Cablu RIP – Acțiune Forex

pieţelor

Cablu RIP. GBP/USD a scăzut la începutul tranzacțiilor europene sub nivelul de suport de 1,1412 (minimum din 2020). La 1.138, perechea valutară se tranzacționează la nivelul de Cel mai slab nivel din 1985. Mai este un drum lung de parcurs, dar din punct de vedere tehnic, nu există prea multe care să împiedice cablul să revină la minimele istorice la 1.052. Lira sterlină a fost sub presiune de vânzare de ceva timp deja, dar în această dimineață Vânzări urâte cu amănuntul pentru luna august (-1,6% m/m, -5,4% h/h) a fost paiul care a spart spinarea cămilei. Practic, este o criză a costului vieții în cifre. Lira sterlină pierde și în raport cu euro baht. EUR/GBP a depășit nivelurile de rezistență de 0,8721 / 31 (cel mai mare din 2022 anterior / maxim de retragere din 2021). Momentul a scăzut puțin după ce a atins un maxim zilnic de 0,877, dar perechea încă se schimbă la 0,875 la momentul scrierii. Decolteul formațiunii triple top 2020 la 0,886 este următoarea referință în topurile tehnice. Reuniunea Băncii Angliei a fost amânată săptămâna viitoare Va fi interesant odată. Piețele au abandonat mai mult sau mai puțin ideea unei creșteri de 75 de puncte de bază și presupun în schimb o creștere directă de 50 de puncte de bază. Acest lucru este rezonabil, având în vedere datele slabe de mediu din această săptămână, dar inflația este încă foarte mare. Dacă acest lucru va susține lira sterlină, în special față de dolarul american, este discutabil. Piețele financiare din Marea Britanie sunt închise luni pentru o zi de doliu. Pentru regină și poate sterlină.

Alte date incluse astăzi Ultimul IAPC european, care este revizuită în sus în cifra lunară (0,6% m/l). După publicarea acestui raport, încrederea consumatorilor din SUA (U. of Michigan) este încă datorată. Lagarde de la BCE a spus într-o scrisoare că „dorește cu siguranță să evite efectele rundei a doua”, în timp ce guvernatorul finlandez Rehn a văzut un caz ca fiind povara principală a ciclului de înăsprire. Randamentele obligațiunilor de bază își continuă drumul spre nord. Randamentul swap european pe 2 ani a adăugat 4 puncte de bază, extinzând erupția de ieri peste vârful din 2011. Mișcarea de astăzi înseamnă că Silabele 2y și 10y sunt acum și ele inversate. Randamentele germane au crescut cu 1,2 puncte de bază (30 de ani) la 6,4 puncte de bază (2 ani). Câștigurile de randament în SUA ajung la 6,2 pe partea foarte lungă. Al doilea an a crescut cu 3,9 puncte de bază la 3,9% și se apropie de nivelul de psihic 4%. Dolarul este încă pe scaunul de conducere pe fondul acțiunilor fără riscuri în continuare (până la -1,6% în WS). S&P500 extinde pierderile după ce ieri a pierdut suportul din linia de tendință ascendentă. DXY a rupt din nou peste 110. EUR/USD se deplasează spre sud la 0,996. Yenul japonez este singura monedă din G10 care poate face față dolarului. USD/JPY a scăzut ușor până la 143,15. EUR/JPY a scăzut la 142,67. Poate saptamana viitoare Se apropie întâlnirea Băncii Japoniei Investitorii s-au ferit de o mișcare ascunsă de a închide unele poziții scurte. La începutul acestei săptămâni, banca centrală a efectuat o verificare a prețurilor, de obicei ultimul avertisment înainte de intervențiile reale (dar neconfirmate) în valute străine.

Titluri de știri

Inflația de bază (prețurile nete la alimente și energie) în Polonia, după cum a publicat astăzi Banca Națională a Poloniei, sa accelerat cu 0,8% față de luna precedentă și cu 9,9% în august (A fost 0,6% lunar și 9,3% în iulie). Toate celelalte măsuri de bază ale IPC (fără prețurile gestionate, medie în scădere de 15%, fără prețurile cele mai volatile) au fost mai mari decât în ​​iulie atât în ​​L/M, cât și A/A. La începutul acestui luna, Oficiul de Statistică a menționat deja Inflația totală a fost de 0,8% lunar și 16,1% pe an. În cadrul Băncii Naționale a Poloniei, membrii MPC sunt Încă divizat dacă inflația este aproape de vârf, permițând NBP să își încheie ciclul de creștere a prețurilor sau dacă sunt necesare unele creșteri suplimentare. Randamentele poloneze pe termen scurt au scăzut ușor astăzi (swap-uri pe 2 ani – 10 puncte de bază), dar cea mai mare parte a acestei mișcări a avut loc deja înainte de lansare. Astăzi, zlotul a crescut ușor până la 4,715 EUR/PLN.

Astăzi, așa cum era de așteptat, Banca Centrală Rusă a redus rata dobânzii de la 8,0% la 7,5%. Comentariile băncii centrale după decizie indică faptul că Reducerile ratelor dobânzii ar putea fi pe cale să expire. Printre altele, ar putea fi necesară o anumită înăsprire pentru a readuce inflația la ținta de 4,0% în 2024 Dacă deficitul fiscal continuă să crească. Inflația în august a fost de 14,3%, iar banca centrală se așteaptă să încheie anul între 11-13%. Astăzi, rubla continuă să se tranzacționeze într-un model de consolidare strâns (în prezent, zona de 60,45 USD / RUB).

Leave a Comment

Your email address will not be published.