ValueWalk profile picture

Ce să căutați în tranzacționarea acțiunii prețurilor pe fondul piețelor valutare volatile

Ovăz

Piața valutară a început în septembrie cu o lună tumultuoasă, după ce așteptările privind o creștere a valorii lirei în raport cu dolarul american – de neimaginat până acum – par acum o realitate.

Dar La fel ca și alte țări dezvoltate din Vest, economia britanică a cunoscut până acum o parte echitabilă de lovituri majore în acest an. Amenințarea unei recesiuni iminente, dependența acută de capitalul străin, creșterea costurilor datoriei și perspectiva independenței Băncii Angliei au fost toate obstacole majore pentru țara care încearcă să-și revină economia după pandemie.

La începutul verii, investitorii în valută au fost surprinși când euro a reușit să atingă paritatea cu dolarul pentru prima dată în mai bine de două decenii.

Piețele valutare generale au intrat pe un teritoriu incert în ultimele luni, deoarece multe țări – cele cu monede dominante – se luptă să controleze prin atenuarea inflației în curs de desfășurare cu creșteri puternice ale ratei dobânzii și creșterea costului total al împrumuturilor pentru a ajuta la răcire. conditiile magazinului.

Aici, în SUA, performanța ciudată a pieței i-a lăsat pe mulți investitori să speculeze pe piață în speranța de a se proteja de o posibilă recesiune.

La sfârșitul lunii trecute, președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a estimat că ratele mai mari ale dobânzilor și o creștere macroeconomică mai lentă și pe piața muncii vor reduce probabil inflația. Powell a mers atât de departe încât a spus: “Acestea sunt costurile nefericite ale scăderii inflației. Dar eșecul de a restabili stabilitatea prețurilor ar însemna dureri mult mai mari.”

Investitorii s-au luptat în tot felul de direcții de la discursul lui Powell, deoarece Rezerva Federală caută să se îndepărteze de înăsprirea monetară în 2023.

Cu toate acestea, sentimentul era năucit și mulți încă căutau o mică fereastră de oportunitate care să-i ajute să-și schimbe pozițiile în cazul în care vreun valuri sălbatice de pe piață s-ar sparge.

Piețele valutare s-au calmat de la comentariile sorochice ale lui Powell la seminarul de la Jackson Hole de vineri, 26 august, iar investitorii au reușit să revină și să șteargă micile pierderi zilnice.

Cu piețele care se tranzacționează aproape cu susul în jos, unii investitori caută să tranzacționeze acțiunea prețurilor ca o fereastră de oportunitate. Cu toate acestea, aceste strategii au evoluat dincolo de arbitraj, deoarece comercianții de valută caută să urmărească acul mișcându-se din intervalul de preț mediu, sperând ca acesta să revină la linia de bază.

Aici este concepția greșită a comercianților care doresc să obțină cel mai mare număr de tranzacții înainte ca acul să se miște din nou. Cu excepția cazului în care aveți deja o strategie de lucru pentru a specula sau a urmări constant tendințele pieței, cea mai bună cale de a merge este să vă concentrați pe un număr limitat de perechi valutare – deocamdată, cel puțin până când condițiile se calmează din nou.

Pentru a curăța aerul, m-am gândit la trei aspecte care, printre multe altele, ar trebui să atragă mai multă atenție din partea comercianților ca o modalitate de a susține tranzacții mai bune.

Desigur, există multe lucruri care merită luate în considerare în tranzacționarea cu acțiunea prețului și nu este chiar atât de simplu ca specularea pe piață. Poate că aceste aspecte pot duce la o mai bună înțelegere a modului în care prețurile valutare fluctuează față de indici mai largi de piață și pot fi un cadru care poate ajuta la dezvoltarea unor strategii mai bune.

consistenta analizei

Având o analiză consecventă pe care o puteți urma, vă va ajuta să vă corectați punctele analitice de mai multe ori. Este important să țineți cont de consecvență, deoarece aceasta joacă un rol important în performanța dvs. zilnică, săptămânală sau lunară.

Consistența analizei a constat din trei grupuri. În primul rând, comercianții trebuie să reducă efectele părtinirii recente, iar acest lucru este dificil de realizat, având în vedere volatilitatea constantă a pieței. A fi influențat de rezultatul evenimentelor duce doar la o mai mare nesocotire față de analiză.

În al doilea rând, dacă analiza dvs. se dovedește a fi de succes, este obișnuit ca moralul sau nivelul de încredere să se umfle. Încrederea este un lucru, dar a fi prea încrezător vă poate afecta rezultatul final și vă poate expune la o mulțime de probleme noi.

Apoi, în sfârșit, luați în considerare importanța unei liste de verificare pentru a vă ajuta să vă construiți analiza. A avea o listă de verificare vă ajută să acoperiți toate fundamentele și cei mai importanți pași ai analizei. Dacă pierdeți un pas, întreaga analiză se va bloca probabil.

Este nevoie de mai mult timp pentru a te obișnui, dar cu cât începi mai repede să folosești diferitele strategii care pot ajuta la efectuarea unei analize semnificative, cu atât mai repede te vei simți confortabil cu ideea. În cazul actual, puțină consistență este tot ce aveți nevoie acum pentru a vă ajuta să navigați în apele agitate.

Niveluri de suport și rezistență

Aproape fiecare comerciant sau investitor valutar are o anumită formă de indicatori de suport și rezistență încorporați în strategia lor; Este aproape dat.

Trei piloni importanți de sprijin și rezistență includ; Direcția pieței, ora de intrare pe piață și momentele de ieșire din piață. Indiferent dacă tranzacționați pentru profit sau pierdere, vă ajută să vă planificați strategia de ieșire.

Dar ceea ce mulți comercianți noi și mai puțin experimentați nu iau în considerare este faptul că nivelurile de suport și rezistență trebuie monitorizate, deoarece acestea tind să se schimbe în funcție de mișcările prețurilor.

În plus, comercianții ar trebui să ia în considerare și tipul de strategii de tranzacționare pe care le vor folosi pentru nivelurile de suport și rezistență. Am descoperit că tranzacționarea intervalului, retragerea, linia de tendință și mediile mobile sunt cele mai benefice pentru suport și rezistență, deoarece acest lucru vă oferă mai multă pârghie pentru a controla și adapta analiza și strategia generală pe măsură ce mergeți împreună cu fiecare tranzacție.

În general, incertitudinea în direcție vă poate face să așteptați cu nerăbdare ieșirea înainte de a lua în considerare posibilele rezultate pe termen scurt. Aici va trebui să vă retrageți de la analiza coerenței și să reduceți impactul părtinirii recente. Pentru o schimbare puternică a tendinței, luați în considerare modul în care tragerea înapoi către un punct de rezistență vă va ajuta să evitați o erupție imaginară.

Confirmare indicator

Cel mai dificil aspect al tranzacționării cu acțiunea prețului este includerea confirmării indicatorului pentru a ajuta la confirmarea analizei. Puteți include confirmarea indicatorului înainte sau în timpul tranzacționării pentru a vă ajuta să construiți o adevărată inversare a pieței.

Pentru început, știm că indicatorii funcționează în formule matematice care funcționează pe fundalul pieței. Acesta este ceea ce le face dificil de urmărit, ceea ce înseamnă că, dacă analiza ta nu este compatibilă cu unul dintre indicatori, ți-ai putea pierde ținta aproape complet.

Mai mult decât atât, indicatorii ajută la determinarea evaluării prețului; Mai mult decât atât, indicatorii tehnici pot ajuta, de asemenea, la determinarea începutului și a căii pe care le-ar putea urma erupția. Acest lucru oferă poziția deschisă perfectă la începutul unei mișcări pentru a ajuta la construirea unei analize mai bune și pentru a urma o strategie fundamentală.

Deci, ce folosiți ca indicator tehnic pentru a ajuta la identificarea sau identificarea potențialelor erupții?

Pentru început, puteți considera MACD sau indicatorul de convergență/divergență medie mobilă ca un instrument esențial. Aceasta este de obicei o opțiune mai populară pentru comercianții de valută în tranzacționarea cu acțiunea prețului, deoarece îi ajută să înțeleagă impulsul din spatele erupției. MACD face, de asemenea, mai ușor pentru comercianți să obțină o poziție de închidere pe măsură ce impulsul se răcește.

Apoi, pentru importanță în evaluarea unei potențiale erupții, comercianții se uită la RSI sau RSI pentru a extinde tendințele de cumpărare a perechilor valutare pe piața mai largă.

Motivul pentru care RSI funcționează atât de bine, în cele mai multe cazuri, este că ajută la determinarea dacă o pereche valutară este supracumpărată sau supravândută, permițând comercianților să analizeze mai bine punctul de erupție potențial. RSI ajută la monitorizarea condițiilor, dar datele și informațiile întârziate pot lăsa comercianții în întuneric.

Alte strategii de tranzacționare care pot ajuta comercianții sunt stochasticele lente și benzile Bollinger, ambele pot ajuta la identificarea erupțiilor, dar sunt și o combinație bună de strategii pentru comercianții noi și experimentați.

Menționare onorabilă

cererea și oferta publică

Ca o mențiune onorabilă, m-am gândit că ar fi interesant să includ diferența dintre cerere și ofertă în tranzacționarea acțiunii prețului.

Fără a fi nevoiți să depășească principiile de bază ale spread-urilor de licitație și cerere, comercianții trebuie să se concentreze mai mult pe lucrul cu un spread variabil sau fix. Condițiile actuale pot face ca acesta să fie momentul perfect pentru a utiliza spread-uri variabile, dar spread-urile fixe au cota lor justă de plusuri atunci când piața încetinește brusc.

În cazul tranzacționării prin acțiunea prețului, comercianții trebuie să ia în considerare instrumentul pe care îl tranzacționează și lichiditatea acestuia. Pentru cele mai bune rezultate, cel mai bine este să luați în considerare poziția dvs. pe piață și dimensiunea contului dvs., iar experți precum ForexFactory sugerează că execuția în timpul orelor de vârf este importantă pentru comercianții care doresc să profite de volatilitatea mare bazată pe spread-uri variabile.

ultimele gânduri

Este foarte ușor de înțeles cum funcționează tranzacționarea prețului pe piața valutară; Este în același nume. Deși mai ușor de spus decât de făcut, rezultatele reale se reflectă în strategia de performanță și componentele pe care le-ați folosit.

Regula generală este să păstrați o poziție bună de ambele părți ale pieței pentru a vă ajuta să identificați mai bine volatilitatea pieței și rupturile de preț și să stabiliți un punct de intrare și de ieșire.

De asemenea, este important să nu vă lăsați influențat de miturile și concepțiile greșite care umplu piața valutară, ci mai degrabă să vă mențineți strategia, să construiți și să vă îmbunătățiți după cum aveți nevoie și să știți cât de aproape sunteți de a urma acul prin fluctuațiile constante.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *