Asic își sprijină echipa de criptomonede și așteaptă cu nerăbdare să reglementeze mai multe active digitale | Criptomonedă

Comisia Australiană pentru Valori Mobiliare și Investiții a întărit echipa de criptomonede, deoarece încearcă să reglementeze mai multe active digitale, clasificându-le ca produse financiare, o mișcare care le va face mai dificil de vândut către australieni.

Asic nu a decis încă dacă va clasifica Ethereum, a doua cea mai populară criptomonedă după Bitcoin, ca produs financiar după ce a schimbat modul de funcționare a monedei săptămâna trecută.

Majoritatea criptomonedelor nu sunt reglementate de Asic deoarece nu îndeplinesc definiția unui produs financiar, care neagă jurisdicția.

Cu toate acestea, autoritatea de reglementare a mărit dimensiunea echipei cripto în martie, pe fondul unui val de crize din industrie, care i-a devastat pe investitorii care au turnat bani în sector, pe măsură ce prețurile au crescut la sfârșitul anului 2020.

Alte autorități de reglementare încep, de asemenea, să analizeze mai îndeaproape criptomonedele, deoarece Comisia pentru Valori Mobiliare și Schimb din SUA a devenit agresivă în abordarea sa în ceea ce privește dacă monedele individuale, inclusiv Ethereum, se califică drept valori mobiliare și le plasează sub umbrela sa de reglementare.

„Nu vom fi un pionier în cripto-active”, a declarat Greg Janko, CEO al piețelor la Asic.

Deoarece criptomonedele nu sunt în mare parte produse financiare, bursele care le tranzacționează au fost în mare parte neafectate de reglementările australiene, în afară de cerința de a raporta tranzacțiile către agenția de informații financiare, Ostrack.

Dar dacă Asic decide că una sau mai multe dintre cele mai populare monede sunt produse financiare, bursele fie vor trebui să le elimine de lista, fie să treacă printr-o listă de cerințe de reglementare.

Ei vor avea nevoie de licențe pentru servicii financiare, care ar putea necesita dovada că dețin cantități mari de capital în rezervă și vor fi obligați să păstreze fondurile clienților separate – ceva despre care defecțiunile de peste mări au dezvăluit că nu este o practică standard.

Cea mai mare provocare este îndeplinirea noilor angajamente de proiectare și distribuție pentru produsele financiare, care au intrat în vigoare în octombrie anul trecut, ca parte a reformelor după Comisia Regală Bancară.

În special, comercianții vor trebui să-și identifice piața țintă.

Aceasta ar putea fi o „întrebare bună”, a spus Yanko.

„Ar putea fi doar acei oameni care sunt dispuși să-și asume riscuri extreme, riscuri extreme pe produse extrem de volatile, fără active subiacente, unde aranjamentele de custodie, știți, s-ar putea să nu fie atât de vulnerabile sau neobișnuite?”

Până de curând, cifra nu era pe lista Asic – avea o singură persoană repartizată în regiune.

În martie, Asic a adăugat un al doilea loc de muncă cu normă întreagă și și-a extins capacitatea. Autoritatea de reglementare a declarat luna trecută că activele cripto sunt acum unul dintre „proiectele strategice de bază”.

„Până când spun, până anul trecut, când ne planificam afacerea, criptarea nu era cea mai mare prioritate”, a spus Yanko.

“Vedem produse care imită produsele financiare, deoarece se pare că există unele evoluții cripto și par concepute pentru a evita reglementările. Și așa am văzut asta și veți vedea că, cu produse similare, oamenii au a pierdut mulți bani din cauza asta.”

Autoritatea de reglementare a fost, de asemenea, preocupată de convergența schimburilor cripto cu platformele de tranzacționare cu acțiuni, împreună cu cercetările efectuate de SEC Newgate pentru aceasta în noiembrie. Această cercetare a arătat că 44% dintre investitorii de retail australieni dețin criptomonede, iar dintre cei care au făcut-o, doar 20% au crezut că își asumă un risc.

„Dacă oamenii tranzacționează acțiuni, li se oferă brusc criptomonede și încep să se gândească că poate nu sunt mai riscante decât tranzacționarea cu acțiuni”, a spus Yanko.

Autoritatea de reglementare a obținut consiliere juridică de la consilieri seniori cu privire la dacă anumite oferte de monede se califică drept produse financiare.

„Sunt atât de multe dintre aceste lucruri, încât probabil nu le vom ajunge la toate”, a spus Yanko.

“Dar avem un cuplu pe care îi analizăm cu adevărat îndeaproape. Și dacă trebuie să luăm măsuri executive, o vom face.”

În cazul Ether, săptămâna trecută s-a trecut de la acordarea de monede noi minerii care au finalizat calcule matematice consumatoare de energie, un proces numit „dovada muncii”, la acordarea de noi monede deținătorilor care acceptă să închidă Ether, un proces numit „ dovada mizei.” „.

Schimbarea, cunoscută sub numele de „fuziune”, ridică posibilitatea ca Ether să se conformeze acum testelor legale, în SUA și Australia, ceea ce înseamnă că trebuie reglementat ca produs financiar.

Întrebat dacă Asic a decis dacă Ether va fi sau nu un produs financiar după fuziune, Yanko a răspuns: „Nu, nu, nu am făcut-o”.

“Suntem neutri din punct de vedere tehnologic și ne uităm la aceste lucruri acum pentru că nu este la fel de simplu ca un singur lucru – odată ce începeți să puneți împreună activele, depinde de modul în care o faceți. Există un obiectiv comun? Sau ești doar în piscină și doar obțineți o miză? Acesta ar putea fi ceva diferit “, a spus el.

„Și acolo devine multă muncă pentru Asic să ajungă la fundul modului în care sunt proiectate lucrurile”.

Leave a Comment

Your email address will not be published.