Coinbase vs. Robinhood

Coinbase vs. Robinhood – Consilier Forbes

Notă editorială: câștigăm comision din linkurile partenerilor de pe Forbes Advisor. Panourile nu influențează opiniile sau evaluările editorilor.

Coinbase și Robinhood sunt două dintre cele mai mari nume din cripto. Dar care oferă cea mai bună platformă de tranzacționare cu criptomonede?

Pentru a vă ajuta să decideți, să aruncăm o privire mai atentă la principalele diferențe și asemănări dintre Coinbase și Robinhood.

Coinbase vs Robinhood: Asemănări

Coinbase și Robinhood vă permit să începeți rapid tranzacționarea cu cele mai populare criptomonede, cum ar fi Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) și Dogecoin (DOGE).

Ambele schimburi sunt relativ ușor de utilizat, ceea ce facilitează crearea unui cont și conectarea unei metode de plată și tranzacționarea cripto-stele. Ambele oferă, de asemenea, biblioteci cuprinzătoare de articole educaționale pentru a-i învăța pe oameni noțiunile de bază ale investițiilor.

Când vine vorba de serviciul pentru clienți, Robinhood și Coinbase oferă asistență telefonică. Serviciul telefonic Coinbase este mai convenabil pentru clienți, deoarece listează deja numărul lor de telefon, în timp ce Robinhood solicită utilizatorilor să solicite un apel înapoi din aplicație.

Securitatea este cheia pentru a vă proteja investiția cripto. Coinbase și Robinhood au ținte pe spate și au fost vulnerabile la hacking.

Într-o încălcare din 2021, criminalii au furat criptomonede de la aproape 6.000 de clienți Coinbase. Coinbase a rambursat acești clienți.

Robinhood a fost, de asemenea, spart anul trecut, dar a pierdut doar date despre clienți, cum ar fi adrese de e-mail și informații de contact, nu investiții. Ca răspuns, cele două companii au luat măsuri pentru îmbunătățirea măsurilor de securitate.

Coinbase vs Robinhood: Diferențele

Coinbase și Robinhood deservesc piețe complet diferite, ceea ce înseamnă că există diferențe fundamentale în opțiunile de investiții în criptomonede pe care le oferă fiecare platformă.

Alegerea unei criptomonede

Coinbase oferă mult mai multe criptomonede decât Robinhood. Cu acesta din urmă, alegerea dvs. de investiție este limitată la doar 17 criptomonede, în timp ce Coinbase oferă peste 150 de criptomonede.

Acesta este ceva de luat în considerare dacă doriți să tranzacționați criptomonede, altele decât criptomonedele principale, cum ar fi Cardano (ADA), Ethereum (ETH), Polygon (MATIC) și USD Coin (USDC), pentru a numi câteva.

Portofele cripto

Coinbase oferă propriul portofel cripto și, de asemenea, vă permite să utilizați propriul portofel de la terți. Stocarea criptomonedei în portofel vă oferă un strat suplimentar de protecție împotriva hackingului.

Robinhood a anunțat că dezvoltă un portofel cripto și a început să accepte oameni printr-o listă de așteptare. Ei plănuiesc să-l lanseze publicului larg mai târziu în 2022.

Alte caracteristici ale criptomonedei

Coinbase oferă investitorilor în criptomonede funcții mult mai avansate decât Robinhood. De exemplu, oferă un program de miză care vă permite să câștigați recompense. Vă puteți aștepta la un randament plat de aproximativ 3,28% APY pentru Ethereum și 4% pentru Solana pe Coinbase.

Coinbase oferă, de asemenea, o platformă de tranzacționare avansată, cu mai multe instrumente de investiții și cercetări privind produsul său extins, Coinbase Pro.

Comision de tranzacționare

În ceea ce privește comisioanele de tranzacționare, Robinhood poate fi foarte atractiv. Platforma nu percepe comisioane pentru cumpărarea și vânzarea criptomonedelor. În schimb, Robinhood face bani prin ceva numit plată pentru fluxul de comenzi.

Pentru investitorii în criptomonede cu buget redus, ofertele fără comisioane sunt o ofertă atractivă.

