illustration of a crypto coin

Ce ar trebui să știe consultanții canadieni despre criptografie

Interesul clienților pentru criptomonede nu va dispărea prea curând, iar autoritățile de reglementare au recunoscut acest lucru, construind cadre pentru reglementare și aplicare în spațiu. În Canada, am văzut apariția unor reguli pentru schimburi și, mai recent, scutiri pentru comercianți.

Regulile specifice pentru consilierii canadieni pot fi următoarele. Între timp, putem verifica direcția în care bate vântul și stabilim câteva linii directoare. În Statele Unite, Yasmin Sethi de la Morningstar a descoperit că evoluțiile recente oferă dovezi în absența reglementărilor formale: „Le numesc „cârlige” – linii directoare și precedente care pot însemna, deși nu sunt stabilite legal, că consilierii vor fi supuși controlului de reglementare. .”

În Canada, în prezent arată cam așa:

Criptografia pentru consilieri: riscurile

Înainte de a atrage atenția autorităților, merită să luați în considerare riscurile reputaționale din spatele fiecărui activ cripto. „Criptomonedele sunt foarte speculative și supuse unei volatilități extreme și prezintă un risc deosebit pentru participanții care se apropie de pensionare sau pentru cei care aleg să le aloce o parte semnificativă din conturile lor”, spune Sethi. Administratorii canadieni de valori mobiliare (CSA) identifică patru riscuri principale:

  1. volatilitateZgomotul pe rețelele sociale și campaniile de marketing pot provoca fluctuații puternice ale criptomonedelor și, de obicei, există puține restricții de tranzacționare.
  2. LichiditateExistă o posibilitate reală ca CTP-urile să nu aibă suficiente fonduri pentru a vă acoperi cererea. „De asemenea, nu există garanții că cererea pentru un anumit activ cripto va continua”, spune brief-ul CSA.
  3. Riscuri online: Criptografia poate fi oriunde și poate interacționa cu orice tip de broker. Excelent pentru inovație, dar este o durere de cap pentru preocupările de custodie. Să luăm, de exemplu, Celcius, care a „întrerupt” retragerile investitorilor. James Gaard de la Morningstar a descoperit recent că acordul de custodie al companiei îi oferă companiei titlul de active pe care să le folosească „după cum consideră de cuviință”.
  4. Riscuri tehnice și de securitate cibernetică: Am auzit despre hack-uri, dar criptografia este, de asemenea, vulnerabilă la slăbiciunile de programare. Chiar și monedele concepute pentru a fi stabile se destramă atunci când toată lumea aleargă spre ușă deodată.

Ce ar trebui să știe consilierii despre taxele pe criptomonede?

Autoritățile de reglementare încep să răspundă la riscurile legate de criptomoneda, iar Revenue Canada poate fi cea mai rapidă cu îndrumarea că orice tranzacție care implică criptomonede este, în general, tratată ca venituri din tranzacționare sau câștiguri de capital.

Pentru investitori, „achiziționarea unei criptomonede cu intenția de a o vinde pentru profit poate fi tratată ca venit din tranzacționare, chiar dacă este un incident izolat”, spune CRA, „deoarece poate fi văzută ca o aventură sau o preocupare în natura comerțului.”

Un consultant care acționează în numele clientului poate argumenta că nu a fost o „aventură”, dar va dori să se asigure că nu este o extensie a afacerii clientului. Deținerea unui portofel deschide ușa către depozitele de criptomonede de la oricine are o adresă de portofel, iar tranzacțiile sunt permanente.

Un alt lucru de căutat este modul în care legea fiscală canadiană se aplică monedelor alternative. Adesea, pentru a cumpăra altcoins, monedele fiat trebuie convertite într-o cripto obișnuită, cum ar fi Bitcoin sau Ethereum. Această tranzacție de la criptare la criptare definește regulile care necesită pași suplimentari la raportare.

„În general, atunci când dispuneți de un tip de criptomonedă pentru a achiziționa o altă criptomonedă, se aplică regulile tranzacției swap”, spune CRA Brief, „Trebuie să convertiți valoarea criptomonedei pe care ați primit-o în dolari canadieni. Această tranzacție este considerată o dispoziție și trebuie să o raportați.” În declarația de impozit pe venit, menționați câștigul sau pierderea rezultată ca venit (sau pierdere) din afaceri sau câștig (sau pierdere) de capital.”

