Ce înseamnă pentru Coinbase lansarea unui schimb Crypto susținut de Wall Street?

În ciuda întregii tristețe și tristețe legate de criptomonede, se pare că Wall Street este în sfârșit primul în piscină.

În august, am primit știrile despre schimbul de criptomonede Coinbase Global (Valută -4,18%) Am avut un parteneriat cu managerul de active Piatră neagră (BLK -0,89%) privind noile servicii de tranzacționare cu criptomonede pentru marii investitori instituționali. Și acum avem o mână de giganți de pe Wall Street – inclusiv Charles Schwab (SCHW -0,98%)și Citadel Securities and Fidelity Investments – își unesc forțele pentru a lansa un schimb de criptomonede numit EDX Markets (EDXM).

Există în mod clar o cerere mult mai mare pentru produse și servicii cripto. La urma urmei, cine a lansat un nou schimb de criptomonede în mijlocul „iarnii criptomonede”? EDX Markets este programat să se lanseze în noiembrie, înainte de a fi lansat oficial în ianuarie. Deci, ce înseamnă toate acestea pentru Coinbase?

Baza de investitori de retail

Impactul potențial asupra bazei de investitori de retail a Coinbase este cel mai îngrijorător. Bursa a fost supusă unei presiuni extraordinare în ultima vreme pentru a-și spori utilizatorii activi lunari (MAU) pentru a genera cât mai multe venituri de tranzacționare. Așadar, orice eroziune a bazei de investitori de retail, oricât de mică, va fi analizată îndeaproape de analiștii de pe Wall Street.

Implicarea lui Schwab și Fidelity în noua afacere este cu siguranță un motiv de îngrijorare, deoarece zeci de milioane de clienți din aceste companii vor fi acum încurajați să folosească un schimb de criptomonede, altul decât Coinbase.

Sursa imagine: Getty Images.

Vestea bună, dacă sunteți un investitor Coinbase, este că EDXM va fi probabil limitat în numărul de criptomonede pe care le veți oferi pentru tranzacționare. Spre deosebire de Coinbase, care oferă aproape 150 de criptomonede pentru tranzacționare, EDXM va oferi doar câteva. EdX Markets este foarte tăcut cu privire la criptomonedele pe care le va oferi, spunând doar că le va furniza cu siguranță Bitcoin (BTC 0,36%). Este sigur să speculăm că EDXM nu va oferi imediat investitorilor cu amănuntul bonusuri, cum ar fi cumpărarea de criptomonede pentru venituri pasive, așa cum puteți obține de la Coinbase.

baza de investitori instituționali

Noul schimb de criptomonede ar putea afecta cel mai mult Coinbase în ceea ce privește atragerea de noi investitori instituționali. Vestea din august despre BlackRock suna foarte promițătoare. Coinbase pare să fie foarte aproape de a deschide o nouă oportunitate de afaceri uriașă, având în vedere că BlackRock are în administrare active de aproape 8 trilioane de dolari. Ideea la acea vreme era că și alți mari manageri de active se vor înscrie la Coinbase, iar aceasta ar putea fi o nouă sursă imensă de venituri din tranzacționare.

Dacă te uiți la modul în care este promovat EDXM, pare a fi destinat investitorilor instituționali în primul rând. EDXM ia aceeași structură aplicată piețelor de valori și o transferă pe piețele de criptomonede. Charles Schwab și Fidelity Investments vor asigura fluxul de comenzi; Citadel Securities și alți formatori de piață vor executa tranzacții și vor colecta spread-urile. Și toate acestea vor fi găzduite într-un centru de date gigant din Secaucus, New Jersey.

Vor exista, de asemenea, oportunități de „colocare”, care este capacitatea participanților de pe piață de a-și plasa computerele în aceeași facilitate ca bursa, asigurând astfel execuții comerciale cât mai rapide.

Vot pozitiv pentru criptomoneda

Lansarea unui schimb de criptomonede în mijlocul iernii ar trebui văzută ca un vot uriaș de încredere în moneda digitală. Există în mod clar o cerere neexploatată din partea investitorilor. În aprilie, de exemplu, Fidelity a început să ofere opțiuni de investiții cripto deținătorilor săi de cont 401(k), iar la începutul acestei luni, au circulat rapoarte conform cărora Fidelity ar oferi Bitcoin bazei sale de investitori de retail.

Crypto intră într-o eră cu totul nouă, deoarece a devenit o clasă de active de 1 trilion de dolari recunoscută oficial. Drept urmare, cele mai mari nume de pe Wall Street sunt acum interesate să introducă noi produse și servicii. Cu doar doi ani în urmă, directorii de pe Wall Street respingeau criptomonede ca fiind speculative, riscante, volatile și complet opace. Acum, ei vorbesc despre crypto ca o modalitate potențială de a economisi bani pentru pensie sau pentru diversificarea portofoliului.

Ar trebui să cumpărați Coinbase?

Va fi interesant de văzut cum tratează Coinbase această nouă amenințare. Din câte pot spune, știrile despre EDXM vor fi pozitive pentru Coinbase doar dacă ajută la extinderea plăcintei pentru industria cripto în ansamblu. Dacă Charles Schwab și Fidelity Investments sunt dispuși să se aventureze în criptomonede, ar putea să-l facă mai tentant pentru potențialii investitori care încă stau pe gard, generând o nouă cerere pentru Coinbase.

Deocamdată, adopt o abordare de așteptare și văd cu Coinbase. Trebuie să văd o creștere reală a valorilor precum achiziția de clienți și volumul de tranzacționare înainte de a mă angaja mai profund. Coinbase trebuie să demonstreze că poate continua să atragă noi clienți și să ofere o ofertă de produse mai aprofundată și mai bogată decât concurenții săi.

Charles Schwab este partener de publicitate pentru The Ascent, Motley Fool Company. Dominic Basulto deține poziții în Bitcoin. Motley Fool are poziții la Bitcoin și Coinbase Global, Inc. Motley Fool îl recomandă pe Charles Schwab. Motley Fool are o politică de divulgare.

Leave a Comment

Your email address will not be published.