În schimb, taxele Coinbase sunt mai mari decât schimburile de criptomonede, cum ar fi KuCoin sau Binance.US. Taxa platformei lor este de aproximativ 0,5% din tranzacția dvs. Pe platforma avansată Coinbase, investitorii care tranzacționează mai puțin de 10.000 USD într-o perioadă de 30 de zile vor plăti o taxă de preluare și preluare de 0,6%, respectiv 0,4%.

Investiții dincolo de criptomonede

Robinhood a fost fondată ca o aplicație de tranzacționare cu acțiuni și nu a intrat în spațiul criptomonedei decât mult mai târziu. Platforma vă permite să investiți în active tradiționale, cum ar fi acțiuni, fonduri tranzacționate la bursă (ETF) și opțiuni.
Coinbase este specializată numai în criptomonede. Ele oferă instrumente derivate care tranzacționează criptomonede și alte active precum petrolul, dar nu există acces la investiții precum acțiuni, obligațiuni sau ETF-uri.

Cine ar trebui să aleagă Coinbase?

Tot ce aveți nevoie ca investitor cripto este disponibil pe Coinbase.

Acest schimb de criptomonede combină o gamă largă de funcții de investiții în criptomonede cu o platformă ușor de utilizat. Ele oferă o gamă largă de servicii, cum ar fi staking, o platformă avansată de tranzacționare și un portofel cripto. Este o alegere bună dacă doriți o mare varietate de pictograme, dar doriți totuși un schimb ușor de utilizat.

Coinbase este o alegere bună pentru începătorii care doresc să devină serioși în ceea ce privește tranzacționarea cu criptomonede. Oferă servicii solide pentru clienți și cursuri de formare, care plătesc recompense cripto atunci când le finalizați. Puteți învăța în timp ce vă construiți portofoliul în același timp.

Principalul dezavantaj al utilizării Coinbase este taxele mari de tranzacționare. De asemenea, este greu de înțeles structura lor de taxe, ceea ce înseamnă că este posibil să nu știți cât veți plăti până când nu veți stabili o afacere.

Dacă intenționați să tranzacționați frecvent, s-ar putea să vă fie mai bine cu o opțiune mai puțin costisitoare. În plus, dacă intenționați să vă angajați să cumpărați și să vindeți criptomonede populare, Robinhood poate fi o afacere mai bună cu tranzacțiile lor fără comisioane.

Avantajele Coinbase:

 • O alegere excelentă de criptomonedă
 • O varietate de servicii, cum ar fi staking, platformă avansată de tranzacționare și portofel cripto
 • Asistență telefonică 24/7
 • Materiale educaționale de înaltă calitate

Contra Coinbase:

 • comisioane mari de tranzacționare
 • Structura complexă a taxelor
 • breșă recentă de securitate

Cine ar trebui să aleagă Robinhood?

Dacă doriți doar să cumpărați și să vindeți criptomonede ca investiție și intenționați să rămâneți cu cele mai populare monede, Robinhood este o alegere bună. Aplicația sa de tranzacționare este foarte ușor de utilizat și nu percepe comisioane.

Puteți cumpăra criptomonede fără a plăti taxe suplimentare. Deoarece Robinhood este și un broker de investiții, puteți cumpăra alte investiții, cum ar fi acțiuni, ETF-uri și opțiuni.

Cu toate acestea, Robinhood nu este specializată în tranzacționarea cu criptomonede. Ca urmare, caracteristicile sale sunt limitate.
Un alt dezavantaj este că Robinhood nu vă permite să vă retrageți jetoanele direct într-un portofel extern.

Mai întâi trebuie să vindeți și să convertiți în numerar înainte de a efectua o retragere. Ei dezvoltă un portofoliu în acest scop, dar acesta nu va ieși până la sfârșitul anului 2022.

Robinhood Pros

 • Nu există comisioane sau taxe pentru tranzacționarea cu criptomonede
 • Oferă alte investiții, cum ar fi acțiuni, ETF-uri și opțiuni
 • Aplicație de investiții ușor de utilizat

Robinhood Cons

 • Alegere limitată de criptomonede
 • Nu puteți retrage criptomoneda, trebuie să încasați mai întâi
 • Nu există caracteristici precum miza
 • Fără platformă avansată de tranzacționare

Leave a Comment

Your email address will not be published.