Analiza tehnică EUR/USD: Urșii continuă să domine

Euro față de dolar a suferit pierderi semnificative după creșteri puternice ale unor rate ale inflației din SUA care au surprins piața. Recuperarea anterioară de la minimele din două decenii poate fi o întârziere, nu o abatere, în parte din cauza evoluției așteptărilor politicii Fed. Câștigurile recente ale perechii EUR/USD, pornind de la rezistența de 1,0198, cu pierderi mari, până la nivelul suportului de 0,9955, s-au retras, în urma forței dolarului american după datele de inflație. Euro față de dolar este încă stabil sub rata de paritate de până acum.

Dolarul crește puternic

Moneda unică europeană a scăzut cu peste 1% față de dolar, inversând cu peste 50% din redresarea începută marțea trecută, pe fondul optimismului pieței cu privire la perspectivele unei inflații mai scăzute în Statele Unite. Câțiva alți factori, inclusiv succesul Ucrainei în înfrângerea armatei ruse invadatoare, au ajutat moneda euro în raport cu dolarul să atingă maxime de aproape 1,02 luni, la începutul săptămânii.. Recuperarea sa prăbușit rapid marți, în semn că piața ar putea înțelege greșit așteptările privind prețurile. Ratele dobânzilor din SUA și, prin urmare, dolarul au crescut puternic.

Reclame

Inflația de bază din SUA a crescut brusc în august, în timp ce indicatorul general a scăzut mai puțin decât se aștepta, într-un rezultat care a lăsat Fed-ul într-un blocaj, iar această bancă centrală avea deja, și chiar înainte de asta, tendința de a face prea mult și prea devreme cu dobânda ajustată. in schimb. Să riști să faci foarte puțin. Oficialii Fed au precizat în recentele discursuri că, chiar dacă inflația din SUA continuă să scadă în august, există încă riscul unei alte creșteri masive de 0,75% a ratelor dobânzilor din SUA miercurea viitoare, deși ultimele date ar trebui să însemne cu siguranță că există un risc. Acum. ceva mai important.

La rândul său, guvernatorul Băncii Centrale a SUA, Jerome Powell, a declarat joia trecută: „Timpul trece și, după cum am menționat, cu cât inflația rămâne mai mult peste țintă, cu atât este mai mare îngrijorarea că publicul va începe în mod natural să încorporeze inflația ridicată în decizia economică. realizarea și misiunea noastră. Ea se asigură că asta nu se întâmplă.” Credem că așteptările publicului cu privire la inflație vor juca un rol important în cursul real al inflației. Aceasta este o piatră de temelie a cadrului nostru și, așa cum tocmai am discutat, este foarte important ca așteptările inflaționiste să rămână bine ancorate.”

Preocupat de așteptările inflaționiste

Toți factorii de decizie ai Fed și-au exprimat recent îngrijorarea cu privire la creșterea așteptărilor inflaționiste pe termen scurt, care riscă să crească așteptările pe termen lung și prețurile reale, și mulți au indicat că își pot pierde răbdarea când vine vorba de readucerea inflației din SUA la ținta de 2%. Vinerea trecută, Powell a citat, de asemenea, pentru a doua oară în ultimele săptămâni, abordarea inflației a lui Paul Volcker ca model pentru a face față presiunilor actuale ale prețurilor, iar președintele Fed din Cleveland, Loretta Mester, a făcut ecou acest sentiment de atunci. Paul Volcker a fost președintele Fed, care a fost renumit pentru că a folosit costuri brutal de ridicate ale împrumuturilor pentru a elimina ratele inflației cu două cifre din economia SUA între 1979 și 1989, care a fost o perioadă volatilă pentru piețele financiare globale, precum și pentru dolarul american.

Prognoza euro față de dolar astăzi:

  • Nu există nicio schimbare în viziunea mea tehnică asupra performanței perechii valutare EUR/USD.
  • Tendința generală rămâne descendentă, iar stabilitatea sub prețul de paritate susține controlul urșilor asupra mișcării în jos.
  • Conform performanței actuale, cele mai apropiate niveluri de suport pentru performanță pot fi 0,9930 și, respectiv, 0,9845, ceea ce este suficient pentru a împinge indicatorii tehnici către niveluri de supravânzare.
  • În sens ascendent și conform performanței din graficul zilnic de mai jos, o încălcare a nivelului de rezistență 1.0200 va fi importantă pentru a rupe trendul actual.

Perechea EURUSD va fi afectată astăzi de anunțul rezultatelor pachetului de date economice din SUA, dintre care cele mai importante sunt cifrele vânzărilor cu amănuntul, cererile de șomaj și indicele de producție din Philadelphia.

Sunteți gata să tranzacționați analiza noastră valutară astăzi? Am întocmit o listă cu cei mai buni brokeri pentru tranzacționarea valutară care merită folosiți.

EURUSD

Leave a Comment

Your email address will not be published.