Coinbase, FTX și Binance primesc întrebări de la Congres despre escrocherii cu criptomonede

În prima sa incursiune în sectorul cripto, Comisia pentru Supraveghere și Reformă a Camerei crește presiunea asupra agențiilor federale și a schimburilor de criptomonede pentru a proteja americanii de fraudători.

Într-o serie de scrisori trimise marți dimineață, comisia a solicitat patru agenții, inclusiv Trezoreria, Comisia Federală pentru Comerț, Comisia pentru tranzacționarea pe viitor a mărfurilor și Comisia pentru valori mobiliare și burse, precum și cinci burse de active digitale – Coinbase, FTX și Binance .US și Kraken și KuCoin – pentru informații și documentare despre ce fac, dacă este cazul, pentru a proteja consumatorii de escrocherii și pentru a combate frauda legată de criptomonede.

Peste 1 miliard de dolari în criptomonede au fost pierdute din cauza fraudei de la începutul anului 2021, potrivit cercetărilor Comisiei Federale pentru Comerț.

„În vreme ce poveștile cu prețuri vertiginoase și averi peste noapte au atras investitori profesioniști și amatori deopotrivă, escrocii cripto au preluat controlul”, a scris reprezentantul Raja Krishnamurthy, D-Illinois, președintele Subcomitetului pentru Politică și Economie a Consumatorului. „Lipsa unei autorități centrale care să raporteze tranzacțiile suspecte în multe situații, ireversibilitatea tranzacțiilor și înțelegerea limitată a tehnologiei de bază de către mulți consumatori și investitori fac din criptomoneda o metodă de tranzacție preferată pentru fraudatori.”

Scrisorile cer agențiilor federale și burselor de criptomonede să răspundă până pe 12 septembrie cu informații despre ceea ce fac pentru a proteja consumatorii. Comisia spune că aceste răspunsuri pot fi folosite pentru a formula soluții legislative.

În special, scrisorile solicită schimburilor să producă documente care datează de la 1 ianuarie 2009, care să prezinte eforturile de combatere a fraudei și fraudei cripto, precum și să arate încercările făcute de a „identifica, investiga, elimina, raporta sau înlătura în alt mod informațiile digitale potențial frauduloase. active.” conturi”, pe lângă evidențierea discuțiilor despre „dacă ar trebui adoptate politici mai stricte”.

Într-o scrisoare, adresată lui Sam Bankman-Fried, CEO și fondator al FTX, comitetul a remarcat că „în timp ce unele burse auditează criptomonede înainte de listare, altele permit ca activele digitale să fie listate cu puțină sau deloc auditare”.

Firma de analiză Blockchain Chainalysis a descoperit că 37% din încasările din înșelătoriile cripto, anul trecut, au mers către „rug pulls”, un tip de schemă care implică dezvoltatorii care listează un token pe un schimb, îl injectează și apoi dispar cu fonduri.

Binance.US, care a primit, de asemenea, o anchetă din partea comisiei marți, a fost acuzat într-un proces colectiv de inducerea în eroare a consumatorilor cu privire la siguranța investiției într-o monedă stabilă legată de dolarul american cunoscut sub numele de terraUSD (sau UST, pe scurt) și simbolul sora lui, Luna. La apogeul său, Luna și UST combinate valorau aproximativ 60 de miliarde de dolari. Acum, ele sunt practic lipsite de valoare.

Preocuparea cu privire la siguranța fondurilor cripto parcate pe platformele centralizate câștigă, de asemenea, amploare după recentele prăbușiri ale Voyager Digital și Celsius, ambele aplicații populare în rândul comercianților cu amănuntul din cauza rentabilității procentuale anuale ale celor două companii. Falimentele ulterioare ale acestor două platforme aruncă în lumină întrebarea cine deține activele cripto atunci când afacerea de custodie se balansează. În procedurile de faliment atât ale Voyager, cât și ale Celsius, clienții sunt considerați creditori negarantați, mai degrabă decât deponenți bănci asigurați la nivel federal, ceea ce înseamnă că nu există nicio garanție că își vor primi vreodată banii înapoi.

În ceea ce privește relația dintre un investitor și un schimb de criptomonede, termenii și condițiile sunt diferite. Într-un dosar financiar publicat în mai, Coinbase a spus că utilizatorii săi vor fi tratați ca „creditori în general negarantați” în caz de faliment.

Krishnamurthy a remarcat, de asemenea, că agențiile par adesea să acționeze în scopuri conflictuale și să ofere îndrumări inconsistente jucătorilor privați. „Fără definiții și linii directoare clare, agențiile își vor continua lupta internă și nu vor putea implementa eficient protecția consumatorilor și investitorilor în ceea ce privește criptomonedele și bursele pe care sunt tranzacționate.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.