Acum o săptămână – temerile de recesiune cresc

noi

Acum, că Wall Street a avut ceva timp pentru a digera decizia FOMC, accentul se mută către cât de repede slăbește economia și un val de discuții cu Fed. O serie de comunicate economice includ mai multe sondaje regionale ale Fed, comenzi de bunuri de folosință îndelungată, încrederea consumatorilor, vânzări de case noi, cereri inițiale de șomaj, venituri și cheltuieli personale și deflatorul cheltuielilor de consum personal.

O cantitate masivă de discuții cu Fed include 16 apariții ale factorilor de decizie politică. Luni este plină de comentarii de la Collins, Bostich, Logan și Mister Fed’s. Marți, președintele Powell va participa la o discuție pe tema criptomonedelor. Vor vorbi și Evans, Pollard și Daley. Miercuri are apariții de la Bostick, Pollard și Evans. Vorbitorii de joi sunt Pollard, Mister și Daly. Vineri, Brainard și Williams au vorbit la conferința Rezervei Federale despre stabilitatea financiară.

Uniunea Europeană

Săptămâna viitoare este plină de apariția factorilor de decizie la Banca Centrală Europeană, care vine într-un moment bun după o serie de creșteri masive ale ratei dobânzii în întreaga lume și pe măsură ce primim cele mai recente cifre ale inflației în septembrie.

Alegerile generale din Italia de duminică vor fi și ele interesante, deoarece se așteaptă să se încheie cu o victorie pentru extrema dreaptă.

Regatul Unit

Au fost multe de rezolvat săptămâna aceasta, de la cea mai recentă creștere a ratei la presupusul „mini-buget” și scăderea ulterioară a lirelor sterline. Există o mulțime de tensiuni asupra economiei și guvernului Regatului Unit în acest moment și toată această reducere a taxelor a adăugat combustibil focului, în loc să-l stingă. Săptămâna viitoare ne va spune dacă Regatul Unit se află într-adevăr într-o recesiune, deoarece este publicată citirea finală a PIB-ului din trimestrul II. Ultima citire a fost de -0,1%, așa că o mică recenzie pozitivă ar putea fi suficientă pentru a obține o slăbiciune tehnică pe drum, nu că de fapt schimbă ceva.

Indiferent, avem câteva aparențe de la factorii de decizie ai BoE de așteptat cu nerăbdare.

Rusia

Săptămâna viitoare, accentul va fi pus pe „referendumuri” în zonele controlate de ruși din estul Ucrainei și pe ceea ce va face Kremlinul în continuare. Retorica a devenit mai agresivă în ultimul timp pe fondul unei referiri constante la puterea sa nucleară și capacitatea sa de a o folosi.

Pe plan economic, vor fi publicate date despre șomaj, ceea ce pare foarte nesemnificativ în marea schemă a lucrurilor.

Africa de Sud

Datele IPP sunt de așteptat să arate o ușoară relaxare a presiunilor, deși de la 18% la 17,6%. Acest lucru vine după ce datele IPC de săptămâna trecută au scăzut într-un ritm mai lent decât se aștepta, iar Reserve Bank of Australia a majorat ratele dobânzilor cu 75 de puncte de bază, la 6,25%. Cu doi dintre cei cinci membri MPC votând pentru 100 de puncte de bază, este posibilă o înăsprire suplimentară la întâlnirile următoare.

Curcan

Cu inflația depășind 80%, este clar că CBRT a redus rata repo cu încă 100 de puncte de bază, la 12%. Acest lucru face ca monitorizarea datelor să pară uneori inutilă, dar doar aici va intra în joc costul acestui experiment de politică monetară. Săptămâna viitoare nu are prea multe de oferit în acest sens, urmând câteva lansări de nivel 2 și 3.

Elveţia

Banca Națională Elvețiană a ales să-și majoreze rata dobânzii cu 75 de puncte de bază în această lună și a avertizat că ar putea interveni pe piețele valutare – în ciuda faptului că a remarcat beneficiile unui franc mai puternic – și să organizeze o ședință de urgență, dacă este necesar, înainte de următoarea întâlnire trimestrială programată pentru Decembrie.

În ceea ce privește săptămâna următoare, buletinul trimestrial de marți va fi de interes, la fel ca numărul vânzărilor cu amănuntul și sondajele KOF și ZEW.

China

Vineri, vor fi lansate atât PMI-urile de producție, cât și cele non-producție. Ca urmare a vremii istorice extrem de calde și uscate din 14 provincii și orașe din China, din iulie până în august, multe provincii se confruntă cu lipsuri de apă și electricitate. În același timp, prețurile locuințelor din China au scăzut de 12 luni consecutive, iar rata inflației prețurilor locuințelor a scăzut la -2,1% de la an la an.

Imobiliarul a fost întotdeauna componenta principală a bogăției familiei chineze și o industrie pilon a economiei. Scăderea continuă a acestor date indică faptul că consumul este slab și va rămâne așa.

Acest lucru ar putea indica o slăbiciune suplimentară a datelor și ar putea crește presiunea asupra yuanului, deoarece Banca Populară a Chinei (PBOC) continuă să-l susțină.

India

Se așteaptă ca Reserve Bank of India (RBI) să majoreze din nou rata repo vineri, dar cu o marjă mai mică de doar 35 de puncte de bază. Dar există loc pentru mai multe, unii sugerând că 50 ar trebui să fie pe masă.

Australia și Noua Zeelandă

Vânzările cu amănuntul din august vor fi anunțate miercurea viitoare. Datele din China, cel mai mare partener comercial al Australiei, ar putea avea un impact asupra dolarului australian săptămâna viitoare, precum și apetitul pentru risc care a afectat moneda în ultimele săptămâni.

O scădere gravă a perspectivelor de afaceri în ANZ din Noua Zeelandă și a încrederii pentru septembrie joi ar putea să afecteze NZD pe termen scurt și chiar să atragă atenția băncii centrale, deoarece aceasta își înăsprește agresiv politica monetară. Moneda poate fi, de asemenea, sensibilă la datele Chinse și la mediul de risc.

Japonia

Ministerul de Finanțe a atras atenția joi, când a efectuat prima intervenție pe piața valutară în ultimii 24 de ani. Acest lucru a survenit în timp ce Banca Japoniei și-a menținut poziția cu privire la politica sa monetară, după ce Rezerva Federală a crescut cu 75 de puncte de bază, trimițând perechea USD/JPY peste 145. În acest moment, Banca Japoniei a efectuat recent o verificare a ratei dobânzii și mai mult. a fost ultima intervenție efectuată în 1998.

Săptămâna viitoare aduce o mulțime de date economice, precum și procesele verbale ale BoJ (de la ședința din iulie, nu de la ședința din septembrie). În următoarele luni s-ar putea să crească presiunea asupra Băncii Japoniei, deoarece nu se poate baza pe Ministerul de Finanțe pentru a controla declinul monedei pe termen lung.

Singapore

Cifrele de producție industrială vor fi publicate luni.

Datele de săptămâna trecută au arătat că inflația a crescut de la 7% la 7,5% în august, depășind așteptările de 7,2%. Ministrul de Finanțe din Singapore, Lawrence Wong, a declarat că inflația din Singapore va atinge vârful până la sfârșitul acestui an.

Calendarul economic

Sambata 24 septembrie

Evenimente economice

 • Dezbaterea publică continuă la Adunarea Generală a Națiunilor Unite de la New York. Serge Lavron pentru că a vorbit
 • Cancelarul german Schulz începe o călătorie în Arabia Saudită, Qatar și Emiratele Arabe Unite
 • Invazia rusă a Ucrainei a atins pragul de șapte luni

Duminică 25 septembrie

Evenimente economice

 • Se așteaptă că alegerile generale din Italia vor duce la o victorie pentru extrema dreaptă
 • Congresul Partidului Laburist britanic a avut loc la Liverpool
 • Vicepreședintele SUA Harris se îndreaptă spre Japonia și Coreea de Sud și conduce delegația prezidențială la înmormântarea de stat a fostului premier japonez Shinzo Abe.

luni 26 septembrie

Date/evenimente economice

 • Germania climatul de afaceri ifo
 • PMI Japoniei
 • producția industrială din Singapore
 • Comerțul din Thailanda, indicele producției industriale, utilizarea capacității
 • Președintele Rezervei Federale din Boston, Susan Collins, vorbește la un eveniment al Camerei de Comerț din Greater Boston
 • Președintele Rezervei Federale din Atlanta, Rafael Bostic, discută despre inegalitatea veniturilor și a bogăției la un eveniment din The Washington Post
 • Loretta Meester, președintele Băncii Rezervei Federale din Cleveland, discută despre perspectivele economice la un eveniment MIT
 • Președintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, se prezintă în fața Comisiei pentru afaceri economice și monetare a Parlamentului European la Bruxelles
 • Factorii politici ai Băncii Centrale Europene, Joachim Nagel și Fabio Panetta, vorbesc la simpozionul Bundesbank
 • Bank of England Tennerero vorbește la un webinar pentru Electronic Hubs Forum

Marți 27 septembrie

Date/evenimente economice

 • Vânzări de locuințe noi în SUA, încrederea consumatorilor de la Conference Board, bunuri de folosință îndelungată
 • Profiturile industriale ale Chinei
 • Servicii japoneze PPI, solicitări de mașini-unelte
 • Rezervele internaționale ale Mexicului, comerțul și șomajul
 • Încrederea consumatorilor în Coreea de Sud
 • Indicator ceas Taiwan
 • Villeroy și Panetta de la Banca Centrală Europeană, președintele Fed Powell și Carstens de la Banca Reglementărilor Internaționale vorbesc la Simpozionul Bank of France privind codificarea finanțării
 • Președintele Fed din Chicago, Evans, vorbește la un eveniment la Londra găzduit de Forumul Oficial al Instituțiilor Financiare și Monetare.
 • Guvernatorul Suediei Riksbank, Ingves, vorbește despre situația economică actuală și politica monetară la Nordea din Londra
 • Bell, economist-șef la Banca Angliei, Bullard, președintele Fed din St. Louis și vicepreședintele Băncii Centrale Europene de Guindos vorbesc la Forumul internațional de politică monetară Barclays-CEPR
 • Japonia ține înmormântarea de stat pentru fostul premier Shinzo Abe

miercuri 28 septembrie

Date/evenimente economice

 • Stocuri angro din SUA
 • Vânzări cu amănuntul în Australia
 • Japonia Leading Index, indice sincron
 • Producția industrială în Rusia, șomaj
 • Decizia privind rata dobânzii din Thailanda: se așteaptă să majoreze ratele cu 25 de puncte de bază la 1,00%
 • Raportul stocului de țiței din Evaluarea impactului asupra mediului
 • Președintele Fed din San Francisco, Daly, vorbește într-un întrebări și răspunsuri virtuale la un simpozion bancar din Asia din Singapore
 • Președintele Rezervei Federale din Atlanta, Bostick, vorbește într-un întrebări și răspunsuri moderate despre conducerea în serviciile bancare găzduite de Banca Rezervei Federale din Atlanta
 • Președintele Fed din Chicago, Evans, va discuta despre perspectivele politicii economice și monetare la un eveniment găzduit de London School of Economics
 • Cel de-al 9-lea Summit Asiatic anual al Institutului Milken începe în Singapore
 • Președintele BCE, Lagarde, susține remarci de deschidere la Forumul de la Frankfurt pe tema geoeconomiei SUA-europene
 • Viceguvernatorul Riksbank Jansson vorbește despre politica monetară actuală la o întâlnire iftar de la Handelsbanken
 • Viceguvernatorul Băncii Angliei Cunliffe susține discursul principal despre sistemele de plăți la Conferința de inovare AFME

Joi, 29 septembrie

Date/evenimente economice

 • Cereri primare de șomaj din SUA, PIB
 • posturi vacante în australia
 • Încrederea economică a zonei euro, încrederea consumatorilor
 • Indicele prețurilor de consum în Germania
 • Decizia privind rata dobânzii în Mexic: rata overnight se așteaptă să crească cu 75 de puncte de bază la 9,25%
 • Încrederea în afaceri din Noua Zeelandă
 • IPC Spania
 • Membrii Consiliului de conducere al Băncii Centrale Europene Simkus, Centeno, de Guindos, Kazak și Mueller vorbesc la o conferință bancară centrală din Vilnius, Lituania
 • Președintele Fed din Cleveland, Meester, și Lynne, membru al Comitetului executiv al BCE, participă la Comitetul de politici în timpul Conferinței privind inflația din Cleveland Fed
 • Villeroy, Knott și Elderson de la Banca Centrală Europeană vorbesc la conferința privind clima de la Amsterdam. Președintele Fed din San Francisco, Daly, ține un discurs principal la Universitatea Boise Steven
 • Rehn, membru al Consiliului de Guvernare al Băncii Centrale Europene, vorbește despre perspectivele economice și politica monetară a zonei euro la o conferință de presă a Băncii Finlandei la Helsinki
 • Viceguvernatorul Riksbank Olsson pentru a discuta despre situația economică de la Swedbank din Uppsala
 • Viceguvernatorul Floden vorbește despre politica monetară la Forumul Nordic de la Stockholm
 • CEO-ul BoE, Hauser, vorbește la un eveniment de știri despre piață despre „Bilanțul BoE”

Vineri 30 septembrie

Date/evenimente economice

 • Venitul consumatorilor din SUA, încrederea consumatorilor de la Universitatea din Michigan
 • Vicepreședintele Fed, Brainard, și președintele Fed din New York, Williams, vorbesc la Conferința Fed privind stabilitatea financiară
 • Termenul limită pentru închiderea guvernului SUA
 • Membrul Comitetului executiv al BCE, Schnabel, se alătură comitetului „anti-inflație” la Forumul La Toja 2022 din Pontevedra, Spania
 • Guvernatorul Riksbank Ingves vorbește despre criptomonedă și finanțare descentralizată în Stockholm
 • Miniștrii energiei din UE se întâlnesc la Bruxelles pentru a discuta despre criza actuală
 • credit din sectorul privat în Australia
 • China PMI, Caixin PMI, BoP
 • PIB-ul Republicii Cehe
 • IPC din zona euro, șomaj
 • IPC Franța
 • Șomajul în Germania
 • Vânzări cu amănuntul în Hong Kong, echilibru bugetar, masa monetară
 • Decizia privind rata dobânzii din India: se așteaptă creșterea ratei repo cu 35 de puncte de bază la 5,75%
 • Deficitul fiscal al Indiei, opt industrii de infrastructură
 • Italia IPC, șomaj
 • Șomajul în Japonia, producția industrială, vânzările cu amănuntul, încrederea consumatorilor
 • Autorizații de construire din Noua Zeelandă, încrederea consumatorilor
 • IPC Polonia
 • masa monetară din Singapore
 • Balanța comercială a Africii de Sud
 • Comerțul Thailandei, balanța de plăți, contracte futures, rezerve valutare
 • PIB-ul Regatului Unit

Actualizări ale ratingurilor suverane

 • Polonia (S&P)
 • Turcia (S&P)
 • Italia (Moody’s)
 • Franța (DBRS)

Leave a Comment

Your email address will not be published.