Blockchain-ul a găsit o utilizare dincolo de tranzacționarea cu criptomonede?

Boom-ul Bitcoin a generat noi miliardari și videoclipuri cu petreceri pe plajă și Lamborghini. Prăbușirea criptomonedei a provocat distrugerea micilor investitori și falimentul multor companii.

Tehnologia Blockchain stă la baza criptomonedei și a fost salutată ca o inovație care schimbă lumea, dar are ea vreun beneficiu în afară de crearea de instrumente financiare speculative?

Agenția de presă din Franța a întrebat criticul cripto Stephen Dale, autorul unei cărți recent publicate Bubble criptografic se deschidepentru a rula baza pe unele dintre cele mai comune afirmații făcute pentru tehnologia blockchain.

Pe măsură ce tensiunea și confuzia s-au răspândit în SUA după alegerile din 2020, fondatorul miliardar al companiei cripto Binance Changpeng Zhao a avut o propunere. „Aplicația de vot mobil bazată pe blockchain” înseamnă „nu va trebui să așteptăm rezultate sau să avem întrebări despre validitatea acestora”, a spus el într-un tweet.

CITEȘTE ȘI – Clienții Crypto cerșesc banii înapoi după prăbușirea lui Celsius

Colegul criptomiliardar Vitalik Buterin a răspuns că există „provocări mari”, dar consideră că acestea sunt „100% corecte”.

Până acum, încercările au fost foarte mici. Pentru Diehl, blockchain-ul era mai probabil să prezinte probleme decât să le rezolve. „Din punct de vedere american, fiecare district are propriul program de vot”, a spus el.

“Acest lucru este văzut ca un avantaj, deoarece pentru a corupe orice alegere, va trebui să corupați mulți, mulți funcționari publici. Centralizarea sistemului de vot într-un singur loc digital ar fi foarte riscantă – tot ce trebuie să faceți este să corupați blockchain-ul și puteți democrație coruptă.”

Blockchain-ul în centrul este registrul, o modalitate de a stoca tranzacții care – potrivit fanilor – sunt sigure, transparente și permanente.

Citește și – Falimentul împrumutătorului Crypto Celsius distruge clienții

Aceste calități i-au determinat pe nenumărați entuziaști să sugereze că tehnologia poate înlocui de fapt contractele de hârtie pentru lucruri precum cumpărarea unei case.

Diehl a spus că este „ridicol” faptul că blockchain „se întoarce la lucruri care au fost rezolvate cu o mie de ani în urmă pentru a-și justifica existența”.

„Acesta este sistemul pe care l-am aplicat încă din Evul Mediu – aveți o înregistrare guvernamentală a pământului, un titlu de proprietate și un act care este transferat atunci când proprietatea se schimbă”, a spus el.

„Blockchain nu rezolvă nimic aici.”

Blockchain-ul a apărut dintr-o carte albă din 2008 despre Bitcoin, care a fost concepută ca o alternativă la moneda fiat.

Linia de deschidere spune: „Emiterea peer-to-peer de numerar pur electronic va permite plăților online să fie trimise direct de la o parte la alta, fără a trece printr-o instituție financiară”.

Bitcoin a fost prima criptomonedă. Acum există peste 10.000 de alți oameni care stau pe multe blocuri diferite.

Companiile mari au avut mare nevoie să găsească modalități de a accepta plăți în criptomonede.

Diehl a remarcat că activele cripto sunt instrumente speculative care nu sunt potrivite pentru plăți.

Când ați plătit ultima dată cafeaua cu stoc Apple? Întrebat.

“Nu se întâmplă. Vrei ceva care să fie stabil, așa că prețul cafelei tale este prețul cafelei tale săptămâna viitoare.”

Vrei să știi de unde provine mango-ul tău? Unele supermarketuri cred că cea mai bună modalitate de a afla este să ai acces la un sistem bazat pe blockchain, capabil să urmărească fructele de la tropicele Americii Centrale până la magazinul tău din colț.

Walmart și Carrefour sunt printre companiile care excelează la sistemele blockchain.

a spus Carrefour Agenția de presă din Franța La începutul acestui an, cumpărătorii ar putea să scaneze un cod QR și să descopere de unde provine un lot de produse.

Magazinele speră că blockchain-ul va oferi securitate, certitudine și transparență.

Diehl a remarcat că managementul lanțului de aprovizionare digital există de ani de zile și este perfect fără un blockchain.

„Blockchain-ul nu adaugă nicio vulnerabilitate la corupția din sistem”, a spus el, remarcând că oamenii din lanțul de aprovizionare pot detecta minciunile pe blockchain la fel de ușor ca pe orice altă platformă.

„Dacă aș avea o cutie de mere și aș spune că am pus 100 la sută din ele în camion, dar apoi aș fi redus 50 la sută pentru mine, blockchain-ul nu ar împiedica asta.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.