Autoritățile fiscale din Marea Britanie se alătură SUA în entuziasmul pentru datele de tranzacționare criptografică | Consultanți internaționali în domeniul impozitării averii

Partea a doua a seriei Crypto Tax din SUA și internaționale

Autoritățile fiscale din întreaga lume se străduiesc să obțină informații despre contribuabilii care dețin active cripto, dar oficialii din Statele Unite, Canada și Regatul Unit se bazează din ce în ce mai mult pe citații pentru a forța schimburile cripto să partajeze datele clienților. În SUA, în special, urmărirea de către Internal Revenue Service a informațiilor contribuabililor cu privire la criptomonede dă puține semne de oprire. În august, IRS a primit Consimțământul judiciar Pentru a deservi cel mai recent lot al lui John Doe de apeluri legate de criptomonede către un comerciant important de criptomonede din California SFOX. Această somație solicită companiei să elibereze informații despre contribuabilii americani care au efectuat tranzacții de 20.000 USD sau mai mult în criptomonede între 2016 și 2021.

IRS a petrecut acum șase ani cercetând datele fiscale legate de criptomonede și a fost un pionier în multe privințe. În 2016, IRS a fost prima autoritate fiscală care a intentat un proces John Doe legat de criptomonede împotriva unui schimb de criptomonede. Acest schimb a fost Coinbase. La acea vreme, nu era clar dacă alte state vor urma exemplul IRS. În anii de după, alte țări vorbitoare de limbă engleză s-au alăturat Statelor Unite pentru a depune citații împotriva schimburilor de criptomonede. Prin aceste retrageri, a devenit clar că diferite țări au standarde diferite.

Statele Unite

Natura anonimă a criptomonedelor și confuzia continuă cu privire la cerințele de raportare fiscală pentru criptomonede înseamnă că IRS ar putea pierde miliarde de venituri fiscale. O estimare pune Statele Unite Decalajul fiscal pe criptomonede 50 de miliarde de dolari.

Dar IRS are la dispoziție un instrument puternic de culegere de informații. Secțiunea 7609(f) din Codul de venituri interne permite IRS să solicite o citație John Doe, care permite serviciului să investigheze potențiale încălcări fiscale împotriva unui contribuabil individual sau a unui grup de contribuabili cu identități individuale neclar. Aceste apeluri sunt supuse unui test în trei părți:

 1. Citația trebuie să se refere la ancheta unei anumite persoane sau a unui grup de persoane care poate fi verificabil;

 2. există o bază rezonabilă pentru a crede că o persoană sau un grup de persoane ar putea sau ar putea să nu respecte vreo prevedere a oricărei legi interne privind veniturile;

 3. Informațiile și identitățile care trebuie obținute din înregistrările rechemate nu ar trebui să fie ușor disponibile din alte surse.

Pentru a fi sigur, acest lucru înseamnă că IRS, în căutarea unei citații, trebuie să aibă o bază rezonabilă că utilizatorii de criptomonede ar putea să nu fi respectat obligațiile lor privind impozitul pe venit. Acesta este un standard destul de strict pentru claritate.

IRS trebuie să aibă un „scop necesar” pentru a obține informațiile. Conform ghidurilor IRS, o rechemare a lui John Doe nu poate fi folosită pentru a efectua o „călătorie de vânătoare”. Până în momentul în care anchetatorii caută o citație, trebuie să fi încheiat faza de colectare a informațiilor sau de cercetare și trebuie să caute informații cu privire la o anumită problemă de conformitate. De asemenea, trebuie să fie pregătiți să investigheze obligațiile fiscale ale anumitor contribuabili pe baza informațiilor pe care le colectează. (IRM 25.5.7.4„Cerințe legale pentru un apel valid al lui John Doe”).

