitatea Rutgers, a spus că aplicațiile de investiții ingenioase cresc ratele de dependență. Cu diagrame de culori în timp real, aplicațiile de tranzacționare precum Robinhood fac ca cumpărarea de criptomonede să se simtă ca un joc video.

„Ei știu cum este să-i faci pe oameni să se cufunde mai mult în ceva – acea muncă mare, acea schimbare rapidă cu acea recompensă pozitivă”, a spus ea. “De aceea oamenii iubesc biletele de loterie, pentru că pot să zgârie ca nebunii și să-și primească recompensa în acea secundă, iar asta îți dă un impuls de dopamină. Acești oameni fac ceva similar.”

Criptomoneda a apărut brusc peste tot – cu excepția casei de marcat

Deși cercetarea este încă în curs de dezvoltare, mai multe studii recente documentează legăturile dintre tranzacționarea cu criptomonede și dependență. În aprilie, o echipă de cercetători finlandezi a descoperit că comercianții de criptomonede aveau, de asemenea, rate ridicate de jocuri de noroc, jocuri video și dependență de internet. Ei au descoperit că comercianții de criptomonede, care aveau mai multe șanse să fie imigranți, au experimentat, de asemenea, niveluri mai ridicate de stres psihologic și singurătate decât comercianții de acțiuni.

Ashwin Maneka, un purtător de cuvânt al Robinhood, s-a opus ferm că aplicația stimulează investițiile.

„Este de părerea noastră că astfel de acuzații reprezintă un atac de elită asupra oamenilor obișnuiți care sunt împuterniciți cu produse financiare concepute intuitiv pentru a participa pentru prima dată la piețele de acțiuni și criptomonede”, a spus el într-un comunicat. „Nu am văzut încă nicio dovadă solidă care să susțină aceste afirmații anecdotice, iar datele descriu o imagine diferită”.

Manicka a adăugat că majoritatea clienților Robinhood dețin o monedă pe termen lung, cum ar fi Bitcoin.

Sternlicht și soția sa Lynn, un terapeut soț și soție din New York care tratează dependența de criptomonede, au declarat că au înregistrat o creștere cu aproape 40% a numărului de persoane din întreaga lume care apelează la servicii de tratament adaptate criptomonedei. Serviciile lor costă 2.500 USD pentru o consultație și 25.000 USD pentru un plan de tratament de 45 de zile și sunt mai intense decât formele tradiționale de logopedie. Pentru tratamentul dependenței, se întâlnesc cu membrii familiei, au acces la conturi bancare și se întâlnesc cu pacienții de mai multe ori pe săptămână.

Majoritatea clienților lor vin după ajutor atunci când au peste șase cifre în datorii, și-au distrus relațiile, se confruntă cu crize de depresie majoră și sunt purtători de alte dependențe, în special de alcool, cocaină și Adderall. Aaron Sternlicht a adăugat că oamenii care vin la clinica lor au, de obicei, o avere mare, dar pentru cei care nu au multe resurse, să caute tratament poate fi dificil.

Sternlicht a spus că Asociația Americană de Psihiatrie nu a clasificat dependența de criptomonede ca un subset al dependenței de jocuri de noroc, creând o zonă gri care permite multor companii de asigurări să refuze acoperirea pentru tratamentul dependenței legate de criptomoneda.

„Nu există încă suficiente cercetări în acest domeniu pentru ca acesta să fie diagnosticabil”, a spus el.

În ciuda acestui fapt, a spus Neuer, persoanele care suferă de dependență de cripto nu trebuie să caute servicii personalizate și pot primi tratament de la un consilier pentru dependența de jocuri de noroc. „De ce ești cu adevărat dependent este actul de a-ți asumi un risc”, a spus ea. „Oricine oferă un tratament bun pentru jocurile de noroc poate vindeca dependența de criptomonede.”

Femeile celebre se alătură agitației cripto, dar ar putea costa fanii lor

Drew Fusk, un investitor în criptomonede în vârstă de 30 de ani, care locuiește în apropierea Virginiei de Nord, cu un canal cripto YouTube, a devenit dependent de cripto-investiții în jurul anului 2017, când a început să investească bani în Ethereum. De acolo, s-a interesat de minerit de criptomonede și a profitat de cardurile sale de credit pentru a cumpăra echipamente pentru aceasta. „Am cheltuit toți banii pe care îi aveam pentru a cumpăra criptomonede și a construi platforme de cripto mining”, a spus el. “Eram dependent. Eram obsedat.”

În mai multe momente, el a transformat o investiție de 1.000 de dolari în 100.000 de dolari, doar pentru a vedea acele profituri evaporându-se. Când apar fluctuații, efectele sunt semnificative. El a spus: „M-am trezit, sunt deprimat”. „Sunt de genul: „Uau, nu-mi vine să cred asta. Ca, asta tocmai a dispărut.”

Pentru Garzilli, în vârstă de 49 de ani, acum CEO IRA, trăirea cu dependența de cripto este o luptă zilnică. Când o nouă oportunitate de investiție apare pe radarul lor, dorința de a investi și de a urmări vârful unei alte zile de plată este puternică. La fel și frica de a pierde. „Este ca și cum aș simți o supărare în stomacul meu”, a spus ea. „Parcă tot corpul meu este târât spre „Du-te și fă-o”. Du-te să faci schimbul. “

Celebritățile au mers la criptomonede

Pentru management, Garzilli s-a înscris într-un program în 12 pași, similar cu Alcoolicii Anonimi. Ea se forțează să-și deconecteze ecranul toată ziua. Ea merge, meditează și pleacă cu mașina dacă dorința de a investi într-o monedă devine prea mare. În zilele noastre, ea investește într-o criptomonedă mai puțin riscantă, spunându-și că trebuie să-și construiască portofoliul cu ochii spre pensionare.

Cu toate acestea, Garzilli a spus că este nevoie de acțiuni guvernamentale pentru a controla escrocii care pradă investitorilor cripto și reduce proiectele care oferă puțină valoare.

„Oamenii sunt încă devastați”, a spus ea. „Până când ne vine rândul o organizație mai puternică”.

Leave a Comment

Your email address will not be published.