Photo: Bloomberg

Binance câștigă foarte mult pe măsură ce comercianții de criptografie fug de bursele indiene pentru a scăpa de taxeCEO-ul miliardarului Changpeng Zhao de la Binance Holdings Ltd. Prin întărirea stăpânirii sale asupra pieței de criptomonede din India în urma unei schimbări majore a impozitelor.

Descărcările de aplicații Binance în India au crescut la 429.000 în august, cel mai mare număr din acest an și de aproape trei ori mai mare decât CoinDCX, potrivit datelor de la firma de informații de piață Sensor Tower. Doar Binance, printre cele mai mari burse, a obținut descărcări mai mari în India, comparativ cu iulie.

Operatorul celui mai mare schimb de criptomonede din lume se remarcă pe o piață în care concurenții suferă taxe grele și dificultatea de a muta fonduri în și din locurile de tranzacționare. Volumele zilnice de pe principalele burse din India au scăzut cu peste 90% de când a intrat în vigoare o taxă de 1% pe tranzacțiile cu criptomonede în iulie.

În timp ce Zhao a depășit concurenții cu comisioane mici, oferte diverse și o piață populară peer-to-peer care permite o mișcare mai ușoară între jetoane și numerar, un alt factor este disparitatea în modul în care schimburile străine și cele cu rădăcini indiene gestionează taxa pe tranzacții. percepute locuitorilor locali…

Platformele de origine indiană au început să deducă impozitele, dar mulți omologi străini, cum ar fi Binance și FTX, nu au făcut-o, determinând investitorii să treacă la acesta din urmă, potrivit mai multor utilizatori de aplicații care au cerut să nu fie identificați, deoarece problema implica legea fiscală. Comercianții pot vedea o lacună în aplicarea legii laxe și o zonă gri în jurul faptului că legea se aplică tranzacțiilor mai complexe.

a declarat Rohan Misra, CEO al SEBA India, o subsidiară a SEBA Bank AG cu sediul în Elveția.


Programa

Ca răspuns la întrebările despre dacă a început să colecteze taxa, un purtător de cuvânt al Binance a spus: „În prezent monitorizăm situația și vom face anunțuri suplimentare în timp util”. FTX a refuzat să comenteze, iar Ministerul de Finanțe al Indiei nu a răspuns la e-mailurile care solicită comentarii.

Câștigurile Binance vin pe fondul unei rupturi publice rare cu partenerul său din India, WazirX, care l-a determinat pe Zhao să încurajeze clienții WazirX să abandoneze Binance. Descărcările lunare WazirX au scăzut la 92.000 în august, de la aproximativ 596.000 în ianuarie.

Impozitul de 1%, cunoscut sub numele de TDS, a venit împreună cu un nou impozit de 30% pe câștigurile din transferurile de active cripto, care sunt mai mari decât în ​​multe alte jurisdicții, cum ar fi SUA și Marea Britanie.

Regulile introduse anul acesta interzic și compensarea pierderilor de tranzacționare cu criptomonede în schimbul veniturilor. În plus, suportul limitat din partea sistemului bancar face dificilă finanțarea conturilor sau trecerea de la jetoane la moneda fiat.

Îmbrățișarea mai largă a aplicației Binance contrastează cu declinul în majoritatea celorlalți jucători. De exemplu, descărcările CoinDCX s-au redus la 163.000 în august de la 2,2 milioane în ianuarie, conform datelor turnului de senzori.

FTX-ul miliardarului Sam Bankman-Fried a înregistrat aproape 96.000 de descărcări în India în iulie și 52.000 în august, de la aproximativ 40.000 în ianuarie.

Coinbase Global Inc. a spus: Cu sediul în San Francisco, acesta respectă regulile fiscale privind cripto-tranzacțiile. Descărcările în India au scăzut la 16.000 în august, de la aproximativ 31.000 în iunie.

Draga cititorule,

Business Standard s-a străduit întotdeauna să ofere cele mai recente informații și comentarii cu privire la evoluțiile care contează pentru dvs. și au implicații politice și economice mai largi pentru țară și lume. Încurajarea și feedback-ul dumneavoastră continuu cu privire la modul în care ne putem îmbunătăți ofertele au făcut și mai puternică hotărârea și angajamentul nostru față de aceste idealuri. Chiar și în aceste vremuri dificile provocate de Covid-19, ne continuăm angajamentul de a vă ține la curent cu știri de încredere, opinii cu autoritate și comentarii perspicace asupra problemelor de actualitate relevante.
Cu toate acestea, avem o cerere.

Pe măsură ce luptăm cu impactul economic al pandemiei, avem nevoie de sprijinul dvs. și mai mult, astfel încât să putem continua să vă oferim mai mult conținut de calitate. Formularul nostru de abonare a primit un răspuns încurajator din partea multora dintre voi, care v-ați abonat la conținutul nostru online. Abonarea în continuare la conținutul nostru online ne poate ajuta doar să ne atingem obiectivele de a vă oferi conținut mai bun și mai relevant. Credem în jurnalismul liber, corect și credibil. Sprijinul dumneavoastră cu mai multe abonamente ne poate ajuta să practicăm jurnalismul pentru care ne angajăm.

Sprijină presa de calitate și Abonați-vă la Business Standard.

editor digital

Leave a Comment

Your email address will not be published.