Acțiunile scad din cauza îngrijorărilor Fed, date conflictuale din SUA, consolidarea Ethereum cu succes

Acțiunile americane au scăzut pe măsură ce investitorii se uitau la o economie slabă care va fi pusă la încercare de Rezerva Federală, care luptă împotriva inflației. Cea mai recentă rundă de date sugerează că Fed poate rezista la creșteri agresive ale ratelor dobânzilor, deoarece piața muncii rămâne puternică și economia încetinește încet. Riscurile ca Fed să trimită economia într-o recesiune severă sunt în creștere, dar datele deocamdată nu susțin acest argument.

Consumatorul încă cheltuiește și pare să nu aibă nicio problemă în a găsi de lucru. Acțiunile Adobe au condus la scăderea indicelui Nasdaq, care a fost supus unei presiuni după ce a anunțat o înțelegere pentru achiziționarea companiei de software Figma într-o tranzacție în valoare de aproximativ 20 de miliarde de dolari.

O altă înfrângere gravă a pieței a fost evitată după ce companiile feroviare și sindicatele au ajuns la un acord tentativ pentru a evita o grevă. Acest acord a salvat economia de la intensificarea în continuare a presiunilor inflaționiste și a scutit economia SUA de un impact economic zilnic de aproximativ 2 miliarde de dolari.

date din SUA

Raportul privind vânzările cu amănuntul din SUA nu a fost atât de bun pe cât ar putea indica cifra generală. Citirea anticipată a titlului a înregistrat o creștere de 0,3% în august, cu mult peste prognoza pentru o scădere de 0,1%. Grupul de control alimentat cu PIB a fost constant. În general, raportul de vânzări indică faptul că consumatorul se descurcă bine. Vânzările de mașini au crescut cu 2,8%, în timp ce vânzările de retail și servicii alimentare au crescut cu 0,3%. Vânzările de mobilă au scăzut cu 1,3%, în timp ce benzinăriile au înregistrat o scădere cu 4,2%.

Cele două sondaje regionale ale Rezervei Federale au înregistrat scăderi semnificative atât cu ratele plătite, cât și cu cele primite, ceea ce este o veste binevenită pentru economie. Sondajul de producție Empire a arătat o altă scădere, dar mult mai bună decât se aștepta, în timp ce perspectivele de afaceri ale Fed din Philadelphia au revenit pe un teritoriu negativ.

criptare

Astăzi, totul este despre ethereum și amalgamarea sa istorică. Fuziunea deschide calea pentru ca a doua cea mai mare criptomonedă din lume să devină mai eficientă din punct de vedere energetic și să opereze în rețeaua Proof of Stake. Comercianții de criptomonede sunt adesea folosiți pentru a „vând-eveniment” reacții în criptomonede și această fuziune s-a dovedit a fi un alt exemplu în acest sens. Ethereum a scăzut semnificativ, iar volatilitatea ar trebui să rămână ridicată în acest weekend.

Actualizarea a decurs conform planului și nu a dus la nicio întrerupere majoră. În ciuda fuziunii de succes de astăzi, Ethereum rămâne vulnerabil la continuarea vânzărilor pe termen scurt, mai ales că comercianții așteaptă decizia FOMC săptămâna viitoare.

Slăbiciunea semnificativă a stocurilor tehnologice afectează și criptomonedele în general, Bitcoin scăzând sub nivelul de 20.000 USD.

Acest articol are doar scop informativ general. Nu este un sfat de investiții sau o soluție de cumpărare sau vânzare de valori mobiliare. Opiniile sunt de la autori. Nu neapărat de la OANDA sau de la oricare dintre afiliații, filialele, ofițerii sau directorii săi. Tranzacționarea cu efect de levier este considerată cu risc ridicat și nu este potrivită pentru toată lumea. Este posibil să pierdeți toate fondurile depuse.

Cu peste 20 de ani de experiență în tranzacționare, Ed Moya este analist principal de piață la OANDA, producând analize actualizate pe piață, acoperirea evenimentelor geopolitice, politicile băncii centrale și reacția pieței la știrile corporative. Expertiza sa specială se află într-o gamă largă de clase de active, inclusiv valută, mărfuri, venit fix, acțiuni și criptomonede. De-a lungul carierei sale, Ed a lucrat cu unii dintre cei mai importanți brokeri de valută, echipe de cercetare și divizii de știri ale Wall Street, inclusiv Global Forex Trading, FX Solutions și Trading Advantage. Cel mai recent a lucrat cu TradeTheNews.com, oferind analize de piață cu privire la date economice și știri corporative. Ed are sediul la New York și este un invitat obișnuit pe mai multe rețele financiare importante de televiziune, inclusiv CNBC, Bloomberg TV și Yahoo! Finance Live, Fox Business și Sky TV. Opiniile sale sunt de încredere de către cele mai cunoscute agenții de presă internaționale, inclusiv Reuters, Bloomberg și Associated Press, și este citat în mod regulat în publicații importante precum MSN, MarketWatch, Forbes, Breitbart, The New York Times și The Wall Street Journal. Ed este licențiat în economie de la Universitatea Rutgers.

Ed Moya

Ed Moya

Leave a Comment

Your email address will not be published.