Când vindeți criptomonede?

Piața criptomonedelor este greu de piratat, deoarece nu respectă aceleași reguli ca și piața de valori. Are propria sa personalitate, iar acest lucru poate fi intimidant pentru cineva care a avut doar experiență în tranzacționarea acțiunilor până acum. Investitorii experimentați sunt foarte atenți atunci când vorbesc despre direcția pieței cripto, așa că vă puteți imagina cât de dificil poate fi acest lucru pentru începători.

În timp ce mulți oameni cred că cel mai bun mod de a investi pe piața criptomonedelor este să tezaurizeze, există cei care sunt curajoși în piață și vând atunci când simt că este momentul potrivit. Dar de unde știi când să vinzi criptomonede? Acesta este ceva la care ne uităm în acest ghid.

priza principala

  • Piața criptomonedelor este foarte volatilă. Prin urmare, vânzarea criptomonedei la momentul potrivit poate fi dificilă.
  • Cu toate acestea, se aplică elementele de bază și, în general, ar trebui să căutați să vă vindeți criptomoneda în anumite circumstanțe specifice.
  • Aceste circumstanțe includ dacă există o lipsă de progres în dezvoltare, un șir de vești proaste sau dacă doriți să realocați banii.

Piața criptomonedelor este o fiară volubilă

În primul rând, este important să aflați cum este piața criptomonedei. Nu este ca bursa, unde dacă investești într-o afacere bună, ești obligat să-ți mărești portofoliul în timp. Pot exista urcușuri și coborâșuri pe termen scurt pe piața de valori, dar întotdeauna predomină afaceri bune, cu fundamente solide.

Nu este cazul criptomonedelor. De exemplu, Bitcoin poate fi principalul activ de pe piață, dar poate scădea dramatic în câteva ore sau zile. Cu toate acestea, cealaltă parte este și adevărată; Nu este neobișnuit să vezi că valoarea unui activ se dublează în aceeași perioadă de timp.

Această volatilitate este principala provocare atunci când tranzacționați criptomonede. Din păcate, prezicerea acestor scăderi și câștiguri nu este o știință exactă. Există câteva modalități fiabile de a ști dacă un activ va crește – luați în considerare impactul tuturor știrilor Testnet Ethereum 2.0 și valoarea în creștere a Ethereum.

Rețineți că multe dintre principiile de bază ale investiției în criptomonede încă se aplică, la fel ca și piața. Dacă funcționalitatea de bază a originalului pare să fie intactă, merită totuși o plimbare prin perioade agitate.

Când vindeți criptomonede?

Următoarele secțiuni acoperă unele dintre situațiile în care ați putea dori să vă vindeți criptomoneda. Acestea nu sunt reguli stricte și rapide și ar trebui să faci propriile cercetări și să fii atent, dar cu siguranță merită să le ții cont.

Dacă există o lipsă de progres în dezvoltare

Uneori, veți observa că proiectul criptomonedei și token-ul asociat au început foarte bine, făcând promisiuni ambițioase. Tokenul funcționează bine și crește rapid în valoare – doar pentru a pierde încet prețul în decurs de săptămâni sau luni. Uneori, această scădere constantă a valorii are loc deoarece proiectul pur și simplu nu face suficient progres în dezvoltare.

Echipele Crypto încă produc produsele. Dacă aceste produse nu dau roade, investitorii vor vedea rapid. De aceea, echipele se concentrează pe transparență și oferă actualizări regulate. Fără o astfel de comunicare, este rezonabil să presupunem că echipa nu își atinge obiectivele de dezvoltare, iar acesta este un semn că ai putea dori să vinzi.

Dacă ai câștigat o sumă mare

Pe de altă parte a spectrului, dacă ați făcut o cantitate semnificativă de achiziție de criptomonede – să presupunem că activul s-a dublat față de prețul său inițial – aceasta ar putea fi și o oportunitate de vânzare. Proiectul poate continua pe o tendință ascendentă, cu creștere puternică, dezvoltare și poziție pe piață, dar comerciantul poate dori să culeagă câștigurile existente.

Această decizie depinde de tine. Dacă doriți să faceți bani și să vă realocați capitalul, aceasta ar putea fi o mișcare bună. În caz contrar, poți pur și simplu să stai pe obiectele de colecție dacă simți că proiectul este bine fundamentat.

Doriți să vă realocați banii

Indiferent dacă ați înregistrat profituri sau pierderi semnificative la achiziție, poate doriți să luați în considerare vânzarea activului pentru a realoca fonduri – fie pentru a recupera fondurile, fie pentru a reduce pierderile. Mulți comercianți fac acest lucru, așa cum este adesea cazul, veți descoperi că activele dvs. sunt în roșu.

Luarea oricăror bunuri pe care le aveți și punerea lor într-un alt proiect vă poate permite să vă recuperați după o pierdere sau să beneficiați de un alt activ promițător. Dar amintiți-vă, nimic din toate acestea nu este garantat, așa că trebuie să fiți sigur de decizia dvs. Dacă simțiți că ați investit într-un proiect sunet, rămâneți cu el și nu realocați banii individual.

Un val de știri negative

Piața criptomonedelor trăiește și moare din cauza ciclului de știri. În timp ce acest lucru se aplică și pieței de valori, criptomonedele sunt foarte influențate de ceea ce se întâmplă în mass-media. Având în vedere cât de transparent este totul și faptul că influențatorii pot avea un impact uriaș, nu este surprinzător faptul că criptomonedele se mișcă în sus și în jos numere cu două cifre din cauza titlurilor.

Din când în când, veți vedea o serie de știri negative legate de un anumit proiect – iar mai târziu simbolul scade. Este important să țineți degetul pe pulsul pieței, iar acest lucru vă poate oferi un sentiment foarte puternic despre direcția în care se îndreaptă proiectul.

De exemplu, accidentul TerraUSD a văzut o serie de incidente negative. În timp ce simbolul a început să scadă rapid, mulți investitori și-au încasat dispozitivul LUNA înainte de o dezvoltare ulterioară. Ar fi imposibil să identificăm acest moment perfect, dar este foarte util să țineți cont de acest lucru în timpul tranzacționării.

Fiți inteligent în privința vânzării criptomonedei

Piața criptomonedelor este volatilă și chiar și cei mai experimentați investitori se confruntă cu episoade proaste. Accentul ar trebui să fie consecvent și un model solid de evaluare a investițiilor, care poate ajuta la stoparea oricăror pierderi. Cu toate acestea, piața criptomonedelor nu are reguli stricte care vă permit să navigați fără probleme.

Orientările de mai sus vă vor ajuta să navigați în apele dificile ale criptomonedei. Nu sunt nicidecum o garanție a succesului, dar sunt ghiduri eficiente care te vor ajuta să mergi mai departe. Regulile de bază de investiții încă se aplică – nu investiți niciodată mai mult decât vă puteți permite să pierdeți și faceți întotdeauna o cercetare amănunțită.

Leave a Comment

Your email address will not be published.