Analiză tehnică GBP/USD: niveluri puternice de supravânzare

Cursul de schimb GBP/USD a scăzut vineri la 1,1351, cel mai scăzut nivel din 1985.

  • Odată cu începutul tranzacționării din această săptămână și pe fondul unei pauze a câștigurilor dolarului, perechea GBP/USD a reușit să se miște cu prudență mai sus până la nivelul 1,1436.
  • A revenit de la nivelul de suport 1.1350, cel mai scăzut nivel din 1985.
  • În ciuda performanței, dolarul american rămâne cel mai puternic, cu așteptări privind o creștere a ratei dobânzii din SUA.
Reclame

Nu există nicio îndoială că această săptămână este foarte importantă și fatidică pentru perechea GBP/USD. În ciuda faptului că a scăzut la cele mai scăzute niveluri față de dolarul american din 1985, lira sterlină este încă ieftină, ceea ce indică potențialul pentru mai multe pierderi, potrivit unor noi cercetări. RBC Capital Markets spune că măsurătorile sale ale valorii „reale” a lirei sterline indică faptul că aceasta este încă aproape de vârful intervalului de 30 de ani și notează partea de jos.

Cursul de schimb GBP/USD a scăzut vineri la 1,1351, cel mai scăzut nivel din 1985. Este emoționant că această scădere vine cu ocazia împlinirii a 30 de ani de Miercurea Neagră, când lira sterlină s-a retras din Mecanismul european al cursului de schimb în 1992.

Rezerva Federală a SUA și Banca Angliei sunt de așteptat să parieze în această săptămână, iar investitorii pariază din nou pe majorări bruște ale dobânzii pentru a urmări inflația abruptă. Se așteaptă ca cele două bănci centrale să ia în considerare temerile de recesiune și să-și continue lupta împotriva creșterilor istorice ale prețurilor. În ciuda coborârii inflației la 8,3%, analiștii au avertizat că presiunile asupra prețurilor încep să se instaleze în economia SUA, ceea ce l-ar putea obliga pe președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, și pe restul comitetului de stabilire a ratelor să majoreze costurile împrumuturilor cu 75 de puncte de bază pentru a treia oară. . .

Iar experții de la banca de investiții de pe Wall Street Goldman Sachs susțin o astfel de mișcare a Rezervei Federale, care a ridicat ratele dobânzilor americane la 2,75% și trei la sută. Cu toate acestea, cea mai puternică bancă centrală din lume nu se va opri aici.

„Ne așteptăm la o bază de 50 în creștere în noiembrie și decembrie, ducând rata fondurilor la 4-4,25 la sută la sfârșitul anului”, au spus aceștia într-o notă adresată clienților în weekend.

Cifrele publicate săptămâna trecută au arătat că inflația de bază din SUA se menține în continuare, ajungând luna trecută la 6,3%, peste așteptările de pe Wall Street. Analiştii sunt îngrijoraţi de faptul că inflaţia, care până de curând era determinată de factori internaţionali pe care Fed nu i-a putut influenţa, este alimentată de o creştere mai mare a salariilor şi că firmele interne de servicii transmit costuri mai mari consumatorilor prin preţuri mai mari până de curând.

Dinamica similară are loc în Marea Britanie. Inflația acolo a scăzut de la un maxim din ultimii 40 de ani de 10,1 la sută la 9,9 la sută în august. Cu toate acestea, inflația de bază a surprins și ea în sus, în timp ce rata creșterii prețurilor serviciilor a atins un maxim din ultimii 30 de ani. Piețele se așteaptă ca guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, și colegii săi, să crească costurile de împrumut cu 50 de puncte de bază, la 2,25%. Cu toate acestea, ei pariază pe o șansă externă de o mișcare de 75 de puncte de bază, care ar fi cea mai mare din 25 de ani de independență monetară.

Sanjay Raja, economist-șef la Deutsche Bank, a declarat că o mișcare mai bruscă va opri scăderea lirei sterline față de dolarul american și va compensa presiunea inflaționistă împinsă de pachetul guvernamental de sprijin pentru costul vieții, „pentru a consolida credibilitatea inflației”.[credibilitateaanti-inflațieabăncii”[thebank’santi-inflationcredibility”

Prognoza GBP/USD

Tendința generală a perechii valutare GBP/USD rămâne ursoasă și poate rămâne așa până la reacția de la anunțurile de politică monetară ale Rezervei Federale și ale Băncii Angliei. Acest lucru este valabil mai ales pentru acesta din urmă din cauza pesimismului care a afectat negativ lira sterlină și a făcut-o să scadă la cel mai scăzut nivel din ultimii 40 de ani din cauza întârzierii Băncii Angliei de a răspunde rapid și violent, așa cum face Rezerva Federală.

Stabilitatea sub nivelul de suport 1.1400 ajută urșii să domine și, în același timp, împinge indicatorii tehnici către niveluri ascuțite de supravânzare. Investitorii pot lua în considerare cumpărarea de la niveluri de suport sub 1,1350.

Pe de altă parte, conform performanței graficului zilnic, o pauză a rezistenței de 1.2000 va fi importantă pentru a schimba trendul actual.

Lire sterline / dolari americani

Sunteți gata să tranzacționați predicțiile noastre de tranzacționare valutară? Iată câțiva brokeri forex excelenți din care puteți alege.

Leave a Comment

Your email address will not be published.