5 riscuri de tranzacționare cu criptomonede pe care nu ar trebui să le asumi niciodată: iată de ce

Criptomonedele și-au consolidat poziția ca una dintre cele mai profitabile investiții din ultimul deceniu. În ciuda scăderii actuale pentru majoritatea activelor, randamentul investiției pentru majoritatea activelor a fost uluitor. Cu toate acestea, se pare că profitabilitatea ar fi putut fi profund afectată în capul unor „investitori” care vor să facă bani rapid, uitând că aceste criptomonede nu sunt scheme de îmbogățire rapidă. Prin urmare, această lăcomie ia făcut să piardă mult din capitalul lor pentru a scoate covorul și, uneori, a se scurge portofelul.

Acestea fiind spuse, am descoperit că multe dintre aceste victime nu știu ce riscuri trebuie să își asume și ce să evite în timp ce investesc. Prin urmare, am analizat riscurile în cinci puncte pe care investitorii sau comercianții de criptomonede nu ar trebui să le asume. Indiferent dacă sunteți începător sau experimentat, luarea în considerare a acestor informații vă va împiedica să cădeți în mâinile hoților cripto care urmăresc.

Riscul 1: tranzacționare fără următoarele reglementări

În timp ce criptomonedele au fost lansate cu scopul de a evita intervenția guvernamentală, se pare că a devenit necesară respectarea regulilor stabilite de autorități. Prin urmare, aplicațiile de tranzacționare cu criptomonede precum BitAlpha AI își încurajează întotdeauna utilizatorii să verifice și să respecte reglementările de tranzacționare cu criptomonede din zona lor înainte de a investi.

În ceea ce privește organizarea, au participat multe țări. De exemplu, Comisia pentru Valori Mobiliare din SUA (SEC) a fost în dezacord cu Ripple de ani de zile din cauza problemelor de reglementare. Acest lucru a condus la Ripple să oprească unele dintre țintele sale, în ciuda faptului că compania blockchain susține că nu a făcut nimic rău. Cazul nu numai că a afectat compania, dar i-a lăsat pe utilizatorii și pe deținătorii de XRP să se întrebe care ar putea fi următorul pas.

Un alt exemplu de nerespectare a reglementărilor este Nigeria. În 2021, banca centrală a țării a interzis utilizarea cardurilor bancare pentru tranzacționarea cu criptomonede. Din păcate, unii comercianți nu au primit nota suficient de devreme. Această lege a dus la suspendarea conturilor bancare cu fondurile reținute. Acestea și multe alte motive pentru care comercianții de criptomonede ar trebui să țină pasul cu reglementările din industrie.

Riscul 2: dați fraza de bază

Pentru comercianții care folosesc schimburi centralizate, aceasta poate să nu fie o problemă. Cu toate acestea, mulți comercianți au urmat modelul „nu cheile tale, nu monedele tale”. Prin urmare, aleg să-și stocheze activele pe schimburi descentralizate, cum ar fi MetaMask și TrustWallet. Deși acest lucru pretinde a fi sigur, păstrarea expresiei brute sau a cheilor private pe un dispozitiv digital sau a le spune altcuiva vă pune în pericol criptomoneda.

Acest lucru se datorează faptului că în zilele noastre, hackerii au găsit o modalitate de a vă accesa dispozitivele digitale și, dacă sunt salvate, riscă să fie exploatate. O modalitate de a remedia acest lucru este să vă scrieți parola într-un loc sigur pe care numai dvs. îl puteți accesa. Un altul este să obțineți un portofel hardware și să vă stocați activele pe el. Exemple de astfel de portofele hardware includ Ledger sau Trezor.

Riscul 3: Tranzacționarea futures pe criptomonede fără experiență

Una dintre concepțiile greșite despre criptomonede este că puteți obține o mulțime de profituri într-un timp scurt. Deși acest lucru poate fi adevărat pentru câțiva oameni, nu este cazul pentru majoritatea. Cea mai proastă parte este modul în care începătorii trec dincolo de tranzacționarea instrumentelor derivate sau futures. O modalitate simplă de a începe tranzacționarea este strategia de a cumpăra mai mic și de a vinde mari. Unii pot prefera tranzacționarea spot, dar se implică în tranzacționarea futures în care novice-ul se împușcă singur.

Dacă ați auzit vreodată despre lichidarea zilnică pe piața criptomonedelor, veți ști cât de periculoasă poate fi tranzacționarea futures. În calitate de comerciant fără experiență, puteți pierde tot capitalul investit într-o singură tranzacție fără îndrumări adecvate, așa că este recomandat să învățați elementele de bază și să tranzacționați cu precauție chiar și atunci când și comercianții mai experimentați pierd mult. Dacă simți că ai curaj, încearcă doar cu bani pe care îți poți permite să-i pierzi.

Al patrulea risc: cumpărați topul sau temeți-vă de frică

Cumpărarea topului înseamnă pur și simplu cumpărarea unei criptomonede atunci când aceasta este la un preț care s-a mutat mult. Aici mulți începători greșesc. Pur și simplu pentru că există hype în jurul unui activ nu înseamnă că este un moment bun pentru a cumpăra. Pentru majoritatea oamenilor, este teama de a pierde vorbirea. Scenariul evident este ca Bitcoin să ajungă la 69.000 USD în 2021. În acea perioadă, mulți investitori cripto neexperimentați au cumpărat Bitcoin fără să-și dea seama că ar fi un maxim istoric (ATH). De la ATH, BTC a fost departe de a ajunge acolo din nou, deoarece piața este în prezent într-o stare de urs. Acest lucru înseamnă un lucru – investitorii care au cumpărat companii de top se confruntă în prezent cu o pierdere uriașă. Prin urmare, asigurați-vă că vă cercetați și evaluați dacă nu cumpărați partea de sus a niciunei monede.

Al cincilea risc: cumpărarea oricărui meme cripto

Criptomonedele meme sunt active care nu au interes cunoscut, dar au potențialul de a vă crește investiția. Exemple de astfel de criptomonede sau shitcoins sunt Dogecoin și Shiba Inu. Desigur, aceste monede meme au crescut cu până la 10.000% în 2021. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că fiecare shitcoin care apare este un potențial Shiba Inu sau Dogecoin. În cele mai multe cazuri, cumpărarea unora va duce la o pierdere a capitalului dumneavoastră. În cazuri grave, toate celelalte active din portofelul dvs. cripto sunt epuizate.

Așadar, ca strategie de management al riscului, încercați pe cât posibil să evitați să cumpărați orice meme care vă iese în cale. Din nou, în același mod shitocinele vă pot face nebun rentabilitatea investiției, în același mod în care puteți pierde totul. În cazuri, indiferent dacă veți obține un profit, este important să vă asigurați că nu deveniți lacom inutil. Ieșiți din comerț și luați profituri oricât de mici.

linia de jos

În cele din urmă, sperăm că ați reușit să luați o lecție sau două de la Adobe Risk menționat mai sus. Deși acest articol nu este conceput ca un sfat de investiții, scopul este de a se asigura că mai puțini investitori înțeleg riscurile implicate în tranzacționarea criptomonedei. În plus, cunoașterea consecințelor potențiale ale acestor riscuri poate ajuta mai mulți oameni să evite să ia calea greșită.

Leave a Comment

Your email address will not be published.