O alternativă bună la complexitatea „deținerii” criptomonedelor este pur și simplu cumpărarea unui fond, desigur. În schimbul unei taxe, obținerea dobânzii în criptomonede este la fel de ușor ca cumpărarea unui ETF. Un alt avantaj este că impozitele vor fi mai familiare.

Ajutați clienții să înțeleagă regulile

Când vine vorba de reglementarea formală a tranzacționării cu criptomonede, începeți prin a analiza legislația actuală, așa cum a făcut CSA în 2019: „Dacă criptoactivele care sunt valori mobiliare sau derivate sunt tranzacționate pe o platformă, platforma respectivă va fi supusă legislației privind valorile mobiliare, după cum sa explicat. în 2020, „În unele cazuri, un activ criptomonedă este în mod clar o valoare mobiliară, de exemplu, o valoare simbol care deține drepturi asociate în mod tradițional cu acțiunile comune, cum ar fi drepturile de vot și drepturile de a primi dividende. În alte cazuri, activul cripto este un derivat , De exemplu, un simbol care oferă o opțiune de a achiziționa un activ în viitor.

Schimburile de criptomonede par să fi fost ținta principală a autorităților de reglementare până acum și, deși nu se adresează în mod specific activităților consilierilor, înțelegem clar ce acoperă legislația privind valorile mobiliare și că acesta este un „drept sau o revendicare contractuală. la criptomoneda de bază.” Agenția Spațială Canadiană (CSA) și Organizația Canadiană de Reglementare a Industriei Investițiilor (IIROC) au definit de atunci un cadru de reglementare pentru platformele de tranzacționare cu cripto-active (CTP). În prezent, platformele trebuie să fie înregistrate și, până acum, se pare că autoritățile regionale de reglementare iau problema în serios.

Pentru a răspunde preocupărilor legate de custodie cu privire la criptomoneda, IIROC a acordat derogări la regulile dealer-ului, care plasează Fidelity pe primul loc pentru a oferi tranzacționare și custodie de criptomonede clienților instituționali. IIROC a oferit, de asemenea, îndrumări cu privire la publicitate și rețelele sociale în jurul criptomonedelor, furnizând notificări cu privire la activitățile care ar putea atrage atenția, inclusiv publicând declarații care ar putea fi considerate false sau înșelătoare. Alte comportamente menționate care vor declanșa cu siguranță unele semnale roșii includ utilizarea concursurilor sau promoțiilor care includ recompense. Aceste preocupări cu autoritățile de reglementare pot ajuta consilierii să înțeleagă mediul în care se află clienții atunci când vin să caute îndrumări.

Amintiți-vă rolul dvs. de consultant

“Criptomoneda este o oportunitate tentantă pentru oamenii care încearcă să se îmbogățească rapid. Ei aud povești despre oameni care câștigă bani mari și speră să reproducă acel succes, cu puțină apreciere pentru riscurile implicate”, spune Sethi, “indiferent de atractivitatea criptomonedelor, mai puțin Probabilitatea ca clienții să aibă suficiente cunoștințe despre aceste investiții în comparație cu clasele tradiționale de active. Evaluarea investițiilor în criptomonede este o provocare chiar și pentru investitorii experți. Consultanții ar trebui să-și ia timp pentru a se asigura că clienții lor sunt pe deplin informați despre originea și riscurile implicate, mai degrabă decât să le permită să accepte naiv riscurile.”

A oferi sfaturi despre criptomonede nu este o sarcină ușoară. Există o altă lume a influențelor și factorilor tehnici de luat în considerare, care trebuie aliniate cu obiectivele clientului. „Este important ca consilierii să analizeze circumstanțele, riscul și averea fiecărui client pentru a determina alocările adecvate și să fie încrezători că înțeleg pe deplin riscurile acestei clase de active”, spune Sethi, potrivit, iar consilierii au un rol esențial în a ajuta clienții iau deciziile corecte de alocare și determină cea mai bună modalitate de a investi. Înainte de următoarea întrebare a unui client despre criptomonede, luați în considerare abonați-vă la știri și discuții despre criptomonede sau să vă îmbunătățiți înțelegerea oportunităților și riscurilor legate de această clasă de active în evoluție.

Leave a Comment

Your email address will not be published.