Ce este tranzacționarea valutară?

Rapoartele recente arată că valoarea nominală a tranzacționării valutare este mai mult decât 6,6 trilioane de dolari într-o zi. Majoritatea tranzacțiilor care sunt tranzacționate sunt efectuate în perechile valutare majore. Trezorierii companiei pot folosi tranzacțiile valutare pentru a acoperi profiturile și pasivele din alte țări, în timp ce turiștii o folosesc pentru a schimba valutele.

Există mai multe moduri de a tranzacționa pe piețele valutare și, înainte de a începe să riscați capitalul, ar trebui să decideți care este potrivit pentru dvs. De asemenea, doriți să înțelegeți diferitele strategii de tranzacționare care sunt adesea folosite pentru a genera venituri atunci când tranzacționați pe piețele valutare. Odată ce înțelegeți bine strategia și găsiți un proces ușor de utilizat, puteți începe să practicați tranzacționarea și, în cele din urmă, să vă riscați capitalul pe piețele valutare.

Cum începeți tranzacționarea valutară?

Primul pas este de a determina cel mai eficient mod de a efectua tranzacții valutare. Există mai multe moduri de a-ți atinge obiectivul. Cele mai populare modalități de a tranzacționa valute sunt prin intermediul brokerilor CFD, al brokerului valutar sau al băncii, prin contracte futures sau prin fonduri tranzacționate la bursă.

Fiecare dintre aceste produse oferă investitorului active diferite de tranzacționat. CFD-urile sunt cele mai flexibile, dar nu sunt legale din lume Statele Unite. Un contract pentru diferență permite unui investitor să cumpere un activ care urmărește mișcările unei perechi valutare. Investitorul este responsabil doar pentru modificarea cursului de schimb. CFD-urile sunt o modalitate eficientă de a vă implica tranzacționarea valutară. CFD-urile oferă investitorilor efect de levier. Leverage vă permite să vă sporiți câștigurile prin creșterea dimensiunii poziției pe care o ocupați. Veți avea nevoie de un cont în marjă pentru a tranzacționa valută cu efect de levier. Când vă înscrieți la un broker CFD, acesta vă va pune câteva întrebări personale pentru a determina cât de mult levier vă vor oferi în cont în marjă. Rețineți că, deși efectul de levier vă poate crește câștigurile potențiale, vă poate crește și pierderile pentru a vă asigura că aveți o înțelegere solidă a riscurilor implicate.

De asemenea, puteți crea un cont la un broker valutar, un broker de acțiuni sau o bancă cu mai multe tipuri de conturi. Un cont valutar vă oferă acces la piața valutară printr-o tranzacție OTC. O monedă va fi schimbată digital cu alta și vi se va cere să transferați fonduri când tranzacția ajunge la data scadentă. De exemplu, dacă tranzacționați o tranzacție valutară spot OTC, sunteți obligat să schimbați moneda la două zile lucrătoare după efectuarea tranzacției. De cele mai multe ori, este posibil să vă extindeți tranzacția piata forwardBrokerul dumneavoastră se va ocupa de mișcările valutare.

De asemenea, puteți lua în considerare deschiderea unui cont forward. Tranzacționarea futures vă permite să tranzacționați pe o bursă futures reglementată. Cu toate acestea, numărul de perechi valutare poate fi limitat. Tranzacționarea futures oferă clienților, de asemenea, efect de levier printr-un cont în marjă.

În cele din urmă, ați putea lua în considerare cumpărarea sau vânzarea unui ETF care urmărește mișcările unei perechi valutare. De exemplu, fișier ETF FXY Urmărește mișcările perechii USD/JPY. Deținerile sunt de obicei contracte futures pe yeni japonezi, care permit ETF-ului să urmărească mișcările activului suport.

Odată ce ați decis ce tip de active doriți să tranzacționați, următorul pas este să găsiți un broker de încredere care să vă faciliteze tranzacțiile. În timpul procesului de due diligence, ar trebui să vă cercetați potențialul broker și să citiți orice recenzii care v-ar putea influența procesul de gândire. De asemenea, doriți să evaluați site-ul și platforma de tranzacționare pentru a vedea dacă sunt ușor de utilizat. Multe site-uri web sau aplicații descărcabile sunt destul de complicate și complicate pentru început. Dacă sunteți un comerciant începător, căutați ceva ușor de înțeles și de navigat. Dacă vi se pare prea dificil, vă puteți pierde înainte de a înțelege dezavantajele tranzacționării valutare.

Cum creezi o strategie de tranzacționare?

Înainte de a vă risca capitalul în tranzacționarea valutară, ar trebui să petreceți ceva timp evaluând diferite tipuri de strategii de tranzacționare. Trebuie să decideți dacă doriți să tranzacționați pe perioade scurte, cum ar fi day trading, sau perioade mai lungi, în care vă mențineți pozițiile săptămâni sau chiar luni.

Există strategii de tranzacționare de bază la care te uiți diferențiale ale ratei dobânzii Sau un fundal macro pentru a determina direcția viitoare a unei perechi valutare. Investitorii interesați să înțeleagă tendința pe termen lung a piețelor valutare trebuie să aibă câteva știri macroeconomice de bază. De exemplu, un raport al inflației americane mai puternic decât se aștepta ar putea crește randamentele din SUA și va ajuta la creșterea dolarului american.

Un alt tip de strategie de tranzacționare este prin analiza tehnică. Analiza tehnică studiază mișcările anterioare ale prețurilor și include modele, impuls, urmărirea tendințelor și ajustarea retragerii. Poate doriți să aflați despre nivelurile de suport și rezistență și despre diferitele studii care ajută la determinarea dacă o tendință se accelerează sau încetinește.

Testați folosind un cont demonstrativ

Înainte de a începe să tranzacționați propriul capital, ar trebui să vă testați strategia și capacitatea de a vă răsfoi site-ul brokerului online și platforma de tranzacționare cu un cont demo. Conturile demo folosesc bani demo falși, permițându-vă să vedeți dacă strategiile dvs. pot fi eficiente. Mulți brokeri au conturi demo live care vă permit să tranzacționați în timp real cu fonduri demo.

linia de jos

Rezultatul este că există un proces implicat în el Începeți să tranzacționați forex. În primul rând, trebuie să decideți ce tip de instrument doriți să tranzacționați. În continuare, ar trebui să evaluați diferite strategii de tranzacționare. Apoi, va trebui să efectuați diligența dvs. cu privire la broker. În cele din urmă, ar trebui să utilizați un cont demo pentru a vedea dacă strategia dvs. este viabilă înainte de a începe să riscați capital real.

Leave a Comment

Your email address will not be published.