Analiza tehnică EUR/USD: încercări slabe de redresare

În ciuda semnalelor puternice recente de la Banca Centrală Europeană și a opririi ritmului câștigurilor record ale dolarului american, câștigurile perechii EUR/USD nu au depășit nivelul de 1,0113 până la sfârșitul tranzacțiilor de săptămâna trecută. Tranzacționarea din această săptămână ar putea începe să se stabilizeze în jurul nivelului de 1,0045, deoarece euro continuă să se confrunte cu incertitudinea cu privire la viitorul energetic al zonei euro. Euro față de dolar a inversat joia trecută o creștere de scurtă durată, după ce președintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a subliniat costurile potențiale ale combaterii creșterii inflației, ceea ce a condus la cea mai mare creștere a ratei uniunii monetare de până acum, într-o decizie din septembrie.

Reclame

Moneda unică europeană, euro, a crescut pentru scurt timp peste paritate la începutul conferinței de presă a Băncii Centrale Europene din septembrie săptămâna trecută, dar și-a revenit rapid câștigurile după ce Lagarde a declarat că rezistența BCE la inflație va avea un impact mai mare asupra economiei europene. Poate duce la o rată mai mare a șomajului. — Aş vrea să spun asta, spuse Lagarde. Ceea ce știu astăzi este că zero nu este un preț neutru și nu suntem prețul neutru. Și mergem în acea direcție, dar este nevoie de o încărcare frontală. Va fi nevoie de mai multe drumeții.”

Declarația BCE și conferința de presă au indicat clar că Consiliul guvernatorilor va căuta noi creșteri ale ratelor pentru a reduce cererea economică prin continuarea creșterii ratelor dobânzilor în următoarele luni, ca parte a unui efort de a preveni întreprinderile și gospodăriile să se aștepte ca inflația să rămână peste. nivelul. Țintă simetrică de 2%. Acest lucru s-a întâmplat după ce personalul Băncii Centrale Europene a redus previziunile privind PIB-ul și și-au revizuit semnificativ previziunile privind inflația, inclusiv 2024, anul de la sfârșitul orizontului de prognoză și punctul în care prețurile de consum au crescut în continuare peste ținta de 2,3%.

Perspectivele economice sunt sumbre

Deși o recesiune europeană nu a fost inclusă în prognoza BCE din septembrie, aceasta nu a fost nici exclusă, iar președintele Lagarde a avertizat că perspectivele economice vor deveni mai sumbre dacă întreruperea energiei va necesita raționalizarea pe scară largă a energiei.

„Acest scenariu negativ diferă de situația actuală prin faptul că include în special oprirea completă a tuturor livrărilor de gaze rusești”, a adăugat ea. Aproape am terminat, dar există încă o cantitate mică de flux care trece prin scenariul ucrainean. Dar ne așteptăm, de asemenea, la raționalizarea întregii zone euro și la lipsa unei măsuri de compensare între aprovizionarea cu gaz și alte surse alternative.”

Toate acestea vin cu creșterea prețurilor la energie și la alimente care duc inflația la 9,1% în august, provocând și alte prețuri în economie și ridicând îngrijorare în rândul membrilor consiliului de administrație cu privire la riscurile unui ciclu de inflație ridicat autosusținut. „Avem, de asemenea, o inflație generalizată în întreaga gamă de produse, în special în sectorul serviciilor, unde factorii de ofertă sunt mai puțin prevalenți”, a adăugat Lagarde. Deci, în fața unei inflații foarte mari, a acestei dimensiuni și continuitate între sectoare, de dragul naturii, este clar că trebuie luate măsuri hotărâte.”

Creșterea de joi a costurilor îndatorării a fost a doua BCE din 2011, iar ratele dobânzilor percepute sau plătite pentru operațiunile majore de refinanțare, facilitățile de credit marginal și facilitățile de depozit au crescut la 1,25%, 1,5% și, respectiv, 0,75%. Piețele de instrumente derivate au întrerupt prețul complet – într-o mișcare mai mare înainte de decizia de joi, deși a oferit puține avantaje clare prețului euro față de dolar.

Analiza tehnică EUR/USD:

  • Se pare ca EUR/USD se tranzacționează într-un canal ascendent.
  • Acest lucru indică o tendință de creștere semnificativă pe termen scurt a sentimentului pieței.
  • Taurinele vor viza câștiguri extinse în jurul valorii de 1,0073 sau mai mari la 1,0120.
  • Pe de altă parte, urșii vor viza profituri pe termen scurt în jurul valorii de 1,0006 sau mai mici, la 0,9957.

Pe termen lung, și conform performanței pe graficul zilnic, se pare că EUR/USD se tranzacționează în cadrul formării unui canal descendent, mai ales dacă se stabilește sub prețul de paritate. Acest lucru indică o tendință de urs semnificativă pe termen lung a sentimentului pieței. Prin urmare, urșii vor căuta să extindă scăderile actuale către suportul de 0,9886 sau sub suportul de 0,9734. Pe de altă parte, taurii vor viza profituri pe termen lung în jurul rezistenței de 1,0189 sau mai mult la rezistența 1,0364.

Sunteți gata să tranzacționați predicțiile noastre valutare astăzi? Am enumerat cei mai buni brokeri de valută din industrie pentru tine.

EURUSD

Leave a Comment

Your email address will not be published.