Cele mai recente semnale de tranzacționare valutară și analize tehnice săptămânale: DXY; EUR/USD/USD/JPY; dolar american / franc elvețian

Dolar american pe fundal grafic de urs – Fotografie: Shutterstock

Indicele dolarului (DXY) este aproape de a încheia săptămâna în roșu (-1%), după ce a atins cele mai ridicate niveluri din ultimii 20 de ani și a crescut cu 15% de la începutul anului, marcând cea mai bună performanță anuală din 1981.

Cu excepția yenului japonez (JPY), toate monedele importante din G10 au câștigat putere față de dolarul american în ultima săptămână, deși acesta rămâne negativ în ultima lună.

Începând cu 9 septembrie (10:30 Londra), coroana suedeză (SEK) a fost cea mai bună performanță săptămânală (+2,5% față de dolarul american), urmată de francul elvețian (CHF) (+2,2%) și coroana norvegiană ( NOK) (+1,5%).

Euro (EUR) și lira sterlină (GBP) sunt marginal mai mari în această săptămână, cu 1,4% și, respectiv, 1,1%, deși performanța lor până în prezent rămâne adânc în teritoriu negativ.

Atât pe scară săptămânală, cât și pe cea lunară, yenul japonez (JPY) a fost moneda majoră cu cele mai proaste performanțe. Yenul a scăzut cu 19% de la începutul anului în raport cu dolarul american.

Piața Forex: Performanța principalelor valute (față de dolarul american) din 9 septembrie 2022

Performanță majoră FX din 9 septembrie 2022 – Foto: Capital.com

Cele mai importante evenimente pe piața valutară din această săptămână au fost:

  • Decizia privind rata dobânzii de la Reserve Bank of Australia (RBA): Ridicați 50 de puncte de bază la 2,35% conform așteptărilor.
  • ISM US Services PMI pentru august: 56,9 de la 56,7, peste așteptări (55,1).
  • Decizia ratei Bank of Canada (BoC): a crescut cu 75 de puncte de bază la 3,25%, conform așteptărilor.
  • Decizia Băncii Centrale Europene a ratei ratei: creșterea cu 75 de puncte de bază la 0,75% (Vezi cea mai recentă analiză privind reuniunea BCE și reacția EUR/USD).

Principalele evenimente de mutare a pieței pentru săptămâna viitoare vor fi:

  • Marți, 13 septembrie: Indicele german de sentiment economic ZEW pentru septembrie (-59,5 estimat) și rata inflației din SUA pentru august (8,5% estimat).
  • Miercuri, 14 septembrie: rata inflației din Marea Britanie pentru luna august (10,4% estimată).
  • Joi, 15 septembrie: Decizia Băncii Angliei privind rata dobânzii și vânzările cu amănuntul din SUA pentru luna august.
  • Vineri, 16 septembrie: Încrederea consumatorilor în statul american Michigan pentru luna septembrie.

Acum, să verificăm cele mai recente modele de diagrame valutare și semnale din analiza tehnică.

Care este părerea dumneavoastră despre AUD/USD?

Votați pentru a vedea sentimentul comercianților!

Analiza tehnică a indicelui dolarului american (DXY): Un impuls slab pe termen scurt, dar taurii încă domină

Analiza tehnică a indicelui dolarului american (DXY) din 9 septembrie 2022 – Imagine: Capital.com, Sursa: Tradingview

După cum s-a arătat în analiza valutară anterioară a indicelui dolarului american (DXY), au existat niveluri foarte extinse în DXY, care ar fi putut permite un comportament de luare de profit al taurinilor.

Retragerea a fost cauzată de o întrerupere a suportului la 109,3, ceea ce a determinat DXY să scadă spre actualul 108,2, deoarece acum testează suportul de la sfârșitul lunii august.

RSI și MACD ne oferă ambele semnale tehnice interesante. După ce prețurile au atins noi maxime relative (110,1), dar ambii oscilatori nu au reușit să facă acest lucru, ambii indicatori arată o divergență de urs.

RSI a început să scadă după ce a intrat pentru scurt timp în zona de supracumpărare, în timp ce MACD-ul a format o cruce de urs.

