Banca Mondială a avertizat cu privire la o recesiune „devastatoare” anul viitor

pieţelor

Aplatizarea/inversia curbei a rămas opțiunea „implicit” pe piețele ratelor dobânzii din Uniunea Monetară Europeană și Statele Unite. Randamentele atât în ​​Uniunea Monetară Europeană, cât și în SUA au atins maximele multianuale, deoarece piețele presupun că Fed și Banca Centrală Europeană nu au de ales decât să continue primul lor joc. In acelasi timp, piețele din SUA Nu renunțați complet la ideea că există un caz pentru Fed Mă gândesc la scăderea prețurilor până la sfârșitul anului viitor. Rezerva Federală este puțin probabil să susțină această idee.

Datele din SUA au fost amestecate. Vânzările cu amănuntul au crescut modest în august. Vânzările din iulie au fost revizuite în jos. Cererile săptămânale de șomaj rămân scăzute (213K) și indică faptul că cererea de forță de muncă rămâne puternică. Dacă Fed dorește să controleze inflația prin moderarea cererii, mai este ceva de făcut.

Randamentele din SUA au crescut între 6,6 puncte de bază (pe doi ani) și 0,8 puncte de bază (pe 30 de ani). Această mișcare a fost complet din nou Rezultat de rentabilitate reală mai mare (10 ani +8,6 puncte de bază până la 1,02%). Randamentele Uniunii Monetare Europene (Swap) au crescut cu 1,3 puncte de bază (10 ani) la 9,2 puncte de bază (2 ani). Scala de 30 de ani a scăzut ușor (-1,5 puncte de bază). Randamentul pe 2 ani al UEM a depășit vârful de închidere din 2011 la nord de 2,50%.

factorii de decizie ai Băncii Centrale Europene (cu excepția membrului portughez Centeno) toți au recunoscut necesitatea unei acțiuni decisive pentru a readuce inflația și așteptările inflaționiste la niveluri mai acceptabile, Sprijinirea guvernării tendințelor pieței. Creșterea continuă a randamentelor reale, cu înăsprirea de către banca centrală a riscului de a împinge economia în recesiune (Cfr World Bank infra) menține acțiunile în defensivă.

Indicii americani au pierdut din nou până la 1,43% (Nasdaq). S&P și Nasdaq riscă să scadă sub suportul tehnic recent (la 3809 și, respectiv, 11545) Ceea ce, dacă da, ar deschide calea pentru o revenire la minimele din iunie. Dolarul rămâne puternic (DXY a închis la 109,74), dar acum nu reușește să forțeze o nouă pauză mai sus. Piețele care iau în considerare oportunitățile de intervenție precum Japonia, ratele dobânzilor din Europa Centrală și Uniunea Monetară Europeană cel puțin după (sau chiar depășesc) mișcările din SUA duc pentru moment la un fel de echilibru (fragil) pe termen scurt. Chiar și perechea EUR/USD a închis marginal mai puternic la par.

In aceasta dimineata, Acvaticii asiatici sunt încă sub presiune Pierdere la 1,0%/1,5%. Datele de mediu ale Chinei pentru luna august Inclusiv producția, vânzările cu amănuntul și șomajul Toate au fost tipărite mai bine decât se aștepta, dar nu a ajutat la schimbarea dispoziției investitorilor. Yuanul slăbește mai la nord de 7,0 USD/CNY. USD/JPY se tranzacționează puțin schimbat în jurul valorii de 143,4. Randamentele din SUA sunt încă în derivă.

mai târziu astăzi, The Inflația finală a Uniunii Monetare Europene în august Încrederea consumatorilor americani de la Universitatea din Michigan este probabil să fie în centrul atenției. Datele finale ale IPC nu sunt, de obicei, motorul pieței, dar revizuirea ascendentă (dacă există) poate doar să întărească creșterea randamentelor pe termen scurt. În sondajul privind sentimentul consumatorilor din Michigan, accentul pe piață s-a mutat de la ramurile legate de activitate la Așteptările inflaționiste. Cea mai recentă cifră este de așteptat să confirme modelul de top recent. Cu toate acestea, nu ne așteptăm să afecteze cu adevărat poziția pe piață în fața Fed-ului într-un mod profund. Dolarul are în prezent un model de consolidare, dar maximele recente/ciclului rămân la îndemână.

Titluri de știri

Coreea de Sud revizuiește planurile de urgență pentru a stabiliza wonul sud-coreean. USD/KRW a testat un maxim de 13 ani (minimum câștigat) la 1400 în tranzacțiile asiatice în această dimineață. La începutul anului, moneda SK se tranzacționa sub 1 200. Ministrul de finanțe Cho Kyung-ho s-a alăturat omologilor săi din Japonia pentru a intensifica intervențiile verbale. El a spus Parlamentului asta Ministerul monitorizează îndeaproape situația pieței și autoritățile menționate vor lua măsuri dacă este necesar. Bank Quora a avertizat recent că scăderea wonului a fost prea rapidă în comparație cu fundamentele economice. Banca centrală a majorat ratele dobânzilor cu 25 de puncte de bază la 2,5% în august și a semnalat o înăsprire suplimentară. Cu toate acestea, traiectoria agresivă a Rezervei Federale a SUA continuă să favorizeze dolarul față de won, primul fiind, de asemenea, sub presiunea inflației/deficitelor comerciale record, pe fondul creșterii prețurilor la energie și la mărfuri.

The Banca Mondială a avertizat cu privire la o recesiune „devastatoare” anul viitor, deoarece băncile centrale ridică ratele dobânzilor cu o viteză nemaivăzută în decenii. El a cerut autorităților monetare din marile economii să-și coordoneze acțiunile pentru a reduce dimensiunea generală a înăspririi. În același timp, sunt necesare mai multe măsuri de stimulare a producției pentru a reduce presiunile asupra prețurilor, mai degrabă decât să se concentreze totul pe reducerea cheltuielilor. Banca Mondială a spus că inflația de bază va depăși probabil 5% anul viitor, adăugând că, dacă acest lucru convinge băncile centrale să devină mai agresive, Creșterea economică globală va scădea la doar 0,5% în 2023.

Leave a Comment

Your email address will not be published.