Canada

Canada a fost mult mai lent decât Statele Unite în utilizarea puterii de retragere împotriva schimburilor de criptomonede. În martie 2021, Agenția de Venituri din Canada a primit aprobarea judiciară pentru prima sa cerere a unei terțe părți legate de cripto: așa-numita „cerință de persoană fără nume” pe schimbul de criptomonede Coinsquare. Până acum, problema Coinsquare este prima solicitare legată de criptografie raportată public din partea CRA, dar cererea este semnificativă deoarece criteriile de căutare a informațiilor diferă de cele ale IRS.

Spre deosebire de IRS, CRA face exact asta Nu Aveți nevoie de o bază rezonabilă pentru a crede că contribuabilii nu își îndeplinesc obligațiile privind impozitul pe venit atunci când se face o cerere de persoane anonime. Când CRA a înaintat cererea Coinsquare la Curtea Federală Canadiană, a dorit doar informații despre dacă clienții companiei își plătesc taxele, dar nu avea nicio suspiciune de faptă greșită în sine.

Acest lucru se reflectă în profunzime CERERE CRA Către Coinsquare așa cum a dorit agenția:

 • O listă a tuturor conturilor de clienți active și inactive, deținute individual sau împreună cu terți

 • Lista detaliată a tuturor conversiilor de monede cripto și fiat. Ca parte a acestei cereri, CRA a mai dorit:

  • Informații justificative, inclusiv sursa și destinația acelor depozite și retrageri;

  • Tipul de monedă fiat sau criptomonedă transferată;

  • data și ora tranzacțiilor;

  • Adresa criptomonedei, conturile bancare și toate celelalte informații pe care Coinsquare le colectează despre fonduri și retrageri către conturile clienților.

 • O listă detaliată a tuturor activităților de tranzacționare ale clienților Coinsquare, inclusiv tranzacțiile OTC și OTC și adresele criptomonedelor pe care clienții companiei le au sau le-ar putea fi folosit.

Agenția de Reglementare în Comunicații nu a primit tot ce am cerut. După negocieri cu Coinsquare, acesta a fost de acord să-și limiteze cererea la cele mai mari și mai active conturi Coinsquare cu cel puțin 20.000 de dolari canadieni în valoare de cont sau depozite. Însă precedentul stabilit de CRA sugerează că utilizatorii cripto cu conturi canadiene ar trebui să se aștepte la un audit guvernamental al conturilor lor, chiar dacă nu există presupuse sau suspectate fapte greșite.

Regatul Unit

Autoritățile britanice au ceva mai multă experiență în gestionarea cererilor de date despre criptomonede decât CRA și au venit cu o rețea mai largă. În 2019, HM Revenue & Customs cerere primita Coinbase, eToro, CEX.IO către Dezvaluire de informatii despre clienții lor și despre tranzacțiile acelor clienți. HMRC și-a preluat și întrebările la nivel global, Potrivit Gherson LLP, care a înaintat o Solicitare privind libertatea de informare către HMRC în legătură cu colectarea datelor criptomonede. În această solicitare privind libertatea informației, HMRC a declarat că a folosit tratate internaționale pentru a obține informații deținute de bursele valutare.

Peisajul fiscal în schimbare al criptomonedei

Pe măsură ce guvernele navighează în lumea tulbure a criptomonedei, este clar că nu există un standard universal pentru tipurile de date pe care autoritățile fiscale le pot solicita de la schimburile de criptomonede. Diferite țări urmează strategii foarte diferite. Aceste abordări diferite sunt importante, având în vedere natura mobilă și transfrontalieră a criptomonedelor.

Întrebările abundă cu privire la măsura legală în care jurisdicțiile se pot adresa pentru a revendica dreptul la datele clienților. Având în vedere precedentul din ce în ce mai mare, contribuabilii cu conturi de criptomonede nu ar trebui să se aștepte să își protejeze activitățile de cumpărare și tranzacționare. În schimb, ar trebui să se aștepte ca tranzacțiile lor să poată fi descoperite de autoritățile fiscale și ar trebui să solicite sfatul unui expert fiscal internațional pentru a-și naviga în responsabilitățile de depunere.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *