Cele mai eficiente strategii de tranzacționare valutară

Cu un volum de tranzacționare de peste 6 trilioane de dolari, piața valutară este una dintre cele mai mari piețe financiare din întreaga lume. Acesta este un efort interesant pentru toți cei care sunt dispuși să-și asume unele riscuri, dar vine cu multe capcane.

Dacă ești începător în acest domeniu, atunci ar trebui să fii atent la aceste greșeli și să te asiguri că nu le vei mai face pe viitor.

Unul dintre cele mai importante lucruri în tranzacționarea valutară este găsirea stilului de tranzacționare potrivit. Acum există multe platforme precum RoboMarkets, un broker cu mai multe active care oferă sfaturi de tranzacționare, 6 piețe și peste 12.000 de instrumente de tranzacționare pentru a ajuta comercianții să facă investiția potrivită. Cu ajutorul unei astfel de platforme, vei putea găsi strategia potrivită care se potrivește nevoilor și aspirațiilor tale.

Dar care este strategia de tranzacționare? O strategie de tranzacționare poate fi definită ca un set de reguli care ajută un comerciant să obțină o perspectivă asupra unei tranzacții și îl ajută să decidă când, unde și cum să gestioneze o tranzacție. A avea o strategie de tranzacționare va ajuta comerciantul să rămână consecvent și va ajuta la înțelegerea performanței sale.

Dacă vă întrebați ce strategie va funcționa pentru dvs., căutați prin acest ghid și găsiți-o pe cea care se potrivește cel mai bine stilului dvs. de tranzacționare. Puteți utiliza oricare dintre aceste strategii și le puteți modifica în funcție de experiența dvs. și puteți găsi metoda potrivită care ar putea fi profitabilă.

tranzacționarea acțiunii prețului

În această strategie, în loc să ia în considerare indicatori tehnici precum RDI sau MACD, comerciantul ia în considerare mișcările prețurilor. Aici, doar indicatorii tehnici sunt utilizați ca instrument de sprijin, iar indicatorilor simpli, cum ar fi mediile mobile, li se acordă mai multă importanță.

Tranzacționarea cu acțiunea prețului este utilă în special pentru începători, deoarece graficele vor rămâne curate fără indicatori multipli, evitând astfel orice confuzie. Citirea acțiunii prețului poate oferi, de asemenea, o imagine aprofundată a pieței, care vă va ajuta să identificați mai bine modelele.

strategia de tranzacționare a știrilor

În această strategie, comerciantul încearcă să profite de filmul de piață care este afectat de actualizări majore de știri. Pentru a reuși să folosească această strategie, comerciantul trebuie să cunoască piața financiară și să fie familiarizat cu modul în care funcționează.

De asemenea, acest lucru este foarte volatil, deoarece comerciantul încearcă să prezică știri viitoare și răspunsul pieței pe baza acestor răspunsuri. Datorită naturii sale volatile, este cel mai bun pentru tranzacționarea petrolului și a altor piețe volatile.

Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale acestei strategii este că pentru a reuși în acest fel, comercianții trebuie să știe cum vor afecta anumite comunicate de presă piața financiară și, de asemenea, trebuie să fie capabili să prezică răspunsul pieței la reclame.

Strategia de tranzacționare la sfârșitul zilei

Această strategie de tranzacționare este executată atunci când piața este aproape de închidere. Comercianții de la sfârșitul zilei trebuie să înțeleagă bine acțiunea prețului în comparație cu ziua anterioară. Pe baza observațiilor și cunoștințelor lor anterioare, ei pot prezice apoi mișcările prețurilor.

La sfârșitul zilei, comercianții urmăresc de obicei limita de plasare și iau ordine de profit pentru a evita riscul. În comparație cu alte strategii de tranzacționare, tranzacționarea la sfârșitul zilei necesită mai puțin timp.

Strategie Swing Trading

Este o strategie de tranzacționare care necesită analiza pieței și studiul graficelor și mișcările individuale. Într-o strategie de tranzacționare swing, comercianții cumpără un titlu atunci când simt că piața va crește și vinde activul atunci când bănuiesc că piața va scădea.

Un trader de swing de succes va putea determina lungimea și durata fiecărui swing. De asemenea, vor putea identifica nivelul de cerere în creștere sau scădere pe piață. Deși trebuie să cercetați pentru a înțelege mișcarea pieței, strategia de tranzacționare swing este cea mai potrivită pentru persoanele cu timp limitat.

Strategia de tranzacționare în cursul zilei

Tranzacționarea zilnică este potrivită pentru persoanele care sunt implicate activ în tranzacționare ca profesie cu normă întreagă. Depinde de fluctuația prețului dintre momentul deschiderii pieței și momentul în care se închide. Pentru a evita posibilitatea volatilității peste noapte, aceștia dețin multe poziții în timpul zilei, dar nu lasă poziția deschisă în timpul nopții.

Unul dintre avantajele tranzacționării zilnice este că oferă flexibilitate. Un day trader poate deține până la 5 poziții și le poate închide pe toate când dorește. De asemenea, deoarece nu necesită ca nicio tranzacție să fie lăsată deschisă peste noapte, există șanse mici de a risca peste noapte.

De asemenea, oferă mai multe oportunități de tranzacționare, deoarece comerciantul zilnic poate folosi atât piețele locale, cât și cele internaționale și poate ocupa multe poziții. Dar pentru a fi un trader de succes, trebuie să fii disciplinat și trebuie să ai un plan clar și predefinit.

strategie de tranzacționare în tendințe

În strategiile de tranzacționare în tendințe, comercianții folosesc analiza tehnică pentru a înțelege tendința. Ei nu vor avea o vedere fixă ​​asupra direcției pieței, dar vor rămâne vigilenți și apoi vor urma trendul.

Traderii de tendințe trebuie să înțeleagă pe deplin tendințele, dar, în același timp, este important să rămâi atenți și să se adapteze la noile schimbări. Ei pot folosi diferite instrumente pentru a identifica acțiuni, valute și mărfuri, deoarece înțelegerea tendințelor poate fi foarte dificilă.

Ei vor trebui să rămână atenți și trebuie să stabilească când sistemul lor este învechit. Avantajul tranzacționării cu tendințe este că, odată ce o tendință este identificată, este foarte ușor și necesită puțin timp pentru a investi. De asemenea, oferă o mulțime de opțiuni pentru a intra și a ieși dintr-o tranzacție.

Așadar, selectați strategia care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. și obțineți profit maxim din tranzacția dvs.

Imprimare ușoară, PDF și e-mail

Leave a Comment

Your email address will not be published.