S-ar putea să existe o slăbiciune pe termen scurt în impulsul dolarului, dar suportul major este la 107,1 (78,6% Fibonacci 2022 maxim-minim și medie mobilă pe 50 de zile), unde ne-am putea aștepta să revină o anumită presiune de cumpărare.

Analiză tehnică EUR/USD: test de 50 dma cu divergență optimistă

Analiza tehnică EUR/USD pe 9 septembrie 2022 – Foto: Capital.com, Sursa: Tradingview

Euro (EUR/USD) testează o rezistență dinamică cheie reprezentată de media mobilă de 50 dma, după o ușoară creștere peste nivelul de paritate psihologică cu dolarul.

Semnalele RSI și MACD apar, de asemenea, aici – divergența optimistă RSI și MACD și încrucișarea MACD optimistă – care sunt clar opuse celor văzute în graficul DXY.

Erupția rezistenței de 50 dma este un mare obstacol pentru EUR/USD, deoarece linia de tendință descendentă se apropia de 2022. Când perechea s-a apropiat de aceste niveluri de rezistență în trecut, a fost întotdeauna sub o presiune intensă de vânzare.

Pe de altă parte, divergențele optimiste ale indicatorilor de impuls, dacă sunt confirmate de acțiunea prețului deasupra liniei de tendință descendentă la 1.017, pot indica faptul că ultima fază a declinului își pierde din avânt și că putem vedea un scurt răgaz după furtună.

Din punct de vedere fundamental, euro rămâne blocat în slăbiciune pe termen mediu, din cauza deteriorării fundamentelor macro din zona euro în comparație cu fundamentalele americane, așa cum se arată aici.

Analiza tehnică USD/JPY: Se apropie o capcană pentru urs?

Analiza tehnică USD/JPY din 9 septembrie 2022 – Foto: Capital.com, Sursa: Tradingview

USD/JPY trece prin cea mai proasta sesiune dintr-o lună, în scădere cu 1,6% în ziua respectivă, la momentul redactării acestui articol.

Condițiile severe de supracumpărare au dus RSI-ul în jos, iar linia MACD a început, de asemenea, să scadă de la niveluri foarte ridicate.

Nivelul de suport psihologic de 140 poate fi testat în continuare de acțiunea prețului USD/JPY.

Pe de altă parte, imaginea tehnică este încă în mare parte optimistă. Chiar dacă 140 este spart, USD/JPY s-ar putea confrunta apoi cu un suport puternic la 138,1 (78,6% din maximul-minim Fibonacci din 2022), unde presiunea de cumpărare este probabil să se reia.

USD/CHF Analiză tehnică: Trei corbi negre anulează modelul inferior al capului și umerilor

Analiza tehnică USD/CHF din 9 septembrie 2022 – Foto: Capital.com, Sursa: Tradingview

Perechea USD/CHF înregistrează pierderi pentru a treia zi consecutivă și este pe cale să formeze modelul „Trei corbi negre”, care este caracterizat de trei lumânări roșii de urs consecutiv, cu maxime și minime mai scăzute.

Modelul Three Crows indică o inversare a trendului ascendent și o schimbare a sentimentului comerciantului. Acest model tehnic pe USD/CHF anulează, de asemenea, semnalul fals urcarea care a apărut din formarea de jos a capului și umărului la începutul acestei luni.

MACD arată, de asemenea, o cruce de urs. Ultima dată când acest lucru s-a întâmplat în iulie, perechea a extins mișcarea descendentă.

USD/CHF testează acum minimele din 19 august, iar următorul suport este oferit de nivelul psihologic de 0,95, care corespunde, de asemenea, minimelor din 18 august.

Retragerea Fibonacci între minimul din 11 august și maximul din 6 septembrie a depășit 50% și se situează la 38,2%.

Iar sub pragul de 0,95, următorul suport apare la 0,9491 (23,6% Fibonacci), apoi la 0,9372, care va finaliza apoi revenirea la minimele din iulie.

Citeste mai mult…

Leave a Comment

Your email address will not be published.