Ce este un cont de tranzacționare fără dobândă și ar trebui să utilizați unul? – Detectivul Harrogate

Tranzacționarea valutară, cunoscută și sub denumirea de tranzacționare valutară și tranzacționare valutară, este cumpărarea și vânzarea diferitelor valute pentru a profita de fluctuațiile valorii acestora. Această piață a fost odată dominată de bănci și alte instituții financiare multinaționale, dar internetul a schimbat modul de funcționare a pieței valutare.

Au trecut vremurile transmisiei de date prin telefon și prin cablu pentru a împărtăși cele mai recente perechi de afaceri între Europa și SUA. Acum, valoarea exactă a fiecărei monede poate fi determinată în orice moment de oricine are acces la Internet, iar întreaga piață este o rețea complicată de programe bancare care transferă bani digitali în întreaga lume.

Acest lucru a mutat tranzacționarea valutară de la o piață de nișă disponibilă doar băncilor și finanțatorilor la o piață deschisă care oferă indivizilor șansa de a câștiga niște bani. Piața valutară este descentralizată, ceea ce înseamnă că fiecare țară este responsabilă pentru stabilirea și aplicarea propriei legislații și reglementări.

Aceasta înseamnă că există mai puține părți terțe și brokeri implicați, permițând persoanelor să tranzacționeze cu taxe, costuri și comisioane minime care trebuie plătite. Piața este, de asemenea, în mișcare rapidă și lichidă – ideală pentru oricine ar putea fi interesat de tranzacționare, dar nu poate să se angajeze în ea cu normă întreagă.

Fenomen global de tranzacționare valutară

Există câteva centre specifice pentru tranzacționarea valutară, inclusiv Londra, Hong Kong, Tokyo și New York. Cu toate acestea, comercianții pot opera de oriunde în lume, atâta timp cât au o conexiune la internet.

Comercianții de valută folosesc de obicei un broker online pentru a-și gestiona vânzările și achizițiile și pentru a-i avertiza cu privire la orice mișcare semnificativă a valorilor valutare. Comercianții pot alege tipul de cont care li se potrivește cel mai bine și pot automatiza procesul de câte ori doresc.

Piața valutară este deschisă 24 de ore pe zi, de luni până vineri, ceea ce o face excelentă pentru oricine dorește să tranzacționeze piețele în diferite fusuri orare. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că puteți lua weekend-ul, deși majoritatea comercianților vor urmări în continuare știrile și vor rămâne vigilenți pentru orice ar putea afecta performanța monedei.

Comercianții pot opera pe orice piață la alegere și pot cumpăra și vinde perechi valutare de oriunde cred că există bani de făcut. Cu toate acestea, există unele probleme religioase în tranzacționarea valutară cu conturi de tranzacționare specifice concepute pentru a le adapta.

Ce este un cont fără dobândă?

Forex se bazează pe cumpărare și vânzare, de obicei în cantități mari, pentru a profita la maximum de micile modificări ale valorii între perechile valutare. Cu toate acestea, acest lucru poate cauza probleme comercianților musulmani a căror religie nu le permite să câștige bani din cămătă sau din jocuri de noroc, iar tranzacționarea valutară poate fi văzută ca o încrucișare între cele două.

Dacă un comerciant cumpără o monedă cu o rată a dobânzii mai mare decât moneda pe care o vinde, acesta va câștiga dobândă care este de obicei plătită de brokerul său și poate varia de la câțiva dolari la mii pe parcursul unei nopți. Dacă o monedă are o rată a dobânzii mai mare atunci când este vândută decât cealaltă monedă din pereche, comerciantul va deduce diferența din valoarea tranzacției.

Mulți savanți musulmani cred că tranzacționarea „fără troc” cu valute evită obiectele „interzise” sau interzise. Un „swap” este taxa plătită pentru menținerea unei poziții peste noapte, iar aceasta este considerată în general o formă de dobândă.

Conturile fără swap oferă investitorilor musulmani o modalitate fără comisioane de a deține poziții peste noapte, deoarece nici nu plătesc și nici nu primesc „swap”. Prin decontarea tranzacțiilor pe o bază „fără troc”, elementul cămătăriei este aproape exclus, astfel încât aceste conturi sunt folosite de cei care doresc să-și mențină standardele religioase în timpul tranzacționării.

Blackbull Markets oferă tranzacționare în conturi islamice oricărui investitor care dorește să profite de aceste conturi fără swap și să se bucure de oportunitățile oferite de piața valutară. Cu toate acestea, aceste conturi nu sunt destinate doar investitorilor musulmani, deoarece pot oferi avantaje altor speculatori valutari.

Deoarece conturile fără swap câștigă bani doar pe baza schimbului valutar, fără a plăti dobândă, ele elimină și elementul de jocuri de noroc asociat de obicei cu tranzacționarea. Jocurile de noroc sunt, de asemenea, interzise în temeiul legii islamice, dar alte confesiuni religioase văd jocurile de noroc în mod sumbru, iar un cont gratuit este cea mai bună modalitate de a se adapta la astfel de restricții.

Indiferent de situația dvs., puteți găsi un cont de tranzacționare valutară care funcționează pentru dvs., de la care vă permite să vă gestionați tranzacțiile până la o configurare complet automatizată care vă permite să anticipați schimbările pieței și să setați tranzacțiile în consecință.

Leave a Comment

Your email address will not be published.