Chainalysis vede că adoptarea globală a cripto-ului este dominată de piețele emergente

În ciuda „iarnii criptografice”, adoptarea globală a criptomonedelor a încetinit mai puțin decât se aștepta, a dezvăluit astăzi Chainalysis ca parte a indicelui său anual. Chiar și cu piața ursă și cu o scădere bruscă a criptomonedelor majore, precum și cu prăbușirea recentă a mai multor proiecte de mare profil, cum ar fi monedele stabile algoritmice TerraUSD și creditorul Celsius, adoptarea este încă dincolo de nivelurile dinainte de ascensiunea din 2019.

Raportul firmei de informații blockchain clasifică 154 de țări în funcție de valorile cheie de tranzacționare măsurate prin schimburi centralizate, protocoale DeFi, volumul de tranzacționare peer-to-peer și o analiză a ceea ce Chainalysis numește adoptare la nivel de bază – în care oamenii își pun cea mai mare parte din banii lor în criptomonede. .

Rezultatele arată că adoptarea globală este distribuită, din Asia de Sud-Est până în Europa de Est până în America Latină, Statele Unite trecând și ele față de anul trecut.

Potrivit lui Kim Grauer, director de cercetare la Chainalysis, deși indicele din acest an nu arată modificări substanțiale față de 2021, el indică diferitele moduri în care oamenii folosesc criptomoneda.

„Când vorbim despre adoptarea la nivel mondial, trebuie să ne gândim la cazuri de utilizare în diferite regiuni, cu diferiți factori sociali și economici în joc”, a spus ea. noroc.

Asia

Pentru al doilea an consecutiv, Vietnam s-a clasat pe primul loc pe listă, Filipine trecând pe locul doi, de pe locul 15. Grauer a spus că popularitatea din Asia de Sud-Est poate fi atribuită în mare măsură jocurilor bazate pe blockchain. Cel mai notabil exemplu în acest sens a fost Axie Infinity în Vietnam, un titlu care a atras jucători cu bonusuri NFT profitabile și a dus la crearea de „bresle” sau organizații care ar plăti costurile de pornire pentru o parte din câștigurile jucătorilor. .

Axie Infinity a suferit o prăbușire uimitoare în acest an, după ce infractorii cibernetici l-au spart pentru mai mult de 600 de milioane de dolari, dar jucătorii – în special pe piețele în curs de dezvoltare – s-au orientat către jocuri pentru a câștiga ca sursă de venit. Chiar și cu utilizatorii care scapă de Axie, există mai multe jocuri de câștigat pe drum, cu mulți dezvoltatori cu sediul în Asia de Sud-Est.

India, care s-a clasat pe locul patru, a avut o poveste diferită. Potrivit Grauer, o mare parte a adoptării a fost stimulată de pe piețele NFT, cum ar fi FanCraze și Sequoia, susținute de Tiger Global, care au fost lansate la începutul anului 2022 pentru a vinde NFT-uri bazate pe cricket.

Grauer a spus că, în timp ce mulți investitori s-au îndepărtat de activele cripto tradiționale, cum ar fi Bitcoin, din cauza unei piețe urs, au apelat la un activ construit în jurul hobby-ului lor preferat, făcându-le mai accesibile.

„India a fost un bun exemplu al unui nou grup de oameni care au venit în staționar din cauza cazurilor de utilizare oferite de DeFi”, a spus Grauer.

China s-a clasat, de asemenea, în top 10 – o surpriză având în vedere interdicția de criptomonedă a țării din 2021, ceea ce indică faptul că interdicția nu a fost efectivă.

America Latina

America Latină rămâne o regiune diversă în ceea ce privește cazurile de utilizare și contextul economic, dar cercetările Chainalysis indică faptul că adopția continuă să urmeze aceeași tendință generală. Spre deosebire de Asia de Sud-Est sau India, unde mulți apelează la aplicații precum NFT-urile și jocurile de noroc, adoptarea în America Latină este condusă de activele cripto tradiționale oferite prin schimburi și platforme fintech.

Argentina, pe locul 13, suferă de o inflație severă, precum și de reglementări bancare restrictive. Pentru mulți, cripto oferă acces la sistemul financiar global, cu riscuri inerente adesea depășite de monedele slabe ale țărilor lor.

Brazilia, cea mai mare țară din America Latină și pe locul șaptea la nivel global, găzduiește unele dintre cele mai inovatoare oferte fintech din regiune, inclusiv gigantul de comerț electronic Mercado Livre, care și-a lansat propriul schimb de criptomonede și token prin intermediul popularului instrument de plată Mercado Pago. . Un alt exemplu este Nubank, cea mai mare bancă digitală din Brazilia, care a ajuns la 1 milion de utilizatori pe platforma sa de tranzacționare cripto la doar o lună după lansarea sa în această vară.

Statele Unite și țările cu venituri mari

Deși SUA a urcat în clasament în acest an, Gower avertizează că câștigurile au fost relative – de fapt, există dovezi că adoptarea sa stabilizat, 16% dintre americani spunând că au investit, tranzacționat sau au folosit criptomonede din două sondaje pe spate ale Pew Research, în noiembrie 2021 și august 2022.

Deși există un grad ridicat de investiții instituționale în Statele Unite, adopția nu a câștigat încă un loc în rândul publicului larg, iar acest lucru este valabil în alte țări cu venituri mari. Dintre primele 20 de țări din indicele global, 10 sunt cu venituri medii-inferioare și 8 sunt cu venituri medii-superioare, cu doar doi participanți cu venituri mari: Statele Unite și Regatul Unit. Odată cu stabilitatea sistemelor financiare din țările cu venituri mari, mai puțini oameni iau în considerare activele cu risc mai ridicat.

“[These countries] Ei așteaptă să apară această aplicație ucigașă care va aduce mai mulți oameni în stal.”

în alt loc

Ucraina s-a clasat pe locul al treilea, deși nu neapărat din cauza volumului mare de criptodonații care s-au mutat în țară după invazia rusă. Grauer a spus că Ucraina a fost întotdeauna o țară expertă în tehnologie, cu o densitate mare de start-up-uri.

Nigeria și Kenya s-au clasat, de asemenea, în primele 20, ceea ce poate fi atribuit, probabil, gradului ridicat de inovație în plățile online din ambele țări, inclusiv serviciul bancar mobil M-Pesa din Kenya. La fel ca și celelalte țări de pe listă, Nigeria se confruntă, de asemenea, cu o mare incertitudine de reglementare și instabilitate economică, care ar putea conduce oamenii către criptomonede.

În general, povestea este aceeași ca și anul trecut – adoptarea criptomonedelor la nivel mondial este împinsă de piețele emergente.

„Am descoperit că mulți oameni pur și simplu nu au același nivel de acces la investiții”, a spus Grauer, explicând că se îndreaptă în schimb către oferte cripto. „O vedem foarte mult în locuri precum India și Vietnam, unde există populații tinere, cunoscătoare de tehnologie, care încep să aibă un venit disponibil”.

Înregistrează-te pentru Caracteristicile bogăției Lista de e-mail pentru a nu rata cele mai mari caracteristici ale noastre, interviurile și investigațiile exclusive.

Leave a Comment

Your email address will not be published.