Analiza tehnică EUR/USD: Fed își decide soarta

Cursul de schimb EUR/USD a intrat în stabilitatea de tranzacționare din această săptămână importantă sub cursul de paritate. Perechea EUR/USD se confruntă cu riscuri legate de decizia de miercuri a Rezervei Federale a ratei dobânzii din SUA, deși poate exista o posibilitate inacceptabilă ca aceasta din urmă să declanșeze evenimente de ridicare mai puternice decât se aștepta. Perechea EUR/USD poate rămâne în jurul traiectoriei sale actuale până la decizia finală. Perechea este stabilă în jurul nivelului de 0,9920 la momentul scrierii analizei.

Reclame

Moneda unică europeană a crescut brusc la deschiderea tranzacțiilor de săptămâna trecută, în încercarea de a recupera rezistența de 1,02 pe fondul acțiunii prețurilor, pe care mulți analiști au indicat-o declinul continuu și în creștere al Forțelor Armate Ruse în Ucraina, în timp ce armata invadatoare continua să înregistreze pierderi. . . Dar cifrele privind inflația din SUA de marțea trecută din august au schimbat regulile jocului, în timp ce mementourile de joi și vineri adresate pieței, de la factorii de decizie ai Băncii Centrale Europene, că ar putea exista mai multe creșteri ale ratelor, nu au făcut altceva decât să facă mai mult. stabilizează moneda. .

combate inflația

În acest sens, vicepreședintele BCE, Luis de Guindos, a declarat pentru Expresso: „Nu țintăm cursul de schimb, dar este ceva la care ne uităm cu mare atenție. Deprecierea euro a avut un impact negativ asupra costului energiei în euro.” “Deprecierea ulterioară a monedei euro ar putea afecta presiunile inflaționiste. Pe de altă parte, dacă euro încetează să scadă, acest lucru ar putea fi pozitiv și ar putea sprijini lupta împotriva inflației. Sper că tendința de declin recent se va inversa în viitorul apropiat.”

De Guindos de la BCE a explicat că „s-ar putea să apară mai multe creșteri în următoarele câteva luni”, dar asta va depinde de datele economice care ies din zona euro, recunoscând că readucerea inflației cu două cifre la țintă ar putea avea un cost pentru economiile europene. Aceste comentarii au fost o versiune extinsă a celor făcute de președintele Christine Lagarde în brief-ul său de politică din septembrie și au fost similare cu cele spuse miercurea trecută de economistul șef al Băncii Centrale Europene Philip Lane, care s-a adresat reuniunii Grupului de Contact al Pieței Monetare.

„Pe baza evaluării noastre actuale, ne așteptăm că această schimbare ne va cere să continuăm să creștem ratele dobânzilor în următoarele întâlniri”, a spus el. Această traiectorie a politicii va diminua cererea și va proteja împotriva riscului unei schimbări în sus în continuare a așteptărilor inflaționiste. Vom reevalua în mod regulat cursul politicii noastre în lumina informațiilor primite și a așteptărilor inflaționiste în evoluție.” „În același timp, este destul de clar că politica monetară adecvată pentru zona euro trebuie să țină cont în continuare de faptul că șocul energetic rămâne forța motrice dominantă a dinamicii inflației și a perspectivelor economice generale, inclusiv din cauza impactului marii deteriorări a termenilor schimbului.”

Moneda euro a revenit timid la paritate după bancnotele de mai sus și a dat dovadă de rezistență la un dolar foarte puternic, dar este probabil să-și ia indiciile săptămâna aceasta din discursul președintelui BCE Christine Lagarde, decizia Fed de miercuri și publicarea sondajelor S&P. Managerii globali de cumpărare ai săracilor de vineri.

Va crește Fed dobânzile?

În ansamblu, aproape toți prognozatorii se așteaptă ca Rezerva Federală să majoreze astăzi rata dobânzii din SUA cu 0,75% până la 3,25%, iar prețurile pe piețele derivate pe rata dobânzii indică faptul că decizia este o scădere între o creștere de 0,75% și o creștere excepțională de 1%. care va lua partea de sus până la sfârșitul intervalului de rată a fondurilor federale la 3,5%.

Acest lucru vine după ce datele din SUA au arătat marți că ratele inflației generale și de bază s-au accelerat lunar în august. Prognoza tee presupunea că inflația se va afla în mijlocul unui declin clar și inconfundabil. Analiștii cred că Fed va face ceva diferit decât își imaginează piața, totuși, prin creșterea ratelor dobânzilor direct la orice „rată finală” este estimată în prezent, deoarece acest lucru ar fi mai în concordanță cu mulți oficiali care au citat recent Fed în anii 1980. Având în vedere abordarea președintelui Paul Volcker ca model de abordare a inflației, acest lucru ar marca totuși un sfârșit agitat al ciclului ratei dobânzii, ceea ce ar putea determina piața să regândească pariurile speculative pe dolar cu implicații foarte pozitive pentru euro.

Prognoza euro față de dolar astăzi:

Nu există nicio schimbare în viziunea mea tehnică și nici în performanța perechii valutare EUR/USD până la reacția de la anunțul de astăzi al Rezervei Federale din SUA.

  • Tendința generală rămâne în scădere, iar stabilitatea sub prețul de paritate continuă să susțină controlul urșilor pentru a se deplasa mai departe sub cele mai apropiate niveluri de suport ale perechii în prezent. Monedele sunt 0,9910, 0,9840 și, respectiv, 0,9770.
  • Conform performanței graficului zilnic, o spargere a EURUSD în vârful de 1,0200 va fi importantă pentru o schimbare inițială de direcție.
  • Indicatorii tehnici au atins niveluri de supravânzare, dar factorii de putere a dolarului le oferă urșilor mai mult timp.

Sunteți gata să tranzacționați analiza noastră valutară astăzi? Am întocmit o listă cu cei mai buni brokeri pentru tranzacționarea valutară care merită folosiți.

EURUSD

Leave a Comment

Your email address will not be published.