Analiză tehnică GBP/USD: Predicți deciziile Băncii Angliei

Reclame

  • Prăbușirea lirei britanice a devenit subiectul de discuție al piețelor și al investitorilor, împreună cu prăbușirea yenului japonez.
  • Cele mai notabile pierderi pentru lire sterline au fost performanța perechii valutare GBP/USD, deoarece aceasta a scăzut la nivelul de suport de 1,1235 înainte de a se stabili în jurul nivelului de 1,1272 la momentul scrierii analizei.
  • Lira sterlină continuă să se balanseze pe marginea stâncii, deoarece Băncii Angliei i s-a cerut să se miște semnificativ în rate.
  • Seria de 75 de puncte de bază pe care piețele o așteaptă de la Banca Angliei a pregătit scena pentru o dezamăgire epică pentru lira sterlină.

Piețele monetare stabilesc acum prețurile la 200 de puncte de bază de majorări în următoarele trei decizii, ceea ce înseamnă că banca va trebui să majoreze ratele cu 75 de puncte de bază în două dintre aceste întâlniri. Acest lucru este mai mult decât cere orice altă bancă centrală din economiile avansate. Piețele indică o șansă de 60% de o creștere de 75 de puncte de bază joi, care ar fi cea mai mare creștere a prețurilor de la mutarea sa de 100 de puncte de bază în 1989.

Presiunea asupra băncii de a crește ratele dobânzilor cu aceste creșteri vine cu alte bănci centrale care majorează în mod continuu ratele dobânzilor. Am văzut deja că Banca Centrală Europeană a majorat ratele dobânzilor cu 75 de puncte de bază în această lună, în timp ce banca centrală suedeză a majorat ratele dobânzilor cu 100 de puncte de bază marți, iar astăzi Rezerva Federală a SUA a majorat rata dobânzii SUA cu 75 de puncte de bază. BoE trebuie cel puțin să corespundă așteptărilor pieței dacă dorește să apere evaluările actuale ale lirei britanice. Acest lucru se aplică nu numai dolarului, ci și euro și o serie de alte valute. Comentând acest lucru, Nick Pennenbrook, economist internațional la Wells Fargo Securities, a declarat: „Ne așteptăm ca Banca Angliei să-și majoreze rata de politică cu 50 de puncte de bază la 2,25% în anunțul de politică monetară din această săptămână, apoi să urmeze cu 50 de puncte de bază. creștere în noiembrie și o creștere cu 25. puncte de bază: puncte de bază în decembrie.

Menține suportul GBP/USD

Un astfel de default la reuniunea de politică din septembrie ar fi destul de ursist pentru liră sterlină, iar cei care doresc să protejeze balanța internațională de plăți ar putea lua în considerare stabilizarea ratelor curente sau plasarea unei comenzi pentru protejarea balanței de plăți. Aceasta este epoca în care economiile preferă să aprecieze valoarea monedei pentru a reduce impactul inflației importate: cu un dolar puternic, costul importurilor de energie și bunuri pentru țările neproductoare a devenit o surpriză.

Băncile centrale care nu sunt considerate suficient de puternice într-un mediu atât de competitiv riscă devalorizări suplimentare și o inflație mai mare pentru mai mult timp. Prin urmare, menținerea suportului GBP/USD va fi una dintre considerentele de politică ale BoE în următoarele întâlniri. Sterling s-a luptat pe parcursul anului 2022, deoarece banca s-a impus ca un rătăcitor reticent, mișcându-se adesea în trepte mai mici decât se aștepta piața.

Când îndeplinește așteptările pieței – așa cum a fost cazul în august, are talent în a emite directive atât de sumbre cu privire la așteptările că piața oricum vinde lira sterlină. În consecință, analistul Valentin Marinov de la Credit Agricole spune: „Lira se prăbușește în continuare.Printre motivele deconectării dintre piețele valutare și ratele dobânzilor pare să fie scepticismul investitorilor în valută străină că MPC va fi capabil să răspundă așteptărilor solicite ale pieței.

Tranzacțiile recente au fost martorii scăderii lirei sterline la cel mai scăzut nivel din 1985 față de dolar și cel mai scăzut nivel din februarie 2021 față de euro, pe fondul temerilor de dezamăgire a Băncii Angliei și al cererii continue pentru dolar pe fondul condițiilor sumbre ale pieței. Așteptările privind o încetinire semnificativă a economiei în Regatul Unit. Între timp, Banca Angliei este de așteptat să ofere mai multe detalii despre planurile sale de a vinde pieței obligațiunile cumpărate în cadrul programului de relaxare cantitativă, ceea ce ar putea crește costul împrumuturilor guvernamentale.

Poziția datoriei guvernului va fi pe deplin înțeleasă până vineri, când cancelarul Kwasi Quarting emite un „mini-buget”, care detaliază costul plafonului prețului energiei și măsurile suplimentare care trebuie luate cu privire la taxe și intențiile de cheltuieli. Eticheta „mini-buget” ar trebui tratată ca o reducere tradițională britanică. Traiectoria de împrumut a Regatului Unit pare a fi o altă preocupare pentru investitorii internaționali și ajută la explicarea de ce GBP este aproape nesusținut de randamentele mai mari ale obligațiunilor.

Analiza tehnică GBP/USD astăzi:

Tendința descendentă GBP/USD devine din ce în ce mai puternică și în toate intervalele de timp, indicatorii tehnici au atins niveluri de supravânzare, iar comercianții de valută pot profita de oportunitatea de defalcare recentă pentru a lua în considerare cumpărarea perechii valutare. Consider că nivelurile de suport 1.1240, 1.1180 și 1.1090 sunt cele mai potrivite la care să ne gândim. Pe de altă parte, și așa cum am menționat anterior, nu va exista nicio rupere a trendului actual, conform performanței graficului zilnic, fără a se depăși nivelul de rezistență 1.2000.

Perechea GBP/USD va fi afectată astăzi de reacția pieței la deciziile Rezervei Federale a SUA și de ceea ce va fi eliberat astăzi de la Banca Angliei.

Sunteți gata să tranzacționați predicțiile noastre de tranzacționare valutară? Iată câțiva brokeri forex excelenți din care puteți alege.

Lire sterline / dolari americani

Leave a Comment

Your email address will not be published.