Autoritățile canadiene de reglementare pe terenul de joc al schimburilor de criptomonede – Fin Tech

Pentru a imprima acest articol, tot ce aveți nevoie este să vă înregistrați sau să vă conectați la Mondaq.com.

La 15 august 2022, Canadian Securities Officials (CSA) a anunțat că se așteaptă ca schimburile de criptomonede neînregistrate care continuă să funcționeze în Canada să ofere un angajament de preînregistrare autorității lor principale de reglementare în timp ce solicită înregistrarea unui Dealer restricționat sau a unui Dealer de investiții și este în curs de desfășurare o examinare excepțională asociată. La începutul lunii august, membrii CSA au acceptat angajamente de preînregistrare de la Crypto.com și Coinsquare Capital Markets. Noua cerință privind angajamentul respectă îndrumările anterioare ale CSA.

Ce trebuie sa stii

 • În ciuda interesului pe piață generat de aceste angajamente de preînregistrare, acceptarea acestor angajamente nu indică o abatere de la orientările descrise anterior în Comunicarea 21-329 a personalului comun. Orientări pentru platformele de tranzacționare a activelor cripto: Respectarea cerințelor de reglementare1.

 • CSA pare să echivaleze condițiile de concurență solicitând platformelor care au solicitat înregistrarea unui comerciant restricționat sau a unui comerciant de investiții și scutiri asociate de scutire să funcționeze într-un cadru de reglementare care respectă cerințele pentru scutirea acordată burselor de criptomonede în conformitate cu Notificarea personalului 21- 329.

 • Cu toate acestea, termenii angajamentelor recente de preînregistrare le permit destinatarilor să ofere marjă, credit sau alte forme de efect de pârghie unei părți din baza lor de clienți – spre deosebire de termenii și condițiile scutirii acordate schimburilor de criptomonede în conformitate cu Notificarea personalului. 21-329.

 • Într-un comunicat de presă emis în august 2022, membrii CSA au indicat că schimburile de criptomonede neînregistrate care nu sunt dispuse să facă un gaj sau nu respectă termenii gajului pot fi supuse măsurilor de executare.

Angajamentul 21-329 privind preînregistrarea și notificarea personalului

Notificarea personalului nr. 21-329, emisă în martie 2021, oferă îndrumări cu privire la aplicarea legilor privind valorile mobiliare la bursele de criptomonede. În cadrul abordării de reglementare temporară, operatorul unei platforme de tranzacționare cu criptomonede poate funcționa temporar, încercând să se înregistreze ca dealer restricționat, sub rezerva termenilor și condițiilor adaptate modelului său de afaceri și scutirilor de la anumite cerințe. În perioada intermediară, care este în general de doi ani, se așteaptă ca operatorii să caute înregistrarea dealer de investiții și calitatea de membru agent IIROC.

Nouă schimburi de criptomonede sunt înregistrate ca Comercianți restricționați sau Comercianți de investiții și au primit o scutire de scutire în conformitate cu abordarea temporară descrisă în Notificarea personalului 21-329. Câteva alte burse de criptomonede au început un dialog cu marile autorități canadiene de reglementare a valorilor mobiliare pentru a-și aduce operațiunile în conformitate cu legile privind valorile mobiliare.

Acceptarea recentă a angajamentelor de preînregistrare de la Crypto.com și Coinsquare Capital Markets nu indică o abatere de la orientările CSA anterioare. Termenii și condițiile aplicabile acestor platforme sunt în mod substanțial similare și în concordanță cu termenii și condițiile scutirii acordate platformelor de tranzacționare cu criptomonede în conformitate cu Abordarea provizorie din Notificarea personalului 21-329.

Cum sunt noile proiecte similare

Termenii și condițiile angajamentelor de preînregistrare și scutirile acordate schimburilor de criptomonede includ restricții privind:

 • Platforme care nu acceptă tranzacționarea cripto-active care sunt titluri de valoare sau derivate;

 • Furnizarea de recomandări de investiții sau consiliere clienților; Si

 • Limitele anuale de investiții ale clienților cu privire la anumite tipuri de active cripto.

Dintr-o perspectivă operațională, asemănările dintre angajamentele acceptate de preînregistrare și scutirile acordate schimburilor de criptomonede includ, printre altele:

 • Procesele Know Your Customer (KYC);

 • Factori de cont adecvați pentru a evalua experiența clienților, cunoștințele și toleranța la risc;

 • Monitorizează activitățile clienților, inclusiv limitele de pierdere; Si

 • Acoperire de asigurare in caz de pierdere sau furt.

În plus, cerințele de raportare trimestrială și anuală din angajamentele de preînregistrare și scutirea acordată schimburilor de criptomonede sunt destul de similare între ele.

O diferență importantă în noile misiuni

Deși angajamentele de preînregistrare sunt în conformitate cu termenii și condițiile scutirii acordate cripto-schimburilor în cadrul temporar din Avizul personalului 21-329, am observat o diferență nu atât de mică.

Niciuna dintre cele nouă schimburi de criptomonede cărora li s-a acordat o scutire nu oferă extensii de marjă și nici un efect de pârghie clienților. Cu toate acestea, acordurile de preînregistrare acordate Crypto.com și Coinsquare Capital Markets le permit să ofere marjă, credit și alte forme de levier, deși numai unui subset de clienți care sunt „clienți autorizați” (în general, instituționali sau super- investitori cu valoare netă mare).

Interesant, după ce CSA a anunțat și a acceptat angajamentele de preînregistrare către Crypto.com și Coinsquare Capital Markets, Alberta Securities Commission (ASC) a emis ordinul general 24-506.2, care a indicat că unele schimburi de criptomonede pot fi considerate „agenții de compensare” de către ASC, pe baza funcționalității și ofertelor lor de servicii. Ordinul general oferă o scutire de la cerințele de înregistrare a agenției de compensare, dar impune schimburilor de criptomonede care se bazează pe ordinul general să respecte scutirea și să nu ofere clienților lor tranzacții în marjă sau cu efect de levier.

Aceste evoluții recente reflectă o implicare constructivă și continuă între schimburile de criptomonede și autoritățile de reglementare, în care considerentele privind inovația, serviciul pentru clienți și protecția investitorilor sunt abordate cu atenție, precum și potențialul de dezvoltare ulterioară a abordărilor de reglementare ale acestor platforme și a ofertelor lor de servicii anticipate.

note de subsol

1. Agenția spațială canadiană și Organizația canadiană de reglementare a industriei investițiilor au emis Notificarea privind personalul nr. 21-329 în martie 2021.

2 – Ordinul cuprinzător al Comisiei de Valori Mobiliare din Alberta nr. 24-506 – Scutirea unor platforme de tranzacționare cu cripto-active este recunoscută ca agenții de compensare Din 29 august 2022.

Conținutul acestui articol are scopul de a oferi un ghid general al subiectului. Este recomandat să luați sfatul specialiștilor în astfel de circumstanțe.

Articole populare despre: Tehnologie din Canada

Costul atacurilor ransomware continuă să crească

MLT Aikins LLP

Cel mai recent raport IBM privind costul încălcării datelor sondajează 550 de organizații din întreaga lume expuse la încălcări între martie 2021 și martie 2022, oferind informații despre costul ransomware-ului…

Leave a Comment

Your email address will not be published.