Achizițiile recente ale lui Warren Buffett sunt semnale indirecte optimiste pentru fintech și cripto

Celebra investiție de valoare a lui Warren Buffett înseamnă că el verifică valoarea intrinsecă a unei companii înainte de a-și cumpăra acțiunile. Companiile care își găsesc un loc pe ecranul său sunt cele care arată că își permit.
XCea mai puternică critică a sa față de criptomonede a fost că acestea nu au valoare intrinsecă. Rețineți că criptomonedele nu produc nimic păstrat Berkshire Hathaway (BRKB) a fost departe de banca digitală, firme criptografice și NFT de mult timp.

Totuși, asta s-a schimbat. Documentele recente ale lui Buffett de la SEC arată că investitorul de valoare foarte apreciat se deschide către unele dintre aceste active mai speculative, cel puțin indirect.

Se joacă metaverse

Cea mai faimoasă achiziție recentă făcută de Buffett care l-a deschis spre criptomonedă este Activision Blizzard (ATVI).

Aclamatul investitor pe termen lung a cumpărat 14,66 milioane de acțiuni ale Activision Blizzard în decembrie 2021 și și-a majorat pachetul la 64,3 milioane în martie, apoi la 68,4 milioane în iunie. Miza sa totală este acum de 9,5% din totalul acțiunilor.

Deși prima lui achiziție a fost înainte Microsoft (MSFT) a anunțat un acord pentru achiziționarea Activision, iar achizițiile au fost făcute mai târziu, după știri.

Compania, pe care Microsoft speră să o achiziționeze pentru 68,7 miliarde de dolari, este cea mai mare afacere din istoria gigantului software și marchează intrarea Microsoft în experimentele metaverse emergente cu expertiză virtuală și active digitale, inclusiv criptomonede și NFT. Cu toate acestea, acordul se confruntă cu obiecții antitrust în Marea Britanie.

Miza lui Buffett în digital banking și NFT

Oracle of Omaha a cumpărat 1 miliard de dolari de la NU Holdings (NU) în februarie. Anterior, a achiziționat un pachet de 500 de milioane de dolari în ianuarie, înainte de IPO-ul companiei în decembrie 2021.

Buffett rareori ocupă poziții în IPO-uri sau oferte publice inițiale și, de obicei, așteaptă să vadă câteva trimestre și chiar câțiva ani înainte de a se gândi. Două excepții recente au încălcat această regulă: fulg de nea (SNOW) este unul și NU Holdings este celălalt.

Piața cloud de date a Snowflake înregistrează deja o creștere a NFT-urilor. Berkshire Hathaway deține 6,1 milioane de acțiuni la Snowflake de când a primit-o în septembrie 2020, când compania a devenit publică. Veniturile SNOW în trimestrul iulie au crescut cu 83%, până la 497 milioane USD față de anul precedent.

Nu Bank, o subsidiară a NU Holdings, oferă servicii bancare digitale și remitențe peer-to-peer. NU a avut IPO la Bursa de Valori din New York în decembrie 2021 și a lansat NU Pay și NU Crypto în 2022. De asemenea, a început să tranzacționeze și să dețină criptomonede în acest an.

Fintech a adăugat 5,7 milioane de clienți în ultimul trimestru, inclusiv 1 milion de clienți pentru platforma sa cripto. Creșterea veniturilor cu 230% față de anul precedent, după ajustarea pentru fluctuațiile valutare. NU deține 1% din numerar în Bitcoin.

Berkshire a cumpărat 107 milioane de acțiuni ale NU, ceea ce reprezintă 0,2% din totalul deținerilor din portofoliu. Visa (V) și Card de credit Master Card (MA) Deținerile au reprezentat 0,5% și 0,4% la sfârșitul primului trimestru.

După ce acțiunile NU au scăzut după IPO, cele 107 milioane de acțiuni ale sale reprezentau doar 0,1% din deținerile lui Buffett la 30 iunie. În ciuda scăderii acțiunilor, Buffett continuă să dețină totul. Pe de altă parte, a vândut câteva milioane de acțiuni Visa și Mastercard în aceeași perioadă.

Compania deține și o poziție într-o companie braziliană de plăți digitale Stunko (STNE).

Piesele de colecție blue chip ale lui Warren Buffett devin digitale

În februarie, cea mai mare posesie a lui Buffett, măr (AAPL), că iPhone-urile vor accepta plăți criptografice prin portofele digitale. Apple a achiziționat 41% din Berkshire Hathaway începând cu 30 iunie.

Amazon.com (AMZN) este deja baza mai multor blockchain-uri publice care rulează propriile criptomonede, inclusiv Ethereum.

În august 2021, Coca Cola (KO), una dintre posesiunile preferate și pe termen lung ale lui Warren Buffett, a reușit primul NFT care a sprijinit Special Olympics.

Majoritatea acțiunilor discutate aici, cu excepția NU și SNOW, se tranzacționează sub media mobilă de 50 de zile.

Ați putea dori, de asemenea:

Primiți buletine informative gratuite IBD: Market Prep | Raport tehnic | cum să investești

Ce este can skinny? Dacă vrei să găsești acțiuni câștigătoare, mai bine știi asta

IBD Live: Aflați și analizați creditele de creștere cu profesioniști

MarketSmith Tools poate ajuta investitorul individual

Leave a Comment

Your email address will not be published.