Binance caută să-și consolideze liderul pe piața criptomonedei prin tranzacționare gratuită

Bursa de criptomonede Binance își intensifică eforturile de a capta cota de piață prin extinderea jetonului său gratuit Ether, înaintea unuia dintre cele mai așteptate evenimente din scurta istorie a pieței cripto.

Binance, cel mai mare loc de tranzacționare a activelor digitale din lume în funcție de volum, renunță la taxe pentru o lună pentru clienții care tranzacționează eter – al doilea cel mai mare token digital – folosind moneda proprie a Binance, cunoscută sub numele de BUSD.

Inițiativa vine înaintea unei actualizări larg așteptate a blockchain-ului Ethereum, unde sunt înregistrate tranzacțiile cu ether. Cunoscut în industrie sub numele de consolidare, promite să treacă de la sistemul de registru digital moștenit și consumator de energie, descris drept „dovada muncii” în favoarea unui model de „dovadă a mizei” care îi va reduce semnificativ amprenta de carbon.

Mișcarea de a oferi tranzacționare cu ether gratuit înainte de marele eveniment subliniază modul în care Binance folosește consecințele accidentului cripto de anul acesta pentru a face o nouă încercare de a atrage clienții în platforma sa. Aproximativ 90% din veniturile totale ale Binance provin din comisioanele de tranzacționare, care fluctuează în funcție de prețul bitcoin și al altor criptomonede, a declarat CEO-ul Changpeng Zhao la începutul acestui an.

Pe parcursul verii, Binance a început să ofere tranzacții în numerar fără comision cu mai multe perechi de bitcoin, inclusiv euro și lira sterlină. În următoarele opt săptămâni, capitalizarea bursieră a BUSD a crescut cu 8%, la 19 miliarde de dolari, conform datelor compilate de CryptoCompare.

Așa-numitele monede stabile precum BUSD sunt adesea folosite ca depozit de valoare printre pariurile cripto, deoarece sunt concepute pentru a urmări prețul dolarului și al altor valute fiduciare. BUSD este una dintre cele mai mari stablecoins din lume, concurând cu Tether și USDC de la Circle.

Sipho Arntzen, analist de cercetare Next Generation la Julius Baer, ​​a declarat că mișcarea lui Binance „ar putea reprezenta într-adevăr într-o oarecare măsură o strategie de „preluare a pieței””.

Cea mai recentă inițiativă a Binance se va desfășura până pe 26 septembrie. Ea a descris fuziunea drept „o piatră de hotar importantă pentru Ethereum și marele ecosistem Web3 din care toți utilizatorii ar trebui să aibă ocazia să facă parte”. Dezvoltatorii cripto folosesc Ethereum pe scară largă, deoarece își propune să facă blockchain-urile mai utile decât o simplă bază de date pentru tranzacții.

Tranzacționarea fără comisioane a Binance vine după ce criptomoneda Bitcoin, lider în industrie, a scăzut de la un preț de aproape 70.000 USD la sub 20.000 USD, în timp ce eșecul monedei stabile TerraUSD a dus la o vânzare care a afectat mai multe nume importante ale industriei, inclusiv cei care creditează That’s Celsius. BlockFi și fondul speculativ Three Arrows Capital.

“Această abordare [to free trading] S-a văzut și în finanțele tradiționale în trecut, în care un nou venit bine capitalizat caută dominația cu ademenul tranzacționării fără comisioane pentru un timp limitat”, a declarat Rufus Round, CEO al GlobalBlock Digital Asset Trading, un broker.

Binance a spus că va „pierde unele comisioane”, dar compania „are încă rezerve puternice”.

Criptofinanțare

Inteligența critică în industria activelor digitale. Descoperiți acoperirea Financial Times aici.

Binance și-a sporit deja rolul de lider pe piața criptomonedelor în acest an. Bursa are o cotă de piață de 55% în tranzacționarea cu numerar, potrivit CryptoCompare, o creștere de aproape 10 puncte procentuale din ianuarie. Cei mai apropiați concurenți ai săi, Coinbase și FTX, dețin acțiuni de mai puțin de 10%.

Ca răspuns la prăbușirea prețului activelor digitale, schimburile de criptomonede rivale s-au angajat să-și remodeleze strategiile de afaceri pe termen lung. Coinbase a declarat că aproape o cincime din veniturile sale din al doilea trimestru au provenit din servicii și abonamente, chiar dacă a suferit o pierdere netă de 1,1 miliarde de dolari.

Renunțarea temporară la comisioane pentru perechile de tranzacționare majore poate fi văzută ca o concesie pentru a atrage mai mult flux în mediul actual de volum scăzut, care [Binance] „Veți beneficia indirect de creșterea traficului în alte perechi de tranzacționare, linii de produse și alte oferte”, a declarat Peter Habermacher, CEO și co-fondator al companiei de investiții Aaro Capital, centrată pe cripto.

Cu toate acestea, FTX a anunțat restul industriei criptomonedei că încearcă să atragă clienții, printr-o serie de sponsorizări sportive de mare profil și asigurând opțiunea de cumpărare BlockFi aflată în dificultate.

“Îmi imaginez [Binance] „El urmărește că FTX se extinde în tot felul de domenii și se gândește că trebuie să-și intensifice jocul”, a spus Ilan Solot, partener la firma de capital de risc Tagus Capital.

Cu toate acestea, Julius Baer Arntzen a spus că tranzacționarea gratuită indică probabil că Binance se așteaptă ca dimensiunea pieței să rămână mică pe termen scurt.

„Această scădere a ratingului Binance ar putea marca începutul unei tendințe de tranzacționare fără comisioane între principalele burse centrale”, a spus el. „În viitor, este posibil să avem o situație în care tranzacționarea fără comisioane este mai degrabă norma decât excepția, similar cu ceea ce am văzut în lumea finanțelor tradiționale.”

Video: Bătălia continuă pentru a învinge hoții cripto | FT Tech

Faceți clic aici pentru a vizita tabloul de bord al activelor digitale

Leave a Comment

Your email address will